Nakup poceni prenosnika

Če izbiramo cenovno ugoden prenosnik, moramo biti pri odločitvi še posebej previdni. Medtem ko je v višjem kakovostnem razredu skorajda vseeno, kateri izdelek izberemo, saj so vsi dobri in zanesljivi, je v nižjem cenovnem razredu tveganje za slab nakup bistveno večje. Še posebej, če v izbor vključimo tudi nezanesljive modele neznanih blagovnih znamk. V želji po nižji ceni ne smemo pretiravati, kar pa ne pomeni, da ni mogoče najti odličnega prenosnika po ugodni ceni. Sprejeti moramo le nekatere pogoje, pri katerih ne popuščamo.

Najlažje se v ponudbi ugodnih prenosnikov orientiramo tako, da se omejimo na priznane znamke. Tudi HP prenosniki so na primer na voljo po nizkih cenah, pri tej znamki pa takoj vemo, da gre za zanesljivega proizvajalca in dober izdelek. Sicer so HP prenosniki v nižjem cenovnem razredu po zmogljivosti primerljivi z drugimi izdelki tega cenovnega ranga, a prinašajo bistveno večjo zanesljivost in kakovost izdelave, tako da jim lahko bolj zaupamo. Vemo na primer tudi, da imajo v ozadju podporo tehnološkega giganta, ki za svoje uporabnike dobro skrbi. Tako so HP prenosniki vedno dobra izbira, tudi zato, ker imajo v nižjem cenovnem razredu pestro ponudbo.

Še več izbire pa je med prenosniki znamke Lenovo. Prenosnik Lenovo prinaša podobne odlike kot izdelki znamke HP, saj gre tudi v tem primeru za priznano ime na področju računalništva. Ponudba je celo nekoliko bolj pestra, tako da je možno že po ugodni ceni najti prenosnik Lenovo povsem po okusu kupca. To pa ni edina prednost te znamke. Proizvajalec je znan prav po tem, da za ugodno ceno ponuja presenetljivo zmogljivost – gre za znamko, pri kateri lahko pričakujemo odlično razmerje med kakovostjo in ceno, s tem pa ponuja prenosnik Lenovo zadovoljstvo na dolgi rok tudi pri cenejših modelih, ki so sicer pogosto znani prav po tem, da ne zdržijo večletne uporabe.

Lahko s poceni tonerji izpolnite vsa pričakovanja?

Tonerji so komponenta laserskih tiskalnikov, ki pa lahko uporabnika kar pošteno udari po žepu, zato je razmišljanje o tem, na kakšen način čim bolj znižati stroške tiskanja za marsikoga običajna praksa. Na tržišču najdemo originalne tonerje, na drugi strani pa najdemo nekoliko cenejše generične tonerje. Vsi proizvajalci originalnih tonerjev vam bodo znali povedati, da do originali odlične, najboljše kvalitete. Preizkušeni in originalni tonerji, ki jih boste pred samo uporabo vzeli neposredno iz embalaže, bodo v vsakem primeru delovali brezhibno. V primerjavi z originali lahko imamo z generičnimi tonerji nekaj težav, kar pa vsekakor ne velja za vsak nadomestni generični toner, saj je zelo pomembno tudi to, kdo in kje ga je ponovno napolnil. Po nekaterih preizkusih so ugotovili, da lahko generični tonerji povzročijo težave, saj lahko med samim delom pride do težav z zanesljivostjo, na primer nedosledna kakovost natisnjenih strani s poceni tonerji, kar lahko privede do višjih stroškov tiskanja. Nekateri poceni tonerji lahko v primerjavi z originalnimi tonerji povzročijo črtaste, lisaste ali zbledele natise in tako porabite nepotrebno količino papirja in denarja za vnovično tiskanje. Originalni toner pa naj bi vam vedno zagotovil dobre rezultate že pri prvem tiskanju. Ponarejeni tonerji so lahko po videzu enaki originalnim tonerjem, vendar pa nikakor ne delujejo tako dobro kot originalni tonerji. Ponarejeni tonerji so nič hudega slutečim strankam nelegalno prodani kot originalni izdelki, vendar ne zagotavljajo enake kakovosti in zanesljivosti, kot jo pričakujete od originalnega tonerja. Izbiramo lahko med barvnimi in črno belimi tonerji, mi pa bomo kupili takšne, ki našim potrebam najbolje ustrezajo. V kolikor povprečno tiskamo le dokumente, potem odločitev ne bo prav težka, saj bomo izbrali črno beli tiskalnik. Če pa naše delo obsega tiskanje raznobarvnih letakov in slik, potem je najboljši tiskalnik, ki ima barvni toner. Vedno kupite tonerje iz preverjenih trgovin.

Penguin update, spremembe na spletu

Penguin update je bil prvič predstavljen pred nekaj leti, prinesel pa je mnoge spremembe v uporabi spleta.

Optimizacija spletnih strani je v tesni navezi z
penguin update. Tudi blogerjem je penguin update poznan. Namen penguin update je ločevanje med dobrimi in manj dobrimi spletnimi vsebinami. Optimizaciji penguin update prinaša koristi, saj med vsemi spletnimi stranmi na spletu bolje uvršča dobre kot slabe. Penguin update dobre spletne strani uvršča na visoka mesta, slabe spletne strani pa penguin update uvršča niže. Optimizacija spletnih strani ima za cilj boljšo prepoznavnost in gledanost spletnih strani.
Prepoznavnost spletnih strani se prepoznava kot obiskanost spletne strani. Za razvijalce spletnih strani je pomembna tudi vrsta drugih parametrov kot je recimo čas obiska spletne strani. Na ta način se da dokazati čas gledanosti vsebine spletne strani, zanimiva pa je za oglaševalce. S tem upajo, da bo gledanost dosegla tudi promocijo njihovih izdelkov ali storitev, ali kakšne druge vsebine. Spletni marketing je v zadnjem času pridobil na veljavi. Pogojeval ga je razvoj spleta. Predvsem je razvoj potekal v deželah, kjer je splet bil prej dostopen širšim množicam. Širše množice so predstavljale med drugim tudi potencialne kupce izdelkov ali storitev. S tem se je ponudila priložnost za oglaševanje. Sam način oglaševanja je moral biti usmerjen in naravnan na pravila delovanja spleta. Obiskovalci spleta na njem iščejo razne vsebine. Pot do vsebin oziroma kako pridejo do spletnih strani je za razvijalce zelo pomembna. S tem ko poznajo pot do spletnih strani lahko nanjo vplivajo. Namen takega vlivanja je v tem, da se na ta način obiskovalca usmeri do njihove vsebine na spletu. V ta namen so bila razvita mnoga orodja in pristopi, ki so omogočali usmerjanje in večanje pozornosti uporabnikov spleta. Njihova uspešnost je različna, predvsem je bila različna sprejemljivost za obiskovalce spleta.

Penguin update je do današnjih dni doživel nadgradnje.

Kupujte najcenejše kartuše in poskrbite za svoj žep

Najcenejše kartuše gotovo niso originalne kartuše, ampak so kompatibilne, generične in na novo obnovljene kartuše. Seveda lahko do poceni kartuš pridete tudi na drug način, to je z brskanjem po spletnih straneh, ki prodajajo kartuše in potrošni material za tiskalnike. Prav lahko se zgodi, da boste našli akcijsko ponudbo ali pa boste lahko ob nakupu večje količine kartuš, kar nekaj prihranili. Če pa seveda ne potrebujete večje količine kartuš, in jih ne kupujete na zalogo, potem obstaja še boljša in cenovno še bolj dostopna rešitev, to je polnjenje kartuš doma. Potrebovali boste dobro mero zanesljivosti, natančnosti, predvsem pa veliko dobre volje, vse skupaj pa ne bo šlo brez tega, da si kupite set za polnjenje kartuš. Takšen set lahko kupite v spletnih trgovinah, pa tudi v nekaterih fizičnih trgovinah, ki se ukvarjajo s prodajo kartuš in tonerjev. Set za polnjenje kartuš, ki vam bo pomagal do najcenejše kartuše, vsebuje črnilo, iglo, sveder, plastično črpalko, držalo za polnjenje in navodila za uporabo. Toda pri tem je dobro vedeti, da lahko s polnilnim setom polnite le originalne kartuše.

Predvsem se izogibajte univerzalnim kartušam, saj je praksa številnih uporabnikov pokazala, da so izjemno nekakovostne. Vse je pa seveda odvisno od kakovosti samega črnila, zato se pred samim nakupom pozanimajte o prodajalcu, pri katerem boste kupili set za polnjenje kartuš. Črnilo, ki je nekakovostno vam bo naredilo veliko težav, ne le, da bo kvaliteta tiskanja porazna, pri sami uporabi lahko pride lahko tudi do zamašitve kartuše. Vedno kupujte le črnila, ki so namenjena posameznim znamkam in modelom tiskalnikov, saj boste s tem podaljšali življenjsko dobo tiskalnika, tisk bo lepši in obstojnejši, poleg tega pa bo lažje tudi samo polnjenje kartuš. Morda mislite, da nizka cena in visoka kakovost ne gresta skupaj, a tudi najcenejše kartuše so lahko kakovostne.

Na kakšen način deluje brizgalni tiskalnik?

Brizgalni tiskalnik je tisti, ki ga najpogosteje najdete po domovih in v manjših pisarnah. Verjetno prav iz tega razloga, ker so najpogostejši, hkrati pa cenovno najbolj dostopni tiskalniki. Prvi zametki brizgalnih tiskalnikov so se začeli v 50 letih prejšnjega stoletja, a so šele okrog 1970 na trg prišli prvi brizgalni tiskalniki, ki so lahko reproducirali digitalne fotografije na računalnikih. Leta 1980 so pod različnimi znamkami prišli na tržišče in si utrli pot v številne domove. Najbolj poznani in priznani proizvajalci brizgalnih tiskalnikov so HP, Canon, Epson, Brother, Pixma in Lexmark. In na kakšen način deluje brizgalni tiskalnik? Črnilo, ki ga potrebujete za tiskanje, je shranjeno v majhnih posodicah oziroma rezervoarjih, ki se jim reče kartuše.

Odvisno od tega, kakšen tiskalnik uporabljate, potrebujete za delovanje različno število in različne vrste kartuš. So brizgalni tiskalniki, ki potrebujejo za delovanje le dve kartuši, je pa tudi takšen brizgalni tiskalnik, na primer Pixma, ki jih za tiskanje potrebuje celo pet. To je tiskalnik, ki ima navadno dve kartuši, ki vsebujeta črno barvo, ena od teh je namenjena tiskanju tekstov, druga pa za tisk fotografij, ostale tri kartuše pa vsebujejo osnovne barve, iz katerih se v najrazličnejših kombinacijah zmešajo preostale barve. Na tržišču pa boste našli tudi visokozmogljive brizgalne tiskalnike, ki za tiskanje potrebujejo celo več kot pet kartuš. Brizgalni tiskalniki so natančni, precizni in cenovno dostopni. V zadnjih nekaj desetletjih so se zelo razvili in se še vedno razvijajo. Večina uporabnikov ima doma za lastno uporabo sorazmerno poceni brizgalni tiskalnik. Brizgalni tiskalnik, drugače imenovan tudi injekt printer, dokaj dobre kvalitete vas stane približno 100€, kar pomeni sorazmerno dostopno ceno, obenem pa nudijo hitro in kvalitetno tiskanje. Seveda je vse odvisno predvsem od tega, kaj tiskate in koliko tiskate. Brizgalni tiskalnik je cenovno ugoden, vendar pred nakupom preverite cene kartuš in papirja.

Več informacij najdete tukaj