Nogometni dresi za igranje kvalitetnega nogometa

Vrste dresov

Nogometni dresi za igranje kvalitetnega nogometaSkoraj vsak šport ima svoje posebnosti, ki ga ločijo od ostalih športov. Prav tako kot športne lastnosti se med posameznimi športi loči tudi oprema, ki jo nek športnih potrebuje pri tem športu. Dresi so že ena izmed teh stvari, ki se uporablja pri večini športov. Vsi dresi imajo to skupno lastnost, da s svojimi barvami predstavljajo nek klub ali državo, ki jo športnik zastopa.
Nogometni dres je verjetno najbolj priljubljen dres tudi med mladimi, saj je prav nogomet z naskokom najbolj priljubljen šport na svetu in prevladuje v večini svetovnih držav. Nogometni dres je opremljen s številko športnika in običajno tudi njegovim priimkom ali imenom. Pri nogometu je posebnost, da vratar nosi čisto drugačen, vratarski dres.

Košarkaški dresi so pri nas na drugem mestu po priljubljenosti. Na njih se nahajajo isti podatki kot pri nogometnih dresih, le da so nekoliko bolj ohlapni. Tudi ti dresi se na tržnicah dobro prodajajo, saj številni mladi najdejo svoje idole tudi v tem športu.

Tretja vrsta, ki je sicer precej manj priljubljena, a v času velikih tekem oz. tur, kot se te tekme imenujejo, precej naraste, so kolesarski dresi. Pri kolesarstvu je pomembno, da je športnik čim bolj aerodinamičen in temu mora biti prilagojen tudi dres. Kolesarski dres je tako čim bolj oprijet in tudi njegova prepustnost mora biti čim višja.
Pri številnih športih, predvsem tistih, kjer je pomembna hitrost ali kaj drugega, na kar vplivajo tudi dresi, se v razvoj te športne opreme vlaga veliko časa in denarja in prav zaradi tega so nekatere večje ekipe pri takšnih športih lahko nekoliko v prednosti.