Vietnam, dežela sonca, bogate zgodovine in pestre kulture

Vietnam leži v jugovzhodni Aziji, meji na južno Kitajsko morje, Kambodžo, Laos in Kitajsko. Podnebje je tropsko do subtropsko, na samem severu države pa monsunsko. Od maja pa do septembra traja vroča, deževna sezona, od oktobra do marca pa je obdobje tople in suhe klime. Potovalni teren v Vietnamu je izjemno zanimiv saj se počasi dviguje od južnih ravnin do hribovitega in goratega severnega predela. S kombinacijo številnih naravnih lepot, zanimive zgodovine, prekrasnega podnebja in mešanih kultur postaja Vietnam ena izmed najbolj privlačnih destinacij vseh starosti in vseh interesov.

vietnamVzdolž kar 3200 kilometrov dolge obale, ki poteka vse od severa pa do juga, se kaže neskončna pisanost te naravnost fantastične dežele. Potovati od riževih polj, ki jih najdemo v Mekong Delti, biti priča vrvežu Ho Chi Minha, se napotiti proti severu do prostranih plaž Nha Tranga, nadaljevati pot naprej proti severu do cesarjev dinastije Nguyen, centra zgodovine in kulture, Vietnam ponuja vse in še več. Odpravite se lahko raziskovati starodavno mesto HoiAn ali glavno mesto, mesto jezer, imenovano Hanoi.

Uradni jezik je vietnamski, čeprav veliko ljudi govori tudi angleško, nekateri francosko, spet drugi khmersko, v rabi pa je tudi jezik gorskih področij. Hrana v Vietnamu je izjemno pestra, prevladujejo predvsem riž, riževi rezanci, zelenjava in raznovrstno meso. Čutijo se tudi vplivi kitajske in tajske kuhinje, velik poudarek pa je tudi na najrazličnejših juhah, morskih in sladkovodnih ribah. Hrana je pogosto pekoča, uporabljajo se čim bolj sveže sestavine. Južni del države nudi neskončne plaže, v severnem goratem delu pa je temperatura zraka primerna predvsem za treking po čudovitem gorovju. Narava je zelo pestra, razgibana, prav od tam izvirajo najlepše razglednice s podobami vijugastih, reliefu prilagojenih polj, ki so posejana s rižem. Vietnam je država, kjer ni velikih trgovskih centrov, večina stvari se prodaja na ulicah.