Tajska na kratko: 5 namigov pred potovanjem

Denar 

Uradna denarna valuta Tajske je baht (THB), ki se uporablja kot najbolj pogosto plačilno sredstvo, zato je menjava priporočljiva. Pred potovanjem na Tajsko si tako zagotovite vsaj menjavo tiste vsote denarja, ki jo potrebujete v prvih dneh, kasneje pa boste svoje evre lahko zamenjali za bahte v eni izmed tajskih bank, kjer običajno sprejemajo tudi bančne kartice. 

 

tajski denar bath (THB)

Kulinarika 

Tajska hrana je precej podobna kitajski, ki smo je Evropejci načeloma že vajeni, zato verjetno ne bo prihajalo do večjih presenečenj ob pogledu na krožnik. Tradicionalna kulinarika Tajske tako temelji predvsem na juhah, rižu, rezancih in jedeh, pripravljenih v voku, tudi ponudba tajskih sladic je relativno pestra. Lačni ne bodo ostali niti vegetarijanci in vegani, saj Tajci pri kuhanju pogosto uporabljajo različne vrste zelenjave in tofu. 

 

tajska hrana

Najpomembnejše znamenitosti 

Ob obisku Tajske skorajda ne smete izpustiti ogleda Bangkoka, izjemno živahne prestolnice države, ki se med drugim ponaša s številnimi budističnimi templji, bogato založenimi tržnicami in kraljevo palačo. Zanimiv je lahko tudi obisk nekdanjega tajskega glavnega mesta Ayutthaya, ki je danes žal v ruševin in pod zaščito Unesca, filmske in literarne navdušence pa bo navdušil predvsem znameniti most na reki Kwai.

 

bangkok

Sporazumevalni jeziki 

Čeprav je uradni jezik Tajske sicer tajščina, pa vam lahko v večini primerov tudi znanje angleščine povsem zadostuje za preprosto sporazumevanje v vsakdanjih situacijah. Tako tudi brez poznavanja tajščine zagotovo ne boste ostali lačni, žejni ali brez strehe nad glavo.

 

Podnebje 

Podnebje Tajske je načeloma tropsko, kar pomeni visoke temperature in visoko stopnjo vlažnosti zraka, pri čemer še posebej izstopata meseca april in maj. Če torej slabo prenašate vročini, si za potovanje po Tajski raje rezervirajte zimske mesece. Da vam neugodne vremenske razmere ne bodo zagrenile oziroma zasenčile nepozabne izkušnje, ki jo ponuja Tajska … 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.