Potovanje v Turčijo je potovanje v obmorsko  deželo, ki leži na civilizacijskem prehodu. Država ima zares edinstveno lego, saj leži na ozemlju dveh celin in sicer Evrope ter Azije in predstavlja, odvisno od tega s katere strani to lego pogledamo, most in oviro. To je dežela, ki je polna različnih doživetij, ima izjemen potovalni teren, verjetno enega izmed najboljših na svetu. Država, ki je hkrati enaka a tako zelo različna se ponaša s čudovito naravo in z najlepšimi kotički Mediterana. Najlepši meseci za potovanje in za letovanje v Turčiji so april, maj, junij, september in oktober. Predvsem na sredozemski in na egejski obali, pa tudi v mestu Istanbul je klima naravnost idealna, na anatolski planoti pa so večeri že za odtenek hladnejši.  Potovanje v Turčijo je doživetje, ki ga je težko pozabiti.

Zahodni del Turčije je turistično bolj razvit in usmerjen k Evropi, medtem, ko je vzhodna Turčija imeniten vstop v nek drug svet. Turki besede turist nimajo v slovarji, saj je zanje prav vsak obiskovalec, ki pride v to svojevrstno deželo kralj. Potovanje po Turčiji zrcali »huzun«, srečna melanholija, pod katero se vrtinčijo vsi vzponi in padci tega imperija. Veliko mesto Turčije je Istanbul, veličastno mesto, ki ga je moč obiskati tudi z ladjo, ki pluje po ožini Bosporja po poti, ki pelje mimo razkošnih vil in sultanovih palač. Turčija je pravi raj za nakupovanje, prav zaradi simbioze dveh civilizacij se tam srečata zahodna kvaliteta in vzhodno nizke cene. Potovanje v Turčijo je nepozabna pravljica, pravljica, ki jo lahko doživite tudi vi z obiskom spletne strani www.agencija-oskar.si.

Potovanje po Španiji z nepozabnimi doživetji ostane v spominu za vedno

Potovanje po Španiji je potovanje v skrivnostno, temperamentno deželo, ki leži onkraj Pirenejev je nekaj kar mora doživeti vsak ljubitelj potovanj. Tako pestra in tako raznolika dežela, da se je pravzaprav zelo težko odločiti kje začeti, še manj kje končati, da boste odkrili vsaj delček njihove kulture in življenjskega sloga. Odvisno od tega kakšnega tipa popotnik se, boste lažje izbrali kaj želite videti in seveda kaj želite doživeti. Toliko kulturnih in zgodovinskih zanimivosti in znamenitosti je na voljo za ogled, da boste v nekaj dneh le stežka videli in spoznali prav vse. Prav iz tega razloga se za potovanje po Španiji marsikdo odloči večkrat. In s turistično agencijo. Ker je to dežela starih mest in sodobnih umetnikov je potovanje po Španiji nekaj zares neprecenljivega in nepozabnega. Na eni strani lahko doživite najlepše počitnice na najlepših peščenih plažah, a, če imate radi tudi gore je ta država za vas naravnost fantastična. Čeprav imamo v mislih le morje, je Španija dežela, ki je za Švico druga najbolj gorata v Evropi in tega dejstva nikakor ne gre spregledati.

Dolge kolesarske dirke in nogomet so poleg že tradicionalnega plesa flamenko njihova edinstvena strast. Za potovanje po Španiji se lahko odločate v bistvu skozi celotno leto, pa čeprav je glavna turistična sezona v istih mesecih, ko ima dopust večina Evropejcev. Več o tej lepi državi in programih potovanja preverite na internetu, kjer lahko tudi rezervirate svoje počitnice. To je Kraljevina, ki združuje še Balearske otoke v Sredozemskem morju in pa dobro poznane Kanarske otoke, ki ležijo v Atlantiku in so velikokrat idealna destinacija za sveže poročene pare.

Za potovanje brez skrbi, je tu potovalna agencija

Potovalna agencija nam pride zelo prav, še posebej se za izbiro slednje odločamo takrat, ko sami nimamo ne volje, še manj pa časa, da si organiziramo potovanje. Velikokrat sami ne znamo ali pa ne zmoremo poiskati prav vseh informacij, ki so potrebne za na pot, potovalna agencija pa je tista, ki ima vse potrebne in še kako želene podatke zbrane na enem mestu. Veliko je skritih kotičkov, ki jih želimo obiskati, bodisi sami, ali pa v družbi in verjemite, da sami nikakor ne bomo zmogli poiskati prav vsega. Prav lahko se zgodi, da nam bodo ušle tiste najbolj zanimive stvari, ki so zares vredne ogleda. Zato je tu potovalna agencija, katere strokovnjaki nam z veseljem pomagajo. Potovalna agencija ima pristop, ob katerem se nikakor ne bomo počutili kot zgolj številka, saj bodo z veseljem prisluhnili, tako našim željam in se obenem osredotočili na naše potrebe. Prisluhnejo vsakemu posamezniku, se mu prilagodijo in organizirajo potovanje tudi po naročilu. Potovalna agencija nas zna usmeriti, s svojim poznavanjem tujih držav in predvsem šeg, navad ljudi v nam popolnoma nepoznanih deželah, da se znamo prilagoditi in seveda že vnaprej pripraviti. Stojijo nam ob strani vse od same zamisli, načrtovanja, izvedbe in so z nami tudi, ko smo že na poti in se nam kaj zalomi. Izbira zanimivih potovalnih stilov, ki nas vpeljejo tudi v najbolj skrite kotičke neke dežele, vse to nas prepriča, da se odločimo za pomoč takšne agencije. Potovalna agencija je naš tihi sopotnik.

Potovanje v Zanzibar ostane v spominu po eksotiki in vonju začimb

Potovanje v Zanzibar  je potovanje v paradiž in to dobesedno. Vse tiste sanjske plaže, ki jih doživljamo skozi različne kartice in računalniške ohranjevalnike zaslona bomo na tem otoku, doživeli v živo. Otok, ki leži na vzhodnem delu Afriške celine je pravi dragulj v Indijskem oceanu, predvsem zahvaljujoč bogati zgodovini, tradiciji in kulturi tamkajšnjega prebivalstva, očarljivi lepoti in neokrnjeni naravi. Prelepe peščene plaže, turkizno morje, palme, nikjer niti sledu o civilizaciji predstavljajo ta otok kot raj, ki ga je potrebno doživeti.

Že res, da nosi v sebi bogato zgodovino, povezano s sužnji, a potovanje v Zanzibar je še kako mamljivo, tudi iz razloga, da spoznamo skrivnostno zgodovino. Edino mesto, ki stoji na tem otoku je Stone Town, kjer vas bodo ozke uličice kar same vodile, po sledeh skrivnosti. A očarljivost Zanzibarja je tudi v skrivnosti najbolj eksotičnih začimb in dišečega sadja. Naravne lepote, najrazličnejše živalske vrste, ki jih srečamo na vsakem koraku in prijazni domačini s širokim nasmehom, dajejo temu otoku pravi čar. Vse naravne dobrote iz Indijskega oceana, lahko najdemo na tržnici glavnega mesta. A ne le na površju, ljubitelji potapljanja boste prav tam doživeli enega najlepših podvodnih svetov.

Razlogi za potovanje v Španijo

Številni turisti se vsako leto odpravijo na potovanje v Španijo, k čemer jih zvabijo različni razlogi. Danes je Španija četrta država po obiskanosti; pred njo se nahajajo le ZDA, Kitajska in Francija. Potovanje v Španijo kot svojo turistično destinacijo najraje izberejo Britanci, Francozi, Skandinavci in prebivalci osrednje Evrope. Razlogi za potovanje v Španijo pa so različni. Počitniško vzdušje, ki ga ustvarja mediteranska klima v kombinaciji s toplim morjem, privabijo turiste predvsem v poletnih mesecih. V tem primeru so najljubše destinacije Kanarsko in Balearsko otočje ter obmorske pokrajine na vzhodu in jugu države, ki svojo obalni pas obračajo proti Sredozemskemu morju. Morje, topla klima in naravne danosti pa niso edine, ki na potovanje v Španijo vsako leto zvabijo številne turiste. Prav tako priljubljen je tudi mestni turizem.

V tem oziru sta najbolj obiskani mesti Madrid, španska prestolnica, in Barcelona, prestolnica katalonske pokrajine. Obe večji mesti spadata tudi med najbolj obiskani mesti v Evropi; privabljajo pa z kulturno dediščino, pestrim nočnim življenjem, umetniškimi stvaritvami, številnimi muzeji in drugimi atrakcijami. Na potovanje v Španijo pa vabijo tudi manjši kraji, ki imajo vsak svojo pestro zgodovino in privlačne znamenitosti: Kordoba, Salamanka, Sevilja, Granada, Oviedo, Bilbao, Toledo, Santiago de Compostela itd. Razlogov za potovanje v Španijo je več kot preveč.