Zimske počitnice, šolski dopust

Zimske počitnice, šolski dopust

Zimske počitnice so prosti čas, namenjen šolskim otrokom.

V Sloveniji so zimske počitnice potekajo ločeno, saj se na šolske počitnice otroci odpravijo v dveh terminih. Dvajsetega februarja imajo šolske zimske počitnice na območju jugovzhodne Slovenije, razen občin Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel ter Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Posavske statistične regije. Zaključijo se štiriindvajsetega februarja. Sedemindvajsetega februarja se začnejo zimske počitnice za občine Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel ter Gorenjsko, Goriško, Notranjsko-Kraško, Obalno-Kraško, Osrednjeslovensko in Zasavsko statistično regijo. Prav tako trajajo cel teden, zaključijo se tretjega marca. Učencem zimske počitnice prijajo, čas pa porabijo zelo različno. Teden dni na prvi pogled izgleda dolg termi, zaposleni z aktivnostmi trdijo nasprotno. Njim čas hitro mine, aktivnosti pa poskrbijo za pridobivanje raznih znanj in veščin. Zimske počitnice preživijo učenci bodisi doma in v domačem okolju, drugi gredo preživijo počitnice z doma. Doma je za mnoge najlepše, predvsem ko lahko samostojno počnejo zanimive aktivnosti ali aktivnosti po nareku staršev. Veliko bolj koristno je čas dobro izkoristiti, kot ga zapraviti za nekoristne aktivnosti. V večjih mestih so organizirane številne aktivnosti, ki otroke motivirajo, jih razvedrijo, starši pa imajo zagotovljeno tudi varstvo otrok za čas trajanja izbrane aktivnosti. Kdor želi podrobnejše informacije, lahko poišče na spletu možnosti ali pa se odloči za samoorganizacijo. Ponudbe dejavnosti za aktivne zimske počitnice je veliko, gre predvsem za razne delavnice, športne aktivnosti ter razne druge možne oblike preživetja prostega časa po načelu prijetno s koristnim. Vsekakor je takšna aktivnost boljša, kot pa preživeti čas pred televizijo ali računalnikom. Mnogi starši si zimske počitnice vzamejo tudi dan ali cel teden dopusta, ter ga preživijo skupaj z otroci. Vsa večja mesta in kraji imajo več kot dovolj možnosti za skupne izlete ali razne druge aktivnosti.

Zimske počitnice nudijo številne možnosti za dobro preživet prosti čas.

Dodatne informacije

Šola smučanja, uči drsenja na snegu

Šola smučanja je strokovno učenje alpskega smučanja, teka na smučeh ter deskanja na snegu.

Mnogim je šola smučanja dilema, pogosto zaradi lastne izkušnje prejete od starejših generacij. Starejše generacije so bile rojene v obdobju, ko alpsko smučanje ni bilo tako dostopno kot danes. Svoje prve smučarske zavoje so mnogi naredili na zasneženih vzpetinah v bližini doma. O raznih žičnicah in podobnih napravah ni bilo govora, v hrib so preprosto hodili s smučmi na ramenih. Njihova šola smučanja tudi ni poznala smuči in druge opreme, kot jo poznamo danes. Smuči so bile dobesedno deske, včasih deli soda ali kakšne druge primitivne zadeve. Bolj resnega smučanja so se šli predvsem na nekaterih območjih, kjer je narava zahtevala več gibanja po snegu v zimskem času. Poleg domačega znanja je nekaterim šola smučanja prinašala znanje iz tujine. Ljudje so se že v preteklosti podajali od doma, ter se podajali na območja Alp. Kjer snega ne manjka, kot tudi ne tradicije smučanja. Pogosto je šlo za izmenjavo znanja in izkušnje, s tem pa se Slovenci uvrščamo med smučarske narode. Danes je šola smučanja vse kaj drugega. Odločimo se lahko za ponudbe kot je Šola snežnih športov Rogla, ki strokovno poučuje vse željne smučanja. Pred vsako sezono posebej so učitelji deležni izobraževanja, ki vključuje vse novosti smučarskega športa. Zato ni skrbi, da bi šola smučanja prinašala zgolj osnovno znanje drsenja po snegu. Šola snežnih športov Rogla je vedno sodobna in uči vse, kar je aktualno in moderno v času trajanja tečajev. Ponudba se v osnovi deli na programe alpsko smučanje, deskanje na snegu ter tek na smučeh. Program alpsko smučanje se nadalje deli na začetni, nadaljevalni, izpopolnjevanji tečaj, učiti pa se je možno tudi prostega sloga ter pridobiti naziv Učitelj alpskega smučanja prve in druge stopnje.

Šola smučanja programa tek na smučeh uči klasično in drsalno tehniko.

Tukaj

Francija, več, višje, največ

Francija je smučarski presežnik , namenjen vsem, ki želijo izkušnje prostranih smučišč.

Beseda postarna je od osebe do osebe različno razumljena, vsak si jo razlaga po svoje. Francija ima prostrana smučišča, razumemo pa jih kot možnost premagovanja razdalje med oddaljenima krajema na smučeh. Ljudem je razdalje težko razložiti, najboljšo razlago dobimo tako, da Francija postane cilj našega obiska. Veliko smučanja v tem primeru pomeni dobesedno to, velikokrat lahko dodamo naj. Tako se bomo lahko spustili z najvišje točke, če bomo želeli se bomo smuči odpeljali na največjo možno razdaljo, s smučmi pa bomo premerili tudi največje območje smučanja na stari celini. Francija nudi tudi dostop na izjemno visoko točko, ki jo je moč dosežemo z žičnico. Aiguille du Midi nudi tudi izhodišče smučarske izkušnje z višine tri tisoč osemsto metrov. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da bomo v tem primeru imeli priložnost smučati po eni najdaljših prog s celcem, nudi jo preko dvajset kilometrov dolga proga preko doline Blanche v Chamonix. Ljubitelje smučanja z ledenika lahko Francija prav tako navduši. Smučanje takšne sorte je mogoče v v Tignesu ter Les 2 Alpesu. V prvem primeru se smučarska izkušnja lahko odvija od tri tisoč tristo metrov nad morjem do dva tisoč sto metrov nad morjem, v drugem primeru pa od tisoč tristo metrov nad morjem do tri tisoč pesto metrov nad morjem. Vsa raznolikost in odličnost je na drugi strani tako dostopna kot tudi raznolikost. Francija se lahko prilagodi zahtevam smučarja, možno je izbrati tako organizirana kot tudi individualna potovanja oziroma smučanja. Kdor se na pot odpravlja prvič bo osupnil v ponudbi, ki jo Francija nudi, pričakovati je tudi, da bo v naslednji sezoni hotel ponovno potovati tja. Velikokrat se to zgodi zaradi preproste radovednosti, kaj nudi sosednje smučišče, ali zaradi videnega in izkušenega v minuli sezoni.

Francija je več kot odlična izbira za najzahtevnejše smučarje.

Italija, pozitivna izkušnja

Italija je mnogim smučarjem pozitivna izkušnja .

Smučarski užitki, ki jih nudi so prepoznavni in daleč znani. Zato se zanje odloča vse več obiskovalcev. Da lahko zadovolji veliko število zelo različnih zahtev je bilo v preteklosti postoriti marsikaj. Počutje, ki ga nudi Italija je zelo pomembno. V sodobnem času so želje obiskovalcev bistveno drugačen kot v preteklosti. Tem sodobnim zahtevam Italija sledi, v marsikateri kategoriji pa smučarske želje tudi kreira. Tako je znana po zdravem načinu življenja, ki se kaže preko številnih tradicionalnih značilnosti kot tudi sodobnih aktivnosti preko celega leta. Zato je Italija pozitivna izkušnja sama po sebi. Obisk v zimskem letnem času je namenjen predvsem sezonskim aktivnostim. Temu primerno se je potrebno zavedati, da so podobno kot naše želje, izrazite tudi želje številnih drugih obiskovalcev. Posledično se skladno z večjim povpraševanjem izrazijo tudi ponudbe. Ki v določenih terminih predstavljajo ovire. Te ovire pa lahko premaga vsak, kateri se zaveda odličnosti in primernosti termina. Rezervacije pol leta prej ali celo leto dni v naprej niso nobena redkost. Italija najbolj zavzetim obiskovalcem pomenijo odličnost, zaradi katere ne želijo ničesar prepustiti naključju. Izberejo si svoj termin ter na njem vztrajajo oziroma naredijo vse potrebno, da se ga pridobi. Koristi so v tem primeru obojestranski. Ponudnik nas bo jemal bolj resno, če se odločamo za tradicionalno izbiro iz sezone v sezono. Preko takšne izbire se spletejo tudi vezi, ki praktično vedno presegajo okvire profesionalnosti oziroma ponudbe po načelu dobrega gospodarja. Italija s tem nudi tudi bistveno večjo dodano vrednost, kot če smo odločeni izbrali drugo ponudbo. Ki lahko podobna ali celo enaka, vendar je med nami in ponudbo prisoten posrednik. Obstajajo seveda izjeme, katere pa so pri tako odlični ponudbi velika redkost. Ter prej izjema kot pravilo.

Italija je odlična izbira za vse, ki željo počitnikovat v prestižem razredu užitkov po dostopni ponudbi.

Schladming, modra izbira

Schladming je modra izbira smučarske izkušnje.

Vsak, ki da nekaj na kakovostno smučarsko izkušnjo je obiskal Schladming. Kdor tega še ni storil, bo Schladming mogoče obiskal v bližnji prihodnosti. izzivov za obisk je več kot dovolj. V osnovi je Schladming smučarsko središče, ki ponuja nešteto možnosti za krajši ali daljši obisk. Motivov za obisk je dovolj. Prednjačijo smuka in drugi zimski športi. Poleg tega je Schladming na zemljevidu najprestižnejših smučarskih tekmovanj. Kar daje potrditev o tem, da je Schladming dobra izbira tudi za najbolj zahtevne. Garancija za dobro izbiro je tudi tradicija smučarskega turizma. Govori o tem, da lahko obiskovalcu okolica ponudi čudovito izkušnjo tako klasične ponudbe, kot tudi sodobnih turističnih prijemov. Odločitev o tem, kakšno od možnosti bo izbrana je prepuščena, obiskovalcem. Možnih kombinacij je veliko, praktično pa toliko kolikor je želja obiskovalcev. Smučarske proge so osrednja ponudba. Smučišča so obsežna, namenjena zelo različnim zahtevnostnim stopnjam in lahko nudijo dobro izkušnjo tudi vrhunskim smučarjem. Začetniki pri tem niso zapostavljeni. Njim je namenjena šola smučanja. Poleg smučanja pa se začetniki lahko naučijo veščin deskanja na snegu. Za vse začetnike je med krepko preko sto progami na voljo veliko izbire. Tudi dolžina prog, ki presega dvesto kilometrov je zagotovilo, da bodo začetniki lahko postopoma in varno pridobivali na izkušnjah in izpopolnili svojo smučarsko veščine. Za vse ostale so namenjene tudi bolj zahtevne proge. Najvišja točka iz katere se je moč spustiti v dolini je na višini preko dva tisoč metrov. Kar pomeni, da je do doline moč izkusiti neštete načine smuke. Dogajanje ni omejeno zgolj na smučarske proge. Tudi izven njih je dogajanje lahko zelo pestro. Skladno z zahtevami in pričakovanji. Tako je možno preživeti aktivne počitnice izven prog v raznih dvoranskih športih, pestro je tudi zabavno in družabno življenje.

Schladming je zimski turizem z odliko in dolgoletno tradicijo dobre ponudbe.

VEč o tem