Arhiv Značk: zimske počitnice

Zimske počitnice, šolski dopust

Zimske počitnice, šolski dopust

Zimske počitnice so prosti čas, namenjen šolskim otrokom.

V Sloveniji so zimske počitnice potekajo ločeno, saj se na šolske počitnice otroci odpravijo v dveh terminih. Dvajsetega februarja imajo šolske zimske počitnice na območju jugovzhodne Slovenije, razen občin Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel ter Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Posavske statistične regije. Zaključijo se štiriindvajsetega februarja. Sedemindvajsetega februarja se začnejo zimske počitnice za občine Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel ter Gorenjsko, Goriško, Notranjsko-Kraško, Obalno-Kraško, Osrednjeslovensko in Zasavsko statistično regijo. Prav tako trajajo cel teden, zaključijo se tretjega marca. Učencem zimske počitnice prijajo, čas pa porabijo zelo različno. Teden dni na prvi pogled izgleda dolg termi, zaposleni z aktivnostmi trdijo nasprotno. Njim čas hitro mine, aktivnosti pa poskrbijo za pridobivanje raznih znanj in veščin. Zimske počitnice preživijo učenci bodisi doma in v domačem okolju, drugi gredo preživijo počitnice z doma. Doma je za mnoge najlepše, predvsem ko lahko samostojno počnejo zanimive aktivnosti ali aktivnosti po nareku staršev. Veliko bolj koristno je čas dobro izkoristiti, kot ga zapraviti za nekoristne aktivnosti. V večjih mestih so organizirane številne aktivnosti, ki otroke motivirajo, jih razvedrijo, starši pa imajo zagotovljeno tudi varstvo otrok za čas trajanja izbrane aktivnosti. Kdor želi podrobnejše informacije, lahko poišče na spletu možnosti ali pa se odloči za samoorganizacijo. Ponudbe dejavnosti za aktivne zimske počitnice je veliko, gre predvsem za razne delavnice, športne aktivnosti ter razne druge možne oblike preživetja prostega časa po načelu prijetno s koristnim. Vsekakor je takšna aktivnost boljša, kot pa preživeti čas pred televizijo ali računalnikom. Mnogi starši si zimske počitnice vzamejo tudi dan ali cel teden dopusta, ter ga preživijo skupaj z otroci. Vsa večja mesta in kraji imajo več kot dovolj možnosti za skupne izlete ali razne druge aktivnosti.

Zimske počitnice nudijo številne možnosti za dobro preživet prosti čas.

Dodatne informacije

smučanje v italiji

Italija, pozitivna izkušnja

Italija je mnogim smučarjem pozitivna izkušnja .

Smučarski užitki, ki jih nudi so prepoznavni in daleč znani. Zato se zanje odloča vse več obiskovalcev. Da lahko zadovolji veliko število zelo različnih zahtev je bilo v preteklosti postoriti marsikaj. Počutje, ki ga nudi Italija je zelo pomembno. V sodobnem času so želje obiskovalcev bistveno drugačen kot v preteklosti. Tem sodobnim zahtevam Italija sledi, v marsikateri kategoriji pa smučarske želje tudi kreira. Tako je znana po zdravem načinu življenja, ki se kaže preko številnih tradicionalnih značilnosti kot tudi sodobnih aktivnosti preko celega leta. Zato je Italija pozitivna izkušnja sama po sebi. Obisk v zimskem letnem času je namenjen predvsem sezonskim aktivnostim. Temu primerno se je potrebno zavedati, da so podobno kot naše želje, izrazite tudi želje številnih drugih obiskovalcev. Posledično se skladno z večjim povpraševanjem izrazijo tudi ponudbe. Ki v določenih terminih predstavljajo ovire. Te ovire pa lahko premaga vsak, kateri se zaveda odličnosti in primernosti termina. Rezervacije pol leta prej ali celo leto dni v naprej niso nobena redkost. Italija najbolj zavzetim obiskovalcem pomenijo odličnost, zaradi katere ne želijo ničesar prepustiti naključju. Izberejo si svoj termin ter na njem vztrajajo oziroma naredijo vse potrebno, da se ga pridobi. Koristi so v tem primeru obojestranski. Ponudnik nas bo jemal bolj resno, če se odločamo za tradicionalno izbiro iz sezone v sezono. Preko takšne izbire se spletejo tudi vezi, ki praktično vedno presegajo okvire profesionalnosti oziroma ponudbe po načelu dobrega gospodarja. Italija s tem nudi tudi bistveno večjo dodano vrednost, kot če smo odločeni izbrali drugo ponudbo. Ki lahko podobna ali celo enaka, vendar je med nami in ponudbo prisoten posrednik. Obstajajo seveda izjeme, katere pa so pri tako odlični ponudbi velika redkost. Ter prej izjema kot pravilo.

Italija je odlična izbira za vse, ki željo počitnikovat v prestižem razredu užitkov po dostopni ponudbi.

Planinske koče, kraj za oddih in sprostitev

Planinske koče so gostišča in prenočišča, ki so v gorah namenjena obiskovalcem, kot počitek po naporni prehojeni poti. Za najem planinske koče se lahko odločimo tudi takrat, ko organiziramo zabavo, pa ne vemo kje. Nekateri se želijo do nje pripeljati udobno in z avtomobilov, kaj nekatere od njih tudi dopuščajo, spet drugi se želijo do nje povzpeti po čim bolj strmi in naravni poti. Planinske koče imajo svoje oskrbnike, v slovenskih gorah so to praviloma ljudje, ki premorejo neverjetno energijo, ljubezen do narave in znajo poskrbeti za dobrobit obiskovalcev. Z najemom planinske koče lahko vaše počitnice ali oddih preživite brez gneče na cesti in brez prilagajanju vsakodnevnemu urniku. V kolikor ste ljubitelj planin in ste po naravi samosvoji, se boste gotovo prepustili počitniškemu ritmu v družbi družine in prijateljev, v kateri izmed naših planinskih koč. Jutra na planinah so resnično nekaj posebnega, opazujete lahko, kako se zjutraj narava prebuja in preživite dan, brez kakršnegakoli stresa med vašimi najbližjimi. Planinske koče že s svojim ambientom, prav vsakemu obiskovalcu pričarajo nepozabno doživetje narave. Planinske koče imajo v notranjosti staro pohištvo, ki ob prasketanju ognja pričara čudovito domačnost. Urejena okolica in domačnost, je to kar ponujajo planinske koče.