Vietnamska polja

Zakaj na potovanje v Vietnam?

Vietnam velja s svojimi 85 milijoni prebivalcev in 331 tisoči kvadratnih kilometrov za precej veliko državo. To je dežela, ki velja za vedno bolj priljubljeno turistično destinacijo, zlasti po tem, ko se je po nesmiselni vojni, od osemdesetih let dalje začel tudi gospodarsko razvijati. Nekoč je veljal Vietnam za tretjerazredno državo, kar pa danes prav gotovo ne moremo trditi. Mestna središča so postala na videz popolnoma podobna sodobnim zahodnim metropolam, čeprav so seveda ponekod še vedno zelo revni predeli. Verjetno je prav mešanica eksotičnega in urbanega tisto, kar tako zelo privlači tujce, da se odločijo za potovanje v Vietnam. Številna riževa polja ustvarjajo v tej državi prav posebno estetiko.

Prebivalci v Vietnamu so izjemno marljivi in gostoljubni, v svojih pisanih oblačilih in s koničastimi klobuki na glavi, so prava paša za oči. Vietnam je država, ki ima praktično vse, od prelepe obale, do izjemnih gorskih predelov in kraške pokrajine. Vietnam nudi tako odročne predele, da jih je moč obiskati le v spremstvu vzdržljivih vodičev. Utrip mest je klasično azijski, a je prometni kaos tisto, kar preseneti prav vsakega obiskovalca, ki prihaja iz zahoda. Vietnam je potovalna avantura, ki jo je vsekakor treba okusiti. Vietnam leži vzdolž Južnokitajskega morja in ima številna naravna bogastva.

Gorati sever ponuja krasne terene za treking in spoznavanje različnih gorskih plemen, tu se v zalivu Halong pokaže vsa domišljija stvarnika, bogati jug pa ponuja sanjarjenje na vodah mogočne reke Mekong. Vmes se skrivajo cesarska mesta, kjer spoznamo dolgo zgodovino dežele, številne vasice in neskončno dolge plaže, ki čakajo, da jih odkrijete. Glavno mesto Vietnama je Hanoi, v njem stoji mavzolej posvečen socializmu, v njega pa se zgrinjajo množice tako Vietnamcev, kot tudi turistov. Vietnam je druga največja izvoznica riža na svetu, v nekaterih večjih mestih so vidni že tudi znaki globalizacije.