Arhiv Značk: vhodna vrata

Prilagojena vhodna vrata po naročilu

V večini primerov lahko brez skrbi izberemo običajna vhodna vrata – če se izognemo najcenejšim izdelkom iz nižjega kakovostnega razreda, bomo z vrati verjetno povsem zadovoljni. Seveda pa ta opcija ne pride v poštev za tiste, ki od vhodnih vrat pričakujejo še kaj več kot le osnovno funkcionalnost. Ni nujno, da gre za velike prilagoditve, že hitro se bo izkazalo, da je bolj smiselno izbrati vhodna vrata po naročilu. To velja recimo v primeru, da želimo prilagoditi podobo vrat ali pa da potrebujemo vrata v kakšnih nestandardnih dimenzijah. To niso velike prilagoditve, vhodna vrata po naročilu pa ponujajo idealno rešitev. So dokaj ugodna in povsem prilagojena svojemu namenu, s tem pa zagotavljajo tudi popolno zadovoljstvo. Poleg tega pa ponujajo tudi nekaj več prilagodljivosti za tiste, ki imajo v mislih večje prilagoditve – vhodna vrata po naročilu lahko obogatimo z raznimi dodatnimi funkcionalnostmi, izberemo lahko zasteklitev ali druge uporabne dodatke, nenazadnje pa lahko poljubno izberemo tudi samo obliko vrat.

Kakšna vhodna vrata po naročilu so na voljo?

Pri priznanih proizvajalcih imamo na voljo vhodna vrata po naročilu, ki jih lahko povsem prilagodimo svojim željam. Niti ni pomembno, katera in kakšna vrata izberemo, lahko podamo samo svoje zahteve in bo ponudnik predstavil najboljšo možno rešitev. Seveda pa se lahko oblikovanju vrat tudi pozorneje posvetimo in izberemo posamezne elemente. Treba se bo odločiti za material, vhodna vrata po naročilu so običajno izdelana iz umetnih mas ali kovinskih zlitin, seveda pa se lahko oblikujejo tudi iz lesa. Pomembne odločitve sprejemamo predvsem glede oblik in dimenzij, saj morajo vrata ustrezati predvidenim meram vhoda. Nato pa sledijo še mnoge druge odločitve, s katerimi se vhodna vrata po naročilu povsem prilagodijo viziji kupca. Vgraditi je možno razne dodatke, na primer digitalna kukala, inovativne mehanizme zaklepanja, sistem za samodejno odpiranje, protivlomni sistem …

Preverite kakšne modele vhodnih vrat ponuja salon Pirnar.

 

Moderna hiša, prioritete investitorjev

Moderna hiša je v prvi vrsti večinoma enodružinska hiša. V drugih okoljih je moderna hiša lahko tudi večstanovanjska hiša. Gre za okolja, kjer je na manjšem prostoru koncentracija prebivalcev večja. V praksi lahko vidimo zelo različne izvedbe, predvsem bolj ali manj lične. Nekatere izvedbe v veliki meri ohranjajo značilnosti enodružinske hiše, predvsem posnemanju videza in praktičnosti. Hkrati pa z načrtovanjem in gradbenimi prijemi prinašajo vse prednosti večstanovanjske hiše. To so predvsem združevanje funkcij, elementov in drugih lastnosti, njihov cilj je predvsem prihranek pri stroških izvedbe ter kasneje bivanja in stroškov vzdrževanja.

Energetska varčnost je pomembna prioriteta

Energetska varčnost je pogosta želja investitorjev. Varčevanje energije je že dolgo splošno znana in zaželena prioriteta v gospodinjstvih, lotevajo se ga na razne načine. Veliko je odvisno od proračuna, možnosti in drugih dejavnikih. V nekaterih primerih se začne z majhnimi, v drugih z večjimi ali velikimi koraki. Majhni koraki so recimo zamenjava potratnih gospodinjskih aparatov z varčnimi, večji pa zamenjava stavbnega pohištva, ogrevalne ali ohlajevalne naprave, energetska sanacija starejšega objekta in podobno. Moderna hiša večino teh ukrepov vključuje že v fazi načrtovanja, pred gradnjo in dokončno izvedbo so pogosto prisotne tudi prilagoditve. V fazi načrtovanja je namreč težko predvideti, kako se bo moderna hiša vključevala v prostor, kako bo z gibanjem sonca ter posledično svetlobo v njej tekom dneva ter v različnih letnih časih ter druge v fazi načrtovanja v težko določljive podrobnosti. Faza načrtovanja zato včasih poteka dlje o povprečnega časa, saj ga potrošijo podrobnosti. Vsekakor pa si je dobro vzeti čas ter dodobra obdelati vse lastnosti, ki jih bo imela moderna hiša. Le tako bo moderna hiša lahko ohranjala investitorju zaželene lastnosti v prihodnosti. Moderna hiša bo v podrobnostih popolnoma dovršena, ko na pomoč pri načrtovanju in izpopolnjevanju podrobnosti investitorju priskočijo razni svetovalci in strokovnjaki, ki področje obvladajo po teoretični in praktični plati. Zelo pomemben del je tudi izbira vhodnih vrat. Preverite pestro in dovšeno izbiro vhodnih vrat Pirnar.

Vhodna vrata skozi čas

Vhodna vrata so svojevrstno merilo razvoja, napredka, pa tudi mode in sprememb razne druge sorte. Povsem na začetku človek vhodna vrata ni potreboval, saj se je selil iz kraja v kraj, aktualno je bilo nabiralništvo, domovanja so bila kvečjemu skromna zavetja. Avstralski staroselci živeči v divjini to prakticirajo še danes, celo leto imajo okrog pasu skromen predpasnik, spijo na prostem ob ognju. Ljudstva živeča v azijskih prostranstvih na drugi strani še danes živijo v šotorih, na njih bomo zaman iskali klasična vhodna vrata. Napredek je prinesla bolj ali manj stalna naselitev. Šlo je za bodisi za stalno naselitev določenega ljudstva na določenem ozemlju ali pa naselitev vojaških posadk na osvojenih ozemljih. V prvem primeru so bila vhodna vrata razmeroma enostavna, njihova posebnost je bil od tal nekoliko dvignjen spodnji del. Vhodna vrata spodaj nekoliko dvignjena je bila posledica stopnje razvoja. V domovanjih so namreč tudi kurili ogenj, dimnika pa še niso iznašli. Zato je nekoliko večja reža pod vhodnimi vrati omogočala kolikor toliko dobro prezračevanje. Vhodna vrata v preteklosti tudi niso imela ključavnice, slednja je iznajdba sodobnejšega časa.

Masivna vhodna vrata

Masivna vrata je človeštvo iznašlo z uvedbo utrdb. Masivna vhodna vrata so med drugim omenjena v raznih zgodovinskih virih. Šlo je za masivna vhodna vrata v pravem pomenu besede. Kljub masivnosti, so predstavljala najšibkejši člen obrambe. Zato niso bila zgolj izredno masivna, varovali so jih tudi z vodnimi jarki, okrepljeno obrambo okrog vrat in raznimi drugimi podobnimi ukrepi. Z napredkom človeštva so utrdbe postopoma izginjale ali izgubljala svoj pomen, človeštvo se je začelo naseljevati v manj varovanih objektih in predelih. Kar lahko vidimo pri marsikaterem starem mestu. Njegov razvoj se je pogosto začel znotraj utrdb, v kasnejših stoletjih in obdobjih pa se je naseljevanje nadaljevalo zunaj utrdb. Masivna vhodna vrata niso nič novega, je pa občutek varnosti po zgledu starodavnih utrdb zimzelena želja investitorja gradnje.