V Španiji leto hitro mine

Bikoborbe, Flamenco, siesta, Barcelona, morje, oljčno olje, so najpogosteje izrečene asociacije na Španijo. Kolonialna osvajalka sveta na Pirinejskem polotoku je ena od večno na novo odkritih biserov planeta Zemlja.

Tradicionalni festival Samfermines v Pamploni, privablja v to špansko mesto trume turistov. Glavna, danes svetovna atrakcija obiska središča Navarre, drugi teden julija, so vsakodnevni skoraj kilometer dolgi teki pred biki. Z adrenalina mestnih ulic skočite na lov ali taborjenje v notranjost te razgibane pokrajine na severovzhodu Španije kjer ne boste ostali ravnodušni. Gorskega zraka se naužijte med planinskimi pohodi ali plezanjem po Pirinejih. Zimski stik z naravo doživite na urejenih progah za smučarski tek. Če ste bolj drzni pa se lahko z izkušenim lokalnim vodičem spustite po brezpotjih skalnatih grebenov Pirenejskih vrhov. V spomladanskih mesecih smuči zamenjajte za kolo in v za vas najprimernejšem tempu prekolesarite vse prelaze, ki jih bodo na septembrski Vuelti premagovali profesionalni kolesarji. Med poletnim spustom po rekah tega dela Španije, z dovolilnico v žepu, svoj mir poiščite v svetu jam. Z jadralnimi letali lahko opazujete gorska jezera, zelene gozdove, vetrne elektrarne ali doline rodovitnih vinogradov. S spoznavanjem kulinarike Španije v gorskem zdravilišču se spočijte. Na Romarski poti prečiščevanja Camino de Santiago, kjer med morjem in gorami pridete na severozahod Španije v mesto Santiago de Compostela pa si poglejte v globino lastne duše.

Pogovor z odprtimi, temperamenta polnimi domačini je najbolj preprosto in učinkovito sredstvo za smiselno polnjene glave z zgodovino in značajem Španije.