Zelo pomemben za naše telo je Magnezij

Magnezij je zelo pomemben element, tako v naravi, kakor za človeški organizem, saj je pomemben element celične presnove. V naravnem okolju ta element najdemo v Zemljini skorji, kjer ga je nekaj manj kot dva odstotka, je pa sestavni del klorofila. V človeškem telesu je magnezij nujno potreben element, v celicah srca, in mišic se pojavlja celo pogosteje kot drugi elementi, a telo samo ga na žalost ne more tvoriti.

Še posebno vlogo ima ta element, ko se znajdemo v stresnih situacijah, zato je brez dvoma odlično antistresno sredstvo, uravnava pa tudi druge procese. Magnezij je pomemben tudi za normalno strukturo kosti. Več magnezija potrebujejo tisti, ki se ukvarjajo s športom, ljudje, ki so izpostavljeni stresnim situacijam, tisti, ki imajo krče v mišicah, so utrujeni in imajo slabši reakcijski čas ter sladkorni bolniki.

Z dodajanjem magnezija lahko vplivamo na uravnavanje srčnega ritma, krepimo kosti, obenem pa deluje proti glavobolu. Magnezij tablete, ki jih lahko kupimo tako v lekarnah, kakor tudi v specializiranih trgovinah je izjemno pomemben za pravilno delovanje, tako mišic, kakor tudi vseh organov v telesu. Naravni viri magnezija so stročnice, neoluščena zrna, oreščki, morski sadeži. Tudi čokolada in mineralna voda vsebujeta magnezij, če ne drugače pa magnezij lahko v telo vnesete z uživanjem kakovostnih prehranskih dopolnil – oglejte si ponudbo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.