Tajska in nekateri razlogi zakaj jo obiskati

Tajska je ena izmed tistih turističnih destinacij, ki nam padejo na pamet takoj, ko pomislimo na idealne počitnice na toplem soncu, sinje modrem morju in neskončnih peščenih plažah. Gre za državo, ki ima okrog 63 milijonov prebivalcev z glavnim mestom Bangkok. Če se odločamo za obisk te čudovite dežele, moramo imeti vizum. Tajska je tako kraj, ki ga turisti obiščejo zaradi zelo različnih razlogov. Zelo popularna je Tajska za tiste goste, ki si želijo zabave ob elektronski glasbi. Največkrat so te zabave organizirane glede na to ali gre za prazno, polprazno, polno ali polpolno luno. Tajska ponuja nepozabne zabave na plažah, ki v večernih urah dobijo posebej čaroben naboj.

lepote Tajske

Spet drugi pa obiščejo Tajsko zaradi nakupovanja. Znano je, da lahko dobimo unikatne šiviljske izdelke po izredno nizkih cenah. Zadostuje, da obiščemo šiviljo, ki nam odvzame telesne mere, sporočimo ji željo, kakšno obleko bi želeli, čez kakšen dan pa jo plačamo po nekajkrat nižji ceni kot pri nas. Tako se Tajska izplača celo iz tega vidika, namreč kot obisk nakupovalnega središča, ki je združen še z drugimi vrstami zabave. Drugače pa Tajska omogoča tudi plezanje in pohodništvo po njenem severnem delu, na južnem otoškem pa imamo možnost klasičnega morskega turizma s kopanjem in potapljanjem ter drugimi vodnimi radostmi.

tajska svila

Najbolj primeren čas za obisk je čas med novembrom in februarjem. Tajska je namreč monsunska država in v poletnem času od junija do oktobra ima deževno obdobje. Med novembrom in februarjem dež poneha, vlažnost se zniža in temperature postanejo prijetne, zato je to idealen čas, da iz zimske Slovenije odpotujemo v topel raj, ki ga predstavlja Tajska.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.