Vietnam je primerna turistična destinacija ob vsakem letnem času

Vietnam je ena izmed tistih turističnih destinacij, ki so odlična izbira za počitnice v kateremkoli letnem času. Kadar je v Sloveniji mraz in se vsak večer stiskamo pod odejo, je v Vietnamu toplo poletno vzdušje, ki nas vabi k sebi. Sicer je podnebje tam odvisno od dveh monsunov. Prva monsun je prisoten v mesecih od aprila do oktobra in drugi med julijem in novembrom. Vsakega turista, ki obišče Vietnam, pa lahko vreme tudi preseneti, zato je precej pametno, da s seboj vzame tudi kakšno toplejše oblačilo ter predvsem oblačila primerna za različne vlažnosti zraka.

Vietnam

Vietnam je dežela neskončnih, poetično posejanih riževih polj. Zlasti za slovenskega turista je zanimivo, da je za Vietnam značilna kraška pokrajina, ki jo še kako dobro poznamo v Sloveniji. Ljudje so v tej deželi zelo gostoljubni, saj se zavedajo, da jim turisti prinašajo precejšen delež dohodka. Prav zato številna turistična središča nudijo storitve na zelo visoki ravni. Vietnam je nasploh znan po tem, da ponuja izjemno kombinacijo avtohtonega življenjskega ritma, ki je prilagojen tudi zahodnemu slogu bivanja. Kaj bi lahko bilo lepše od privlačne mešanice eksotičnega in domačega?

vietnam obala

Vietnam je po površini precej velika država. Za prevoz po državi je sicer poskrbljeno, vendar se moramo takoj kot zapustimo turistična središča zavedati, da tako visoke prevozne oskrbe, kot smo je navajeni doma, ne bomo dobili. Pripravljeni moramo biti tudi na barantanje, ki je zelo pogost način določanja cene. Slednje namreč velikokrat sploh niso zapisane in so zato v celoti odvisne od dogovora. Vietnam je za marsikoga še neodkrit biser, ki čaka, da ga spoznamo.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.