Indija, odlična priložnost

Indija mnogim velja kot odlična priložnost za popestritev vsakdanjika.

Ker je Indija od naše dežele oddaljena destinacija, velja za v marsičem deželo drugačnega vsakdanjika. In je za vse, ki radi odkrivajo drugačnost, več kot dobrodošla izbira . O tem so se prepričali mnogi, ki so na potovanju ali potovanjih spremenili marsikaj v svojem življenju. Niso redki, ki se znova vračajo, z željo doživeti vsakdanjik, ki je doživetja vreden. Hkrati pa Indija ponuja tudi klimatsko drugačnost. Kar je kot vremenski ekstrem včasih več kot dobrodošla zamenjava sive rutine. Podnebja so raznolika in segajo v ekstremih od hladnega severa, kjer se je moč soočiti z najvišjimi točkami na planetu, na drugi strani pa tropsko klimo na jugu dežele. Številnim to omogoča zdravstvene koristi, potovanje jih sprosti in razbremenit ter navda z novimi močmi za podvige na profesionalnem ali drugih področjih. Mnogi takšna potovanja izbirajo leto za letom. Lahko bi jim rekli kar tradicionalna potovanja. Niso redki primeri, ko potekajo potovanja v podobnem časovnem terminu, družijo pa jih tudi številna druga podobna načela. Za čas potovanja se vzame termin, v katerega sodijo državni in drugi prazniki, na katere z veliko verjetnostjo računamo na dela proste dneve. Pri drugih podobnih načelih pa so pogosto izbrane vremenske, geografske in druge podrobnosti. V sodobnem času, ko prevozi niso več nedostopni, je Indija lahko kljub oddaljenosti na dosegu roke. Zato velja s tem računati, ko izbiramo svoj cilj potovanja. Pred tem pa velja predvsem zaradi vremenskih razlik ugotoviti najprimernejši čas glede na naše zahteve. Poleg tega velja dobro izbrati številne možnosti naravnih, kulturnih in drugih znamenitosti. Tako postane Indija dosegljiva in tudi čudovita izbira. Potovanja je moč izbirati na razne načine. Tako imamo veliko izbiro dobrih lastnosti, ki omogočajo, da Indija zaseda najboljša mesta med možnimi destinacijami.

Indija je zelo dobra izbira palete številnih možnih bogatih doživetji.

Filipini, priljubljena turistična destinacija

Filipini so priljubljena turistična destinacija .

Priljubljena turistična destinacija so Filipini zaradi svoje lege ter velike možnosti izbire turističnih storitev. Bližina azijske celine je zagotovo prednost, ki jo imajo Filipini v primerjavi z drugimi otoki v Tihem oceanu. Slednji niso kot Filipini oddaljeni vsega sto kilometrov, ampak bistveno več. Turistom so
Filipini všeč tudi zaradi tropskega podnebja. Predstavljajo prijetno turistično točko za vse, ki si željo doživeti življenje pri temperaturah ob katerih ni potrebno razmišljat o ogrevanju sredi zime. Poleg tega so Filipini zanimivi zaradi možnosti soočenja z naravnimi značilnostmi in silami ter pestre zgodovine. Na Filipinih je moč občutiti delovanje zemeljskih sil kot so potresi, izbruhi vulkanov, deževja, tajfuni in podobno. Seveda v varnem zavetju turističnih naselji. Filipini so tudi dežela z bogato kolonialno preteklostjo. Kolonialna preteklost je zapisana tudi v državnem imenu, toliko bolj pa jo je moč občutiti na vsakem koraku. Za prebivalce Filipinov je značilno dobro znanje angleškega jezika, kar pomeni, da bodo turisti z nekaj znanja globalnega jezika, brez težav komunicirali na praktično vsakem koraku. To je posebno dobrodošlo predvsem za turiste, ki si želijo po svoje odkrivati lepote dežele. K odkrivanju lepote države Filipini jih vlečejo tisočeri otoki ter klasično lepo podeželje. Slednje je v veliki meri obdržalo pridih preteklosti. Kar je idealno predvsem za vse, ki želijo tradicionalni utrip Filipinov umetniško ovekovečiti in ga trajno zapisati v spomin. Večja mesta so čisto nasprotje. Želijo tekmovati s sodobnim življenjem, kakršnega smo vajene v vseh večjih mestih sveta. V mestih tako ne primanjkuje ničesar, kar smo sodobni ljudje vajeni v vsakodnevnem življenju. Kontrast med tradicijo in sodobnostjo je posebno zanimiv za vse, ki si željo izkušnje več. Vsekakor je obisk dežele zanimiva izkušnja, katero velja izkusiti. Ob tem so dobrodošle izkušnje vseh, ki so že bili na krajšem ali daljšem obisku dežele.

Filipini so otoki, ki jih je vredno doživeti.

Najbolj popularne turistične atrakcije, ki jih ponuja Vietnam

Vietnam je država Indokine, ki leži na jugovzhodu Azije. Leži ob Južno-kitajskem morju, njegovo glavno mesto je Hanoi, jezik, ki ga govorijo prebivalci pa vietnamski, čeprav so v uporabi tudi angleški, francoski, kitajski in khmerski jezik. Vietnam leži v subtropskem in v tropskem pasu, kar se kaže tudi v njegovi klimi. Tako, kot je značilno za vsa tropska podnebja ima tudi Vietnam suho sezono in mokro sezono, imenovano tudi monsun, ti dve sezoni pa sta v različnem času v različnih delih države. Najbolj idealen čas za potovanje v Vietnam je med oktobrom in zgodnjim majem, ko je manj vlage in manj možnosti za padavine. Na severnem delu države so zime hladne in oblačne, v goratem predelu pa se temperatura spusti tudi pod nič. Vietnam je država, ki je za turiste in popotnike privlačna zaradi številnih turističnih atrakcij. Tu imajo celo enega izmed največjih svetovnih čudes. Vietnam ima namreč veličasten zaliv na severu države, ki pripada mestu Ha Long, in leži ob kar 120 kilometrov dolgi obali. Glavna značilnost tega zaliva je, da ima kar okrog 2000 otokov različnih velikosti in oblik, ki se v večini dvigajo skoraj navpično nad gladino. Vrhovi teh otokov so prekriti z gosto džunglo, večina otokov je nenaseljenih in popolno prepuščenih divjini. Ime zaliva Ha Long, pomeni v dobesednem prevodu zaliv, v katerem se zbirajo zmaji. Legenda, ki kroži po Vietnamu govori o tem, da so bogovi na zemljo poslali zmaje, da bi le ti iz neba pomagali lokalnim prebivalcem v obrambi pred sovražniki. Zmaji so v sovražnike bruhali dragulje in žad, ki so se spremenili v otoke iz katerih je nastala obrambna trdnjavo. V nekaterih otokih boste lahko občudovali velike kraške jame, med katerimi je najbolj poznana jama Hang Dau Go. Vietnamci so uspeli svojo zemljo ubraniti in ustvarili so današnji Vietnam.

Indonezija država jugovzhodne Azije

Indonezija je država jugovzhodne Azije . Sestavljena je iz velikega števila otokov med Indokino in Avstralijo ter Indijskim oceanom in Tihim oceanom.
Na otoku Borneo Indonezija meji z Malezijo. Na otoku Nova Gvineja Indonezija meji na Papuo Nova Gvineja. Na otoku Timor pa Indonezija meji na Vzhodni Timor.

Prestolnica države Indonezija je Džakarta. Prestolnica države Indonezija je velemesto jugovzhodne Azije. Šteje več kot 8 milijona prebivalcev, nahaja pa se na površini dobrih 660.000 kvadratnih kilometrov. Džakarta se nahaja na severozahodnem delu Jave ob obali Javskega morja. Administrativno je prestolnica države Indonezija provinca s posebnim statusom. Značilnost takšne ureditve je, da nima župana, kot je to v navadi drugih prestolnic, ampak guvernerja. Predstavlja pa prometno, ekonomsko, politično in kulturno središče države Indonezija.

Geografsko velja Indonezija kot velika država . Na lestvici svetovno največjih držav sodi na 15.mesto. Obsega skupno površino skoraj 2 milijona kvadratnih kilometrov. Skupno število otokov države Indonezija je več kot 17.500. Največji otoki države Indonezija so Java, Sumatra, Borneo, Nova Gvineja in Sulavezi. Po naseljenosti izstopa Java. Otok Java je znan kot eden najbolj obljudenih otokov na svetu. Upravno je država Indonezija razdeljena na 27 otokov, dve posebni ozemlji in ozemlje Džakarte. Otoki države Indonezija so : Bali, Bangka-Belitung, Banten, Bengkulu, Osrednja Java, Osrednji Kalimantan, Osrednji Sulawesi, Vzhodna Java, Vzhodni Kalimantan, Vzhodna Nusa Tenggara, Severna Sumatra, Gorontalo, Džambi, Lampung, Maluku, Severni Maluku, Severni Sulavezi, Severna Sumatra, Papua (Irian Jaya), Riau, Jugovzhodni Sulavezi, Južni Kalimantan, Južni Sulavezi, Južna Java, Zahodni Kalimantan, Zahodna Nusa Tenggara, Zahodna Sumatra. Posebni ozemlji sta Aceh in Yogyakarta. Poseljenost na otokih je zelo različna od gosto naseljenih do osamljenih.

Značilnost države Indonezija so tudi potresi in aktivni ognjeniki. Skupno število aktivnih ognjenikov je 150. Potresi nastajajo zaradi stika pacifiške, evrazijske in indoavstralske plošče.

Indonezija šteje 240 milijonov prebivalcev, ter velja za četrto najbolj obljudeno državo sveta.

Kirgizija, kaj morate vedeti pred odhodom

Kirgizija je država, ki je polna zanimivosti, vendar pa ima tudi nekaj pasti. V zadnjem času je v njej prisotno politično trenje, ki pa se je pričelo umirjati. To pa je tudi razlog, zakaj je bolj preudarno, da državo obiščete s kakšno turistično agencijo, kot pa da greste na pot sami. Turistične agencije poznajo razmere, vedno kje ni prostora za tujce in kako je potrebno reagirati v primeru, da se razmere zaostrijo. Daleč proč od tega, da bi trdili, da je Kirgizija preveč nevarna za obisk, želimo le opozoriti, da je smiselno biti nekoliko bolj previdni kot med obiskom kakšne tipične evropske države.

Za tiste, ki bolj pustolovski, in želijo potovati na lastno pest, pa so lahko precej v pomoč lokalni vodiči. V bolj eksotičnih državah, kakršna je Kirgizija, nam lahko lokalni vodiči precej pomagajo pri komunikaciji z lokalnim prebivalstvom in predvsem z lokalnimi oblastmi. Poleg tega pa lokalni turistični vodiči zelo dobro poznajo svoje okolje, kar pomeni, da bomo svoj čas na potovanju preživeli na bolj učinkovit način, kot če bi se morali sami prebijati do znamenitosti, ki si jih želimo ogledati.

Cestna infrastruktura se razlikuje od tega, ali se nahajate v mestu ali izven. V mestih je promet izjemno zgoščen. Dinamika vožnje z avtomobilom se zelo razlikuje od tega, kar smo navajeni pri nas. Kirgizija ima povsem svoje navade, ki se jih je potrebno naučiti. Predpisi v prometu se ne spoštujejo. Razen v večjih mestih so ceste izjemno slabe. Preden se odpravite na potovanje je pomembno, da se zavarujete tako za namen potovanja kot za zdravstveni namen. Dodobra se pozanimajte, kaj vam zdravstvena polica krije.

Kirgizija je svojevrstna, eksotična dežela polna zanimivosti in posebnosti, ki bodo navdušile vse ljubitelje aktivnega preživljanja dopusta. Če želite na počitnicah doživeti pravo kulturno izkušnjo in se podati nekam, kjer bo potrebno tudi nekaj lastne iznajdljivosti, potem je Kirgizija nedvomno za vas.

http://www.agencija-oskar.si/