Nogomet, šport številka ena

Nogomet je v mnogih predelih sveta šport številka ena.

Svojo priljubljenost nogomet dolguje izboljšani tehnologiji, ter vrhuncem, kot je minulo svetovno nogometno prvenstvo. Svetovno nogometno prvenstvo je dogodek, ki v mnogih predelih sveta spremeni tok življenja. V času, ko se igra nogomet na svetovnem nogometnem prvenstvu ali kakšnem podobno pomembnem turnirju, ulice krajev, kjer je priljubljen, dobesedno obstanejo. Kvečjemu se dogajanje preseli pred velike zaslone na prostem in druge prostore, kjer se nogomet spremlja v velikem številu ljudi. Sicer pa so ulice bistveno manj obljudene, kot v času, ko se nogomet na pomembnih turnirjih kot je svetovno nogometno prvenstvo, ne igra. Nogomet je moštvena igra. Ekipo sestavlja enajst članov, skupno je na igralni površini največ dvaindvajset igralcev. Manj igralcev je lahko v primerih, ko jih sodnik, zaradi storjenega prekrška, izključi iz igre. Nogomet se igra dvakrat po petinštirideset minut, med obema polčasoma je odmor. Čas igrana, se glede na vrsto tekme, lahko podaljša za določen čas, ali pa do doseženega zadetka. V primeru, da se tudi v tem času ne doseže zadetka, so na vrsti tako imenovane enajstmetrovke. Enajstmetrovka označuje položaj žoge pred vrati. Izvajajo jih pred tem s strani trenerja določeni igralci, ki streljajo na gol pred katerim je nasprotnikov vratar. Zmaga ekipa, ki doseže več zadetkov. Trenerju lahko igralci odklonijo izvajanje enajstmetrovk, ter to nalogo prepustijo drugim. Vzrok za tako vedenje posameznih igralcev je v vpletenost dogodka na kasnejše življenje in delo posameznika. V predelih sveta, kje je nogomet priljubljen in so ljudje naj čustveno bolj navezani, se lahko vsakdanjik in delo posameznega igralca lahko zelo spremeni. Odvisno od uspeha oziroma neuspeha na boljše ali slabše. Znani so tudi nekateri tragični primeri z najhujšimi posledicami.

Nogomet je zelo priljubljen šport v nekaterih delih sveta, v drugih pa je praktično neznan, v najboljšem primeru se njegova priljubljenost postopoma veča.

Kaj lahko pričakujem od Asics športne opreme?

Ali ste se že kdaj vprašali, kaj pomeni Asics? Res, Asics pomeni blagovno znamko, pod katero se prodaja vrhunska športna oprema in trendovska športna oblačila. Vendar sprašujemo sedaj po tem, če veste, kaj pomeni sama beseda Asics? Brez skrbi, nič nenavadnega ni, če tega ne veste, saj to ni splošno znano dejstvo niti med tistimi, ki redno kupujejo športna oblačila te priljubljene blagovne znamke. Vsaka črka v besedi Asics, predstavlja eno besedo latinskega reka: Anima Sana In Corpore Sano. Če ta rek prevedemo v slovenski jezik, ga bo vsak prepoznal: Zdrav duh v zdravem telesu.

To je moto, ki ga ima v zavesti vsak ljubitelj športa, pa naj gre za rekreativca ali pa za profesionalnega športnika. Ljudje se s športom ukvarjamo zaradi različni motivov. Nekateri v njem najdejo sprostitev od stresa, ki ga v življenje vnašajo vsakodnevna opravila. Ti posamezniki imajo na voljo celo linijo Asics športnih izdelkov. Nato se najdejo tudi takšni, ki jim šport v življenju predstavlja predvsem izziv. Vsakič, ko se ukvarjajo s svojim priljubljenim športom želijo izboljšati svoj rezultat. Nekateri tekmujejo sami s seboj, tako da izboljšujejo osebne rezultate, drugi pa vidijo tekmovanje predvsem kot premagovanje drugih nasprotnikov. Asics predstavlja kakovost tako za tiste, ki ljubijo rekreativni šport kot za tiste, ki se s športom ukvarjajo na profesionalni ali skoraj profesionalni ravni.

Zdravo ukvarjanje s športom, ki krepi telo in duha, je moto, ki ga je Asics vgradil v svoje športne izdelke. Danes Asics linija pokriva nogomet, tek, tenis, badminton, golf, rokoborbo in številne druge športe. Podjetje Asics je bilo ustanovljeno že davnega leta 1949 in je že kmalu po ustanovitvi trg prepričalo s kakovostjo svojih izdelkov. Tradicija je v kombinaciji z inovativnostjo ključ do uspeha. In prav na takem pristopu temeljijo športni izdelki, ki jih izdeluje Asics – s tem so prepričali kupce v preteklosti in s tem so dosegli uspeh, ki ga imajo danes.

Teniske za nogomet in rezervni par

Teniske za nogomet so posebna vrsta športnega obuvala, ki je namenjena izključno igranju nogometa. Njihova posebnost je ta, da imajo nazobčano stopalo, ki zagotavlja maksimalno zaščito pred zdrsom noge. Med najbolj pogoste poškodbe v tem športu spadajo zvini gležnja. Prav zaradi tega je pomembno, da nabavite takšne teniske za nogomet, ki zagotavljajo vrhunsko stabilnost in maksimalno oporo na igrišču. Na voljo so teniske za nogomet različnih proizvajalcev, vsak pa ima svojo patentirano tehnologijo, ki naj bi zagotavljala prav to. Na vprašanj, katere teniske za nogomet, so najboljše, pa ni mogoče podati odgovora. Najboljše teniske za nogomet, ki ustrezajo enemu igralcu, so lahko manj ustrezne za drugega igralca. Nekateri modeli so ožji od drugih, nekateri imajo previsok zgornji del, druge teniske za nogomet pa imajo pretrd zadnji del nad peto. Vsako stopalo je različno in v skladu s tem se kupujejo tudi teniske za nogomet.

Če vam nek določen model ustreza in resno nogomet tudi resno trenirate, potem je najbolje, da imate dva para istega modela. S tem si boste zagotovili, da lahko en par nemudoma zamenjate z drugim. Teniske za nogomet se lahko hitro uničijo, lahko se premočijo ali pa celo izgubijo,zato je rezervni par pomemben, saj nogometa brez njih preprosto ne morete igrati. Teniske za nogomet morajo biti udobne, vendar pa ne smejo biti preveč ohlapne. Ohlapnost namreč negativno vpliva na občutek s stikom z žogo, jasno pa je, da mora biti sposobnost obvladanja žoge popolna. Zaradi tega je ključnega pomena, da so vaše teniske za nogomet popolnoma prilagojene vašemu stopalu.

Vir: https://www.tomassport2.si

Le kakovostna obutev za nogomet je zagotovilo za dobro igro

Obutev za nogomet je nekaj, brez česar nogometaš pač ne more, pa naj je v igri profesionalec ali le amater. Izbira takšne obutve je seveda predvsem odvisna od načina igre in od površine, na kateri se nogomet igra. Vsi, ki se odločijo za to, da bodo del svojega življenja posvetili tej najbolj postranski stvari na svetu, torej igranju nogometa, preprosto ne morejo napredovati brez kvalitetne obutve za nogomet. Kar se tiče začetnikov, se zadovoljijo s tako imenovanimi univerzalnimi športnimi čevlji, profesionalci pa svojo obutev skrbno izbirajo, celo za vsak vremenski pojav posebej.

Obutev, ki se uporablja pri igranju dvoranskega nogometa, je športni copat, ki mora biti narejen iz materiala, ki zagotavlja zračnost in udobje. Obutev za nogomet v dvorani ne rabi biti topla, saj sam način treninga in igranja zagotavlja suhe in tople pogoje dvorane. Precej več pozornosti je namenjeno nakupu obutve za igranje na zunanjih površinah, ki so v veliki meri iz naravne ali umetne trave. Nogometni čevelj za takšno igro, imenovan tudi kopačke, mora biti udoben, prilagajati se mora tako sami nogi, še bolj pa stopalu. Prav zato je pri nakupu takšne obutve za nogomet potrebna pozornost, predvsem kar se tiče izbire velikosti, znano je namreč, da se v tovrstne čevlje velikokrat obujejo debelejše nogavice. Kadar pa izbirate obutev za nogomet, je velikokrat potrebno biti pozoren tudi na samo barvo, saj naj bi se barva slednjih ujemala s barvo igralnega dresa. V primerni obutvi je noga zaščitena in stabilna.

Nogomet je igra, ki je zanimiva tudi zaradi nogometne opreme

Nogomet je igra za množice, je igra, ki ne pozna ne meje, ne razlike med spoloma, rasami ali leti. A dober nogomet je odvisen tudi od tega, kakšno nogometno opremo igralci uporabljajo. Seveda je vse odvisno od tega ali je nogomet igran v dvorani ali na zunanjih površinah. Rekviziti potrebni za igranje nogometa so se veda, v prvi vrsti igrišče, ki mora biti standardnih mer, žoga in dva gola. Nogometna oprema je del vsakega igralca in je standardna in predpisana. Prva nujno potrebna stvar, ki jo potrebuje prav vsak igralec je ta prava nogometna obutev, za v dvorano so dovolj dobri nogometni čevlji, a povsem drugače je, ko je v igri travnata površina. Nogomet, ki ga igrajo profesionalni igralci, je seveda povsem drugačen od tistega, ki ga igrajo ljudje za zabavo. Nogometno opremo tako poznajo že naši najmanjši, ki se šele učijo nogometnih veščin. Osnovna oprema vsakega igralca nogometa je dres, oziroma kratke hlače in majica, ki sta narejena iz istega materiala. Dres naj bo lahkoten, udoben, trpežen, narejen iz kakovostnega materiala, ki omogoča telesu, da diha, telo pa ohranja kar se da suho. Igralci ene ekipe imajo drese, ki so iste barve, zato, da se med seboj takoj opazijo, pa tudi zato, da lahko ekipe med seboj razpoznamo tudi mi, gledalci in navijači. Tudi vratar mora imeti svojo opremo, ki pa se razlikuje od ostalih članov ekipe. Tudi vratarji so del ekipe za nogomet in potrebujejo dres iz visokokakovostnega materiala. Svojo opremo za nogomet najdete tukaj!