Turčija postaja vse bolj priljubljena turistična destinacija

Čeprav Turčija dolgo ni posebej izstopala kot priljubljena turistična destinacija, se v zadnjem času vse bolj razvija tudi v tej smeri, kar je vsekakor pozitivno predvsem za evropske turiste, ki bi radi izkusili kaj novega. Država ima namreč ponuditi veliko zanimivosti, saj s svojo edinstveno geografsko lego združuje Evropo in Azijo, kar se kaže v mešani kulturi in svojevrstnem utripu življenja v tej državi. Če k temu dodamo še nekatere kulturne in zgodovinske znamenitosti ter naravne atrakcije, postane Turčija idealna destinacija za tiste, ki želijo v kratkem času in na razmeroma majhni površini doživeti čim več. Seveda je možno ponudbo te države izkoristiti na različne načine, na svoj račun bodo prišli tudi tisti, ki ne želijo slediti običajnim turističnim vzorcem, hkrati pa ponuja Turčija veliko tudi za tiste, ki uživajo v luksuzu in nimajo interesa obiskovati raznih znamenitosti po državi. V vsakem primeru se bo našlo dovolj priložnosti za optimalen izkoristek prostega časa, saj se država dobro razvija v tej smeri.

Turčija

Turčija nudi raznolike izkušnje

Vsak obiskovalec bo prišel na svoj račun. Turčija je posebej priljubljena med tistimi, ki želijo dobiti kar največ za svoj denar. Po eni strani gotovo že zaradi tega, ker so cene dokaj nizke v primerjavi z drugimi evropskimi državami, tako da si je možno privoščiti tudi luksuzno namestitev in druge prednosti za ugodno ceno. Predvsem pa to omogoča oblikovanje celovite izkušnje, ki vključuje mnoge znamenitosti in zanimivosti, ne da bi morali skrbeti glede cene prevozov in namestitev. Posebej bogati so programi turističnih agencij, med katerimi je Turčija precej priljubljena za organizacijo potovanj. A prav tako je možno načrtovati potovanje v lastni režiji, pri čemer lahko še bolj prilagodimo končno izkušnjo in morda še dodatno prihranimo. Turčija omogoča oblikovanje različnih zanimivih programov, tako da bo vsak obiskovalec zares prišel na svoj račun. Vse o Turčiji najdete lahko tukaj: https://www.agencija-oskar.si/turcija/.

Največje znamenitosti, ki jih ponuja Turčija

Turčija je dežela, ki ima praktično vse, kar si lahko človek sploh zaželi. Dolge peščene in prodnate plaže, prekrasno vreme, čudovito rastlinje, naravne lepote in bogato zgodovinsko in kulturno zapuščino. Turčija je dežela vrhunskih doživetij, saj je edina država, ki leži na dveh celinah, to sta Evropa in Azija. Turčija omogoča turistično, pa tudi popolno potovalno doživetje, seveda pa je odvisno od vas samih, kakšno Turčijo želite spoznati. Turčija ima številne turistične in naravne znamenitosti, mimo katerih na potovanju po tej deželi enostavno ne morete. Na območju južne obale sta pokrajini Likija in Pamfilija. Likija je tako rekoč najlepši kos turške obale, ki ima prekrasne plaže, ki ležijo pod visokimi gorami. To je pokrajina, ki ponuja zares veliko, od raftinga, kanjoninga, veličastnih slapov in jam, narodni park, neokrnjeno naravo ter kulturne in zgodovinske znamenitosti kot so skalni grobovi, cerkev svetega Miklavža in bombažni grad.

Turčija ima prav poseben biser, to so Pamukkale  ali Bombažni grad, ki je od leta 1988 pod zaščito UNESCA. Le nekaj metrov od tega čudeža narave se nahaja Kleopatrina kopel, izvir zdravilne vode v prijetni senci dreves. Toliko je znamenitosti, da se popotnik kar težko odloči kam. Ölüdeniz je verjetno najlepša plaža v Turčiji, ki ima obliko polmeseca, na drugi strani zaliva pa je bujni borov gozdiček. Potem je tu Aspendos, kjer je izjemno ohranjeno rimsko gledališče, ki ga še vedno vsakoletno uporabljajo. Glavno mesto Turčije je Istanbul ali Carigrad, kjer se križajo različne kulture in različne vere, kar se občuti na prav vsakem koraku. Turčija pa je ena redkih muslimanskih držav, v katerih se lahko tujci prosto sprehajajo po mošejah. Turčija je dežela, v kateri se iz spoštovanja do njihove vere pokrijejo ramena in kolena, pred vhodom v mošejo se je treba sezuti, ženske pa si morajo tudi pokriti glavo.

http://www.agencija-oskar.si/

Najbolj pomembne znamenitosti Turčije

Zahodna TurčijaZnamenitosti Turčije so tista stvar zaradi katere se na potovanje po tej deželi, ležeči se na dveh kontinentih odpravi veliko turistov in popotnikov. Istanbul, mesto, ki ga boste gotovo obiskali se kot edino mesto na svetu razprostira na kar dveh kontinentih saj združuje Evropo in Azijo. Je cesarsko mesto, kjer so svoj pečat pustile številne kulture in religije. Antaliya je moderno, milijonsko mesto in eno izmed najbolj obiskanih letovišč na južno obali Turčije. Tu je pravi magnet za turiste staro mestno jedro, ki je obdano z rimskim obzidjem. Ustanovili so ga grški priseljenci, skozi tisočletja pa so ga osvobajale in zasedale različne civilizacije. Kemer, najstarejše likijsko mesto  je imenitno izhodišče za vse tiste, ki si želijo na ogled pokrajine Likija. Med znamenitosti Turčije pa vsekakor sodi Olympos, ki je bil v davnih časih antično mesto, danes pa je poznan no neokrnjeni naravi, po daleč naokrog raztresenih ruševinah, po lepi plaži in predvsem po kampu s hišami na drevesih. Nad Olymposom proti notranjosti je gora, na kateri že od nekdaj gori ogenj. Naslednji kraj vreden ogleda je Demre, mesto, ki je sicer sodobno in zgrajeno na naplavljeni nižini, njegova okolica pa je polna rož in zelenjave v rastlinjakih. Cerkev Svetega Nikolaja in rimsko mesto Myra, ki ima bogato religiozno zgodovino, grobnice vklesane v steno pa so pravi magnet za turiste. Bombažni grad, Pamukkale so pravi biser in sodijo med največje znamenitosti Turčije, le nekaj metrov vstran se nahaja Kleopatrina kopel kjer je izvir zdravilne vode ter sveto mesto Hierapolis. Kdaj odpotujete v Turčijo?

Potovanje v Turčijo je potovanje v obmorsko  deželo, ki leži na civilizacijskem prehodu. Država ima zares edinstveno lego, saj leži na ozemlju dveh celin in sicer Evrope ter Azije in predstavlja, odvisno od tega s katere strani to lego pogledamo, most in oviro. To je dežela, ki je polna različnih doživetij, ima izjemen potovalni teren, verjetno enega izmed najboljših na svetu. Država, ki je hkrati enaka a tako zelo različna se ponaša s čudovito naravo in z najlepšimi kotički Mediterana. Najlepši meseci za potovanje in za letovanje v Turčiji so april, maj, junij, september in oktober. Predvsem na sredozemski in na egejski obali, pa tudi v mestu Istanbul je klima naravnost idealna, na anatolski planoti pa so večeri že za odtenek hladnejši.  Potovanje v Turčijo je doživetje, ki ga je težko pozabiti.

Zahodni del Turčije je turistično bolj razvit in usmerjen k Evropi, medtem, ko je vzhodna Turčija imeniten vstop v nek drug svet. Turki besede turist nimajo v slovarji, saj je zanje prav vsak obiskovalec, ki pride v to svojevrstno deželo kralj. Potovanje po Turčiji zrcali »huzun«, srečna melanholija, pod katero se vrtinčijo vsi vzponi in padci tega imperija. Veliko mesto Turčije je Istanbul, veličastno mesto, ki ga je moč obiskati tudi z ladjo, ki pluje po ožini Bosporja po poti, ki pelje mimo razkošnih vil in sultanovih palač. Turčija je pravi raj za nakupovanje, prav zaradi simbioze dveh civilizacij se tam srečata zahodna kvaliteta in vzhodno nizke cene. Potovanje v Turčijo je nepozabna pravljica, pravljica, ki jo lahko doživite tudi vi z obiskom spletne strani www.agencija-oskar.si.