Indija, odlična priložnost

Indija mnogim velja kot odlična priložnost za popestritev vsakdanjika.

Ker je Indija od naše dežele oddaljena destinacija, velja za v marsičem deželo drugačnega vsakdanjika. In je za vse, ki radi odkrivajo drugačnost, več kot dobrodošla izbira . O tem so se prepričali mnogi, ki so na potovanju ali potovanjih spremenili marsikaj v svojem življenju. Niso redki, ki se znova vračajo, z željo doživeti vsakdanjik, ki je doživetja vreden. Hkrati pa Indija ponuja tudi klimatsko drugačnost. Kar je kot vremenski ekstrem včasih več kot dobrodošla zamenjava sive rutine. Podnebja so raznolika in segajo v ekstremih od hladnega severa, kjer se je moč soočiti z najvišjimi točkami na planetu, na drugi strani pa tropsko klimo na jugu dežele. Številnim to omogoča zdravstvene koristi, potovanje jih sprosti in razbremenit ter navda z novimi močmi za podvige na profesionalnem ali drugih področjih. Mnogi takšna potovanja izbirajo leto za letom. Lahko bi jim rekli kar tradicionalna potovanja. Niso redki primeri, ko potekajo potovanja v podobnem časovnem terminu, družijo pa jih tudi številna druga podobna načela. Za čas potovanja se vzame termin, v katerega sodijo državni in drugi prazniki, na katere z veliko verjetnostjo računamo na dela proste dneve. Pri drugih podobnih načelih pa so pogosto izbrane vremenske, geografske in druge podrobnosti. V sodobnem času, ko prevozi niso več nedostopni, je Indija lahko kljub oddaljenosti na dosegu roke. Zato velja s tem računati, ko izbiramo svoj cilj potovanja. Pred tem pa velja predvsem zaradi vremenskih razlik ugotoviti najprimernejši čas glede na naše zahteve. Poleg tega velja dobro izbrati številne možnosti naravnih, kulturnih in drugih znamenitosti. Tako postane Indija dosegljiva in tudi čudovita izbira. Potovanja je moč izbirati na razne načine. Tako imamo veliko izbiro dobrih lastnosti, ki omogočajo, da Indija zaseda najboljša mesta med možnimi destinacijami.

Indija je zelo dobra izbira palete številnih možnih bogatih doživetji.

Indija-veličastna dežela nasprotij

Indija je ogromna dežela, ki je gledana v svetovnem merilu, druga največja država sveta. To je vrhunska potovalna pravljica. Ker je Indija tako ogromna dežela, se je treba pred samim potovanjem pripraviti na vse predvidljive, pa tudi nepredvidljive dogodivščine, ki vas lahko pričakajo na poti. Pred samim potovanjem v Indijo si morate urediti indijski vizum, ki ga lahko urejate bodisi sami, na Veleposlaništvu Republike Indije, ali pa vam ga za doplačilo uredijo v potovalni agenciji. Potrebujete pa še najmanj šest mesecev veljaven potni list.

Vremenske razmere so v enakem času na različnih delih Indije zelo različne. Če pogledamo generalno, lahko podnebje v Indiji razdelimo na tri sezone in sicer na vročo, mokro ter na hladno. Samo trajanje in točen čas vsake izmed teh sezon, pa se zelo razlikuje od severnih proti južnim območjem države. Zato je še posebej pomembno, da se pred potovanjem v Indijo na spletnih straneh ali v turistični agenciji pozanimate, v katerem delu države, je v tistem trenutku najbolj primerna temperatura za obisk. Po celotnem svetu je Indija poznana po značilni, edinstveni kuhinji. A se tudi ta razlikuje glede na območje, kjer se nahajate, a ima celotna indijska prehrana kar nekaj skupnih značilnosti.

Na severu je najbolj verjetno, da boste največkrat jedli mesne jedi , jagnjetino in piščanca. Iz tega območja prihaja tudi vsem znani piščanec tandoori ter kebabi, saj na tem območju živi veliko muslimanov. Na severu je tudi veliko mleka in mlečnih izdelkov ter različnih vrst leče. V južnem delu Indije bo na krožnikih več riža, leče in zelenjave. Prav tako se bo na meniju znašla morska hrana. Največkrat pa bo hrana pripravljena na kokosovem olju, začinjena s tamarindino omako in curryjem. Vzhod je še posebej znan po sladkih dobrotah, velikokrat začinjenih z makovimi semeni. Na splošno je Indija dežela s številnimi vegetarijanci.

Več informacij

Dežela skrivnostnih okusov in najboljših začimb, Indija

Indija, Tadž MahalIndija je dežela kjer so začimbe že od nekdaj zaščitni znak trgovine med njo in Evropo. To je  država v Južni Aziji, ki obsega večji del Indijske podceline. Je dežela blišča in dežela bede, torej dežela hudih nasprotij med eno in drugo stranjo.

Indija je vrhunska potovalna destinacija, ko se enkrat odpravite tja, se boste vedno znova radi vračali. Indija je dežela, ki je v svetu poznana po neštetih in mogočnih templjih na katere je mogoče naleteti na vsakem koraku. Dežela, kjer teče čas počasneje in predvsem drugače kot pri nas, je Indija, saj zamude niso prav nič posebnega in nič čudnega. Indija je dežela, ki velja za mater sveta ter za zibelko človeštva. V srcu človeka, ki prihaja na obisk iz bolj civiliziranega Zahoda pusti močno sled. Velika tako kot celotna Evropa nam ponuja morje in največje gorovje sveta Himalajo, puščave in deževni gozd. S bogastvom religije in filozofije z različnimi bogovi in boginjami, s na tisoče različnimi živalskimi vrstami vas bo Indija preprosto očarala. Izjemno gostoljubni ljudje so Indijci o čemer priča tudi njihov tradicionalen, več kot tisoč let star pozdrav. Topla, veličastna, moderna a tradicionalna, skrivnostna in odprta, vse to je Indija.