Separator goriva zagotavlja čistost goriva

Različni filtri za gorivo imajo zelo široko področje uporabe, najdemo pa jih tudi za filtracijo običajnih goriv kot so bencin, dizelsko gorivo in ekstra lahko olje. V prvi vrsti je njihova najpomembnejša naloga, da zagotavljajo, da ne pride najmanjši delček umazanije preko dovoda goriva v motor. Še posebej pri dizelskih motorjih je zahteva po čistosti goriva še toliko večja, zato je tudi separator goriva pomemben člen pri zagotavljanju čistosti goriva.

 

Separacija ali ločevanje pomeni, da se vodne kapljice odstranijo iz goriva, pri čemer je ta proces vsaj tako pomemben kot je filtriranje delcev umazanije. V najsodobnejših sistemih lahko tudi najmanjša kapljica vode povzroči škodo v tlačnem sistemu in šobah za vbrizgavanje goriva. V dizelskih gorivih se le ta nahaja tudi v obliki kondenza.

separato

Voda je glavni onesnaževalec goriva

 

Rešitev za vse voznike dizelskih in bencinskih vozil tako predstavlja separator goriva, ki zagotavlja visoko stopnjo ločevanja vode in goriva. Nameščen je med rezervoarjem in motorjem, njegov princip delovanja pa je takšen, da onesnaženo gorivo vstopi v filter skozi šobe. Tu se najprej odstranijo vsi trdi delci, posebna membrana pa odstrani vodo iz goriva. Ujeta voda se združi v velike kaplje, ki se odcedijo, čisto gorivo pa zapusti filter skozi centralno cev.

 

Kakovostni separator goriva odlikuje dolga življenjska doba in enostavnost servisiranja. Z njegovo vgradnjo se izognemo številnim neljubim nevšečnostim, še posebej pa je dobrodošel v raznih plovilih oziroma čolnih, kjer je neprestan stik z vodo. Danes so na tržišču številne različne blagoven znamke separatorjev goriva, zato tehten razmislek pred nakupom zagotovo ni odveč.

Polikarbonatne plošče – cena in ostale lastnosti tudi na spletu

Verjetno se večina od nas zaveda, kako zelo uporabne so polikarbonatne plošče. Poleg tega pa se taka vrsta plošč ponaša tudi s številnimi prednostmi. Odlikujejo se predvsem po izjemnih mehaničnih, optičnih in tudi termičnih lastnostih. Ker so izjemno odporne na udarce, visoko toplotno izolativnost in tudi na svetlobno prepustnost, so uporabne predvsem za prekrivanje različnih vrst nadstreškov, teras, rastlinjakov in tudi zimskih vrtov. Pogosto pa jih uporabljamo tudi za stransko zapiranje prostorov.

Polikarbonatne plošče cena pa je zelo pogosta spletna izbira, saj večina od nas, ki želi take plošče kupiti, išče izdelke te vrste tudi po spletu. Na njem se nahajajo številna podjetja, ki polikarbonatne plošče ter podobne materiale ponujajo po zelo ugodnih cenah.

Polikarbonatne plošče cena je bila odlična spletna izbira tudi zato, ker nas je pripeljala na najboljše spletno mesto, kjer se nahaja podjetje, ki nam ponuja vrhunske polikarbonatne plošče po najnižji ceni.

 

Svetlobni trak nam omogoča intenzivno naravno svetlobo

Svetlobni trak najboljšega proizvajalca nam lahko omogoča, da na zelo enostaven in tudi povsem hiter način dosežemo naravno osvetlitev v objektih z velikimi enotnimi prostori. Svetlobni trak ima značilnost, da je lahko poljubne dolžine. Lahko pa ga vgradimo na prav vsako strešno konstrukcijo. Nudi nam posebej intenzivno osvetlitev, in sicer v galerijah, skladiščih ter industrijskih, javnih in tudi drugih trgovskih objektih.

Svetlobni trak pa se na trgu ne pojavlja v samo eni obliki. V resnici ločimo več tipov svetlobnih trakov. Zelo priljubljen je na primer segmentni svetlobni trak. Zanj je značilno, da se zelo hitro izvede, da je zelo kakovosten in tudi trajen, da nam nudi naravno prezračevanje in da je večslojen in da nam daje toplotno izolativnost.

Svetlobni trak nam je na razpolago tudi v spletni trgovini znanega podjetja, kjer lahko izbiramo še med drugimi vrhunskimi trakovi te vrste.