Španija, prekrasna dežela užitkov

Španija je idealna država za potovanje, počitnice ali daljši dopust. Leži na Iberskem polotoku, ki ga objemata Sredozemsko morje in Atlantski ocean, k njej pa še spadajo Balearski otoki v Sredozemskem morju, Kanarski otoki v Atlantskem oceanu in mesti Ceuta in Melilla, ki ležita v severni Afriki. Pri njih boste našli kilometre dolge peščene plaže s prelepimi uvalami ter naravnimi, strmimi grebeni. Na drugi strani pa je Španija zelo gorata dežela, v Evropi celo druga najbolj gorata, takoj za Švico. Španija je dežela, ki ima mnogo obrazov, a je vsem skupna ena sama točka, to sta strast in temperament in velika ljubezen do glasbe, plesa, nogometa in predvsem izjemna ljubezen do življenja. Španija meri 505.990 km2, in ima približno 43, 2 milijona prebivalcev.

Za potovanje v Španijo ne potrebujete drugega kot veljavno osebno izkaznico ali potni list, plačilno sredstvo je isto, kot je pri nas, evro. Španija je država, ki ima bogato kulturno in zgodovinsko dediščino. Svoje obiskovalce Španija očara s svojo geografsko in kulturno raznovrstnostjo. Burna preteklost države je pustila sledi na raznoliki arhitekturi, v kateri so vidne sledi rimskega, maurskega, bizantinskega, romanskega, zahodno gotskea, renesenčnega, baročnega in secesijskega obdobja. Občutek za tradicijo se čuti po celotni deželi po dvorcih, cerkvah, spomenkih in hišah. Morda se zdi, a špansko sonce je najbolj vroče na Costa Blanci, katere bela obala je poznana po svojih prekrasnih peščeni plažah in golih stenah, ki jih valovi nosijo s seboj in tako oblikuje obalo po svoji želji. Andaluzija s Costa de Sol in Costa de Luz, je s svetlobo, toplino in strastnim temperamentom ponos juga. Vse na kar nas spominja Španija, od tapasev, do bikoborb, paelle in flamenka je v bistvu Andaluzijskega porekla. Španija je prekrasna dežela, ki jo velja obiskati izven poletnih mesecev, saj boste na takšen način videli njen pravi obraz.

Preberite še kaj o Španiji

Španija, dežela strasti, temperamenta in mnogih obrazov

Španija je velika država, ena izmed največjih v Evropski uniji in verjetno jo prav zato, ker nam je relativno blizu velikokrat in radi obiščemo.  Vsako leto jo obišče kar okrog 50 milijonov turistov iz celotnega sveta, zato sploh ne preseneča, da sodi med najbolj obiskane države. Zapletena etična in kulturna sestava dežele je prav gotovo posledica njihove burne zgodovine, ki se je začela s Feničani, Grki in Kartažani, ki so naselili njeno obalno področje. Kasneje so jo zasedli Rimljani in Mavri, ki so bili ustanovitelji tradicionalne španske kuhinje, ki je obliko kot jo poznamo še danes dobila z uvozom krompirja, paradižnika, paprike, fižola, čokolade, vanilje in ostalih začimb.

Kulinarika mimo katere na svojem potovanju po Španiji enostavno pač ne gre je kompleksna, podobna azijski, izjemno raznolika saj so se v njo pomešale verjetno vse evropske kuhinje. Dežela kjer je doma dobra hrana, veseli in temperamentni ljudje je Španija, ki pa je tudi pokrajinsko zelo raznolika dežela. Nekoliko bolj gorat sever in temperamentni jug, Španija ima številne raznolike obraze, prav vse pa združuje temperament in strast. Le kdo ne pozna španskih bikoborb, ki gredo mnogim zaščitnikom živali pošteno v nos, a jug Španije se z njimi ponaša, saj so že od nekdaj del bogate tradicije.

Ognjeviti ples  flamenko, zvoki kastanjet in kitar, divji ritmi in zabave polne ulice, vse to se lahko doživi na potovanju po Španiji. Kdor obišče Španijo nikakor ne more mimo veličastne Alhambre, kraljeve prestolnice Madrid, Barcelone, katalonskega mesta, ki ponuja za vsakogar nekaj, srednjeveške Salamance, prelestnih mest južnega dela države kot so Cordoba, Sevilla. Vabi Vas Don Kihot s svojimi mlini na veter, bele vasice v okolici Ronde, pravo špansko dušo pa boste gotovo doživeli na podeželju osrednje Španije. Ker je Španija velika dežela, je zelo raznovrstno tudi njeno podnebje.

Naj vas odpelje Oskar

Potovanje po Španiji ponuja številne znamenitosti, ki jih ne smete prezreti

Potovanje po Španiji so verjetno tihe sanje vsakega, ki ljubi dežele, ki v sebi nosijo pestro naravno raznolikost, obilo bogate zgodovinske in kulturne dediščine. Nešteti gradovi in dvorci, kilometri svetovno poznanih peščenih plaž, pa tudi gorati svet severnega dela Španije, vse to postavlja pred uganko, kje to pestro in zanimivo potovanje sploh začeti. Za vse ljubitelje poležavanja in toplega morja ni prav velikega dvoma kje bodo preživeli večji del svojega potovanja, a za vse, ki želijo od potovanja nekaj več je izbira zelo pestra. Barcelona, prestolnica Katalonije, mesto, ki na vašem potovanju po Španiji nikakor ne more mimo vas ponuja svojim obiskovalcem neprecenljivo arhitekturo,pestro nočno življenje, lepe plaže, pa tudi neomejene možnosti nakupovanja. Potovanje po Španiji vsi ljubitelji planin začnejo na severu države kjer jih privabljajo naravne lepote gora in kjer se še kako opazi raznolikost dežele. Vsako leto obišče Katedralo Santiago de Compostela na milijarde romarjev, kar še posebej priča o krščanski tradiciji države. Vsi ljubitelji eksotične narave in prelepih plaž se boste gotovo odpravili na Kanarske otoke, Balearske otoke, Tenerife in seveda mogočni Mont Teide, to je s snegom prekrit vulkan. Stara mesta, ki v sebi skrivajo starodavne zgodbe, Valencia, ki je mesto izjemno bogate kulture in umetnosti, kraljevo mesto Madrid, sloviti trg Španija, ostanki in Rimskega cesarstva ter pridih Bližnjega vzhoda, ki ga najdemo predvsem na južnem delu Španije. Vsi, ki se odpravljate na potovanje po Španiji ne boste mogli mimo Andaluzije, slikovitih belih vasic in mogočnih mest.

Potovanje po Španiji z nepozabnimi doživetji ostane v spominu za vedno

Potovanje po Španiji je potovanje v skrivnostno, temperamentno deželo, ki leži onkraj Pirenejev je nekaj kar mora doživeti vsak ljubitelj potovanj. Tako pestra in tako raznolika dežela, da se je pravzaprav zelo težko odločiti kje začeti, še manj kje končati, da boste odkrili vsaj delček njihove kulture in življenjskega sloga. Odvisno od tega kakšnega tipa popotnik se, boste lažje izbrali kaj želite videti in seveda kaj želite doživeti. Toliko kulturnih in zgodovinskih zanimivosti in znamenitosti je na voljo za ogled, da boste v nekaj dneh le stežka videli in spoznali prav vse. Prav iz tega razloga se za potovanje po Španiji marsikdo odloči večkrat. In s turistično agencijo. Ker je to dežela starih mest in sodobnih umetnikov je potovanje po Španiji nekaj zares neprecenljivega in nepozabnega. Na eni strani lahko doživite najlepše počitnice na najlepših peščenih plažah, a, če imate radi tudi gore je ta država za vas naravnost fantastična. Čeprav imamo v mislih le morje, je Španija dežela, ki je za Švico druga najbolj gorata v Evropi in tega dejstva nikakor ne gre spregledati.

Dolge kolesarske dirke in nogomet so poleg že tradicionalnega plesa flamenko njihova edinstvena strast. Za potovanje po Španiji se lahko odločate v bistvu skozi celotno leto, pa čeprav je glavna turistična sezona v istih mesecih, ko ima dopust večina Evropejcev. Več o tej lepi državi in programih potovanja preverite na internetu, kjer lahko tudi rezervirate svoje počitnice. To je Kraljevina, ki združuje še Balearske otoke v Sredozemskem morju in pa dobro poznane Kanarske otoke, ki ležijo v Atlantiku in so velikokrat idealna destinacija za sveže poročene pare.

Španija, geografsko in kulturno raznolika kraljeva država

Španija je država, ki jo najdemo v jugovzhodni Evropi in zavzema veliko večino Iberskega polotoka, ki si ga deli s veliko manjšo sosedo Portugalsko.  Celinski del Španije prekrivajo visoke planote in gorovje, a prav zato, ker nas večina pozna to deželo prav zaradi morja, vsi niti ne vemo, da je to druga najbolj gorata država v Evropi. Španija je dežela kjer kamniti gradovi v sebi skrivajo skrivnostno zgodovino, tu najdemo veliko kulturnih znamenitosti, spomenikov in prefinjenih mest. Država je kulturno in geografsko izjemno zanimiva. Njena notranjost je obširna planota, kjer je tradicionalna način kmetovanja pridelava žita in gojenje goveda. Na severovzhodu je široka dolina, Katalonija slovi kot izjemno gorata pokrajina in Valencia kot hribovita obalna planota. Španija je idealna dežela za vse, ki si želijo miru in počitka na obalah sredozemskega morja. Če ste med njimi, vabljeni, da kliknete sem.

Gostje, ki odhajajo na letovanje na španske obale prihajajo predvsem iz Severne Evrope, med njimi pa ne manjka niti prebivalcev naših krajev. Prve asociacije na Španijo so prav gotovo sonce, ognjeviti ples flamenko, kitara, bikoborbe in viteške igre, a večina stereotipov o tej deželi prihaja iz pokrajine Andaluzija. Pestra zgodovina se kaže v arhitekturi, ki v sebi nosi starodavno zgodovino Majev. Barcelona je ena izmed večjih mest, kjer ne moremo niti mimo najbolj slavne stavbe, Sagrada Familie. Madrid, glavno mesto države je največje mesto hkrati pa kraljevo mesto, že veliko let pa tudi glavno kulturno in finančno središče. Ognjevita in temperamentna Španija je v večini katoliška država, Španci pa zelo odprti ljudje. Ste že izbrali datum obiska?