Nujne storitve avtomobilskih servisov

Avtomobilskih serviserjev se načeloma izogibamo, saj obisk delavnice običajno pomeni, da je z našim jeklenim konjičkom nekaj narobe. A ko servis potrebujemo, gre pogosto za nujne storitve, ki jih ne moremo prelagati. Pravzaprav se ravno v takšnih primerih izkažejo prednosti zanesljivih serviserjev, ki priskočijo na pomoč z učinkovitimi rešitvami. Kdaj se bodo takšni serviserji najbolj izkazali?

Hitri servis na cesti

Ena izmed ključnih storitev mnogih serviserjev je gotovo hitri servis na cesti, ki se izkaže za nadvse dobrodošlo storitev takrat, ko gre na cesti kaj narobe. Pravzaprav ne le na cesti, temveč na prav vsaki lokaciji. Najpogosteje se ta storitev namreč uporablja pri težavah z zagonom motorja, torej gre za asistenco na parkiriščih in v garažah. A seveda so serviserji na terenu velika odrešitev tudi v primeru, da zaradi takšnega ali drugačnega razloga obtičimo ob cesti. Lahko da gre za pomanjkanje goriva, okvare avtomobila, morda celo nesrečo. V vsakem primeru bo hitri servis na terenu zelo učinkovit, če se pri tem seveda zanesemo na pravega serviserja. Gre za nujno storitev, zato se je pametno izbiri izvajalca pozorno posvetiti.

Menjava gum

Morda se menjava gum ne zdi posebej nujna storitev, a predvsem zimske pnevmatike lahko zahtevajo hitro namestitev, da se v času pripravimo na zahtevne razmere na cesti. Morda nas preseneti nenadna sprememba razmer, ali pa se zakonsko določen rok za uporabo prilagojenih gum kar prehitro približa. V takšnih primerih seveda ni druge rešitve, kot da nam zimske pnevmatike hitro namesti zanesljiv servis. Pogosto se precej mudi, poleg tega je sredi novembra in sredi marca okoli servisov lahko precejšnja gneča. Pametno je torej ukrepati že pravočasno, a če nam to ne uspe, se zelo izkaže zanesljiv servis, ki tudi menjavo gum obravnava kot nujno storitev. Najbolj so v tem oziru na udaru zimske pnevmatike, a seveda tudi pri letnih ni veliko drugače.

 

avtoservis namesti zimske pnevmatike

Navigacija Sygic za običajne in profesionalne uporabnike

Velik zaslon, enostavno gibanje po meniju, dobra osvetlitev in jasna navodila. Vse našteto so odlike dobre navigacijske naprave. Med vožnjo morate namreč ves čas spremljati promet in nimate časa za nenehno vnašanje novih navodil ali brskanje po številnih podmenijih. Potrebujete jasno in enostavno navigacijo, ki vas popelje od točke A do točke B brez nepotrebnih zapletov. Potovanje po Evropi bo na ta način enostavno in neproblematično. Doma vnesite predvidene točke, shranite načrte poti in jih aktivirajte, ko jih potrebujete.

Preberi več o Navigacija Sygic za običajne in profesionalne uporabnike

Garmin nuvi – najbolj zvest spremljevalec na poti

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je Garmin eden izmed najbolj priljubljenih in naprednih izdelovalcev GPS enot. In prav njegova serija Nuvi je tista, ki je požela največje uspehe. V seriji GPS naprav Garmin Nuvi najdemo različne produkte, ki so namenjeni ljudem z različnimi zahtevami in potrebami.
Med najbolj cenovno ugodnimi različicami, ki vas bo popeljala kamor boste hoteli je vsekakor Garmin Nuvi 205. Kljub relativno nizki ceni lahko v Garminu najdemo slovenski meni in govorno usmerjanje, funkcijo »Kje sem«, sistem GPS Hotix, ki omogoča hitrejše iskanje GPS signalov ter hitrejše nalaganje in premikanje kart. Če si želite Garmin nuvi, ki bo nekoliko tanjši od njegovih predhodnikov, premislite o izbiri Garmin nuvi 1200 GPS navigacije, ki je kar do 25% tanjša od drugih naprav. Odlikuje ga tudi navigacija za pešce, informacije o javnem prevozu ter funkcijo ecoRoute, ki vam izračuna porabo goriva. Nuvi ima tudi vgrajen potovalni komplet, ki potnikom omogoča pregledovanje slik, različnih ur, pretvarjanje valut in merskih enot ter računanje z uporabo kalkulatorja. Funkcije, ki vsekakor pridejo prav na vsakem potovanju.
Za nekoliko zahtevnejše uporabnike pa je tu Garmin Nuvi 3700, ki ga odlikuje predvsem ultra tanka oblika z manj kot 9mm debeline ohišja ter zaslon občutljiv na več dotikov. Navigacija omogoča glasovno upravljanje, ekstremno natančne 3D zemljevide, sprejem prometnih informacij ter številne druge funkcije.

Vlečne kljuke in nosilci za kolesa

Vlečne kljuke se v osnovi delijo na sisteme vlečnih kljuk za osebna vozila in pa na sistem za dostavna ali gospodarska vozila. Te prepoznamo kot bunka sisteme, saj je tu bunka oziroma glava vpeta z vijaki na nosilno gred. Potrebno je vedeti, da je vlečnih naprav za osebna vozila veliko več, a v osnovi ločimo dve glavni skupini in sicer vodoravno in vertikalno snemljive. Vlečne kljuke za osebna vozila se ločijo tudi po vpenjanju oziroma snemanju vlečne kljuke iz nosilnega sistema, ki je nameščen na vozilo. Nekateri večji evropski proizvajalci ponujajo več različnih sistemov vlečnih kljuk za določen model avta oziroma vozila. Med kupci pa so seveda najbolj zaželjene originalne ali pa nevidne vlečne kljuke. Pri teh se kljuka snema navpično in pri demonataži praktično pade v roke. Način snemanja je zelo preprost in enostaven, snemanje pa hitro. Poleg same funkcionalnosti vlečnega sistema pa je pomembna tudi kvaliteta in način izdelave. Nekateri boljši proizvajalci se za dosego kar se da dobre kvalitete poslužujejo uporabe 3-D računalniških programov.

Nosilci za kolesa

Nosilci za kolesa so izjemno popularni pri ljudeh, ki radi kolesarijo in se tudi večkrat odpravijo kam s kolesom pa morajo prej do tja z avtom. Nosilci za kolesa, ki jih lahko najdete tukaj, so narejeni tako, da jih lahko montiramo na streho avta ali pa kar na zadnji del. Izdelani so iz lahkih in trdnih materialov. Nosilci za kolesa so zaščiteni pred krajo z ključavnico na kljuki, kolesa pa se pritrjujejo s pomočjo posebnih nosilcev. Skratka nosilci za kolesa so priporočljivi za vse ki radi kolesarite drugje kot samo v okolici doma.