Separator goriva zagotavlja čistost goriva

Različni filtri za gorivo imajo zelo široko področje uporabe, najdemo pa jih tudi za filtracijo običajnih goriv kot so bencin, dizelsko gorivo in ekstra lahko olje. V prvi vrsti je njihova najpomembnejša naloga, da zagotavljajo, da ne pride najmanjši delček umazanije preko dovoda goriva v motor. Še posebej pri dizelskih motorjih je zahteva po čistosti goriva še toliko večja, zato je tudi separator goriva pomemben člen pri zagotavljanju čistosti goriva.

 

Separacija ali ločevanje pomeni, da se vodne kapljice odstranijo iz goriva, pri čemer je ta proces vsaj tako pomemben kot je filtriranje delcev umazanije. V najsodobnejših sistemih lahko tudi najmanjša kapljica vode povzroči škodo v tlačnem sistemu in šobah za vbrizgavanje goriva. V dizelskih gorivih se le ta nahaja tudi v obliki kondenza.

separato

Voda je glavni onesnaževalec goriva

 

Rešitev za vse voznike dizelskih in bencinskih vozil tako predstavlja separator goriva, ki zagotavlja visoko stopnjo ločevanja vode in goriva. Nameščen je med rezervoarjem in motorjem, njegov princip delovanja pa je takšen, da onesnaženo gorivo vstopi v filter skozi šobe. Tu se najprej odstranijo vsi trdi delci, posebna membrana pa odstrani vodo iz goriva. Ujeta voda se združi v velike kaplje, ki se odcedijo, čisto gorivo pa zapusti filter skozi centralno cev.

 

Kakovostni separator goriva odlikuje dolga življenjska doba in enostavnost servisiranja. Z njegovo vgradnjo se izognemo številnim neljubim nevšečnostim, še posebej pa je dobrodošel v raznih plovilih oziroma čolnih, kjer je neprestan stik z vodo. Danes so na tržišču številne različne blagoven znamke separatorjev goriva, zato tehten razmislek pred nakupom zagotovo ni odveč.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.