N največjih znamenitosti Vietnama

Socialistična republika Vietnam je obmorska država, ki leži v Jugovzhodni Aziji, natančneje na polotoku Indokina. Je ena izmed najbolj naseljenih držav na svetu, hkrati pa je ena izmed turistično najbolj obiskanih azijskih držav. Kar pa nič čudnega, saj vietnamskih znamenitosti vrednih obiska kar mrgoli. Katere pa so največje znamenitosti Vietnama? Naj naštejemo samo najbolj znane:

  • Hanoi: glavno mesto Vietnama je ena izmed najbolj vznemirljivih znamenitosti tega področja. Vietnamska prestolnica premore zanimivo staro mestno četrt, jezero Hoan Kiem, Ho Ši Minhov mavzolej, številne templje in pagode ter restavracije v katerih vam ponudijo psa.

  • Demilitarizirana cona ob bivši meji med severnim in južnim Vietnamom je odličen izlet za vse, ki jih zanima vietnamska vojna. Ob njej boste lahko obiskali vas v tunelih, pokopališča in se podali po Ho Ši Minhovi poti.
  • Zaliv Halong: ta svetovno znani vietnamski zaliv je bil nekoč kraška planota obkrožena s hribi, sedaj pa se počasi potaplja v morje in s kopico otokov ustvarja enega najlepših zalivov v Aziji, ki je bil tudi prizorišče snemanja številnih filmov (na primer Jamesa Bonda).
  • Tuneli Cu Chi so razvejano omrežje tunelov, ki je med vietnamsko vojno služilo Vietkongovcem. Tuneli predstavljajo grozote vojne in trpljenje Vietnamcev, prvotni tuneli pa so celo tako majhni in ozki, da so za turiste zgradili dvakrat večjo repliko, da lahko poizkusijo, kako klavstrofobično je v teh tunelih.

  • Hošiminh je gospodarska sila južnega Vietnama in se ponaša s kvalitetnim muzejem vojne ter bogato opremljeno predsedniško palačo iz časov diktatorja Diema.
  • Hue je nekdanje upravno središče vietnamskega vladarja, na kar spominja ogromna trdnjava in grobnice v okolici, danes pa je mesto znano predvsem kot biser tradicionalne in lokalne kuhinje.