kako narediti izračun zavarovanja

Zavarovalnica in varnejša prihodnost

Zavarovalnica ponuja celo vrsto zavarovanj, s katerimi si lahko precej olajšate življenje, če imate nesrečo. Seveda pa nikdar ne morete vedeti, ali boste skozi življenje šli brez nezgod in nesreč, ali pa se vam bodo te pojavljale precej pogosto. Tega ne veste zato, ker je veliko stvari v življenju nepredvidljivih. Seveda vam zavarovalnica ne more pomagati pri tem, da bi vam zmanjšala tveganje pred nastankom nezgode ali nesreče, lahko pa vam pomaga pri reševanju finančnih bremen, ki nastanejo kot posledica takšnih neljubih ter neprijetnih dogodkov, kakršne so nesreče in nezgode.

Zagotovo je povsem nesmiselno, da bi se človek zavaroval prav pred vsakim škodnim dogodkom. Dejansko moramo narediti dobro oceno tveganja. Nato pa moramo pri sebi presoditi, ali smo pripravljeni pri takšni stopni tveganja ostati brez finančnega kritja, ki ga ponuja zavarovalnica, ali bomo plačali tej instituciji, da finančno breme prevzame ona sama namesto nas. Logika v ozadju je naslednja: zavarovanec zavarovalnici plača manj, kot bo dobil izplačano, če se mu zgodi škodni dogodek. In kako lahko to zavarovalnica sprejme? Odgovor je preprost: zavarovalnica ima veliko število zavarovancev, ki plačujejo različno visoke premije. Verjetnost, da se ob istem času vsem zavarovancem kaj zgodi, kar bi terjalo izplačilo zavarovalne vsote, pa je praktično nično. Zato lahko zavarovalnica vsak trenutek jamči izplačilo zavarovalnih vsot, poleg tega pa lahko še ustvari dobiček.

Zato pri sebi premislite, kakšna je vaša pripravljenost tveganja. Večinoma ljudje niso pripravljeni tvegati, zato se odločajo, da sklenejo takšna in drugačna zavarovanja. Nekdo, ki je pravkar kupil nov avto, ne želi, da bi imel stroške, če mu ga kdo podrsa na parkirišču. Zaveda se, da je tveganje za to precej visoko, saj je redni uporabnik javnih parkirišč, zato je pripravljen plačati za kasko zavarovanje. Podobno je z nezgodnim zavarovanjem in seveda tudi drugimi oblikami. Tako nam lahko zavarovalnica pomaga obvladati finančni vidik tveganja pri nezgodah in nesrečah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.