Tajska in njene kulturne značilnosti

Tajska je odlična izbira za preživljanje počitnic zlasti za tiste, ki so avanturisti po srcu in si želijo razburljivih počitnic, ki ponujajo številne možnosti za druženje, socialne stike, zabavo in seveda tudi sprostitev. Prav zato so koristne nekatere informacije, ki nam bodo to, kar ponuja Tajska, pomagale zaužiti na bolj varen in preudaren način.

tajska

Kot v vseh turističnih državah vlada precej dvostranski odnos do turistov. Skoraj vsi državljani na Tajskem bodo do turistov prijazni in spoštljivi. Vendar vedno se najdejo tudi posamezniki, ki bi se radi okoristili. Tajska je tako na žalost znana potem, da je v gneči potrebno skrbno paziti na denar in zlasti na dokumente, ki jih kradejo in nato prodajajo na črnem trgu. Priporočljivo je, da se denar menja na bankah, kjer sprejemajo tudi Maestro kartico. Tajska je država barantanja, kar pomeni, da bomo le stežka naleteli na ceno, ki bi bila v izhodišču že na najnižji možni ravni. Najboljše kupčije bomo tako sklenili z barantanjem, vendar pa je kulturna praksa takšna, da se med barantanjem vedno smehlja, četudi nismo zadovoljni s potekom. Zagotovo pa je najbolje, če gost spoštuje in upošteva kulturne prakse gostujoče države. Tajska je tudi država, ki ne slovi po najvišjih higienskih standardih, kar pa ne pomeni, da si ne moremo pomagati sami. Pralnice so prav na vsakem koraku in če izberemo hotel, ki je nekoliko cenovno nižji, je pametno, da imamo s seboj tudi spalno vrečo.

Tajska je eksotična dežela v pravem pomenu besede, kar pomeni, da lahko počitnice preživimo popolnoma potopljeni v lokalno okolje in spoznamo kulturo in načine zabave v tej prekrasni deželi.