Arhiv Značk: rogla

Zimske počitnice, šolski dopust

Zimske počitnice, šolski dopust

Zimske počitnice so prosti čas, namenjen šolskim otrokom.

V Sloveniji so zimske počitnice potekajo ločeno, saj se na šolske počitnice otroci odpravijo v dveh terminih. Dvajsetega februarja imajo šolske zimske počitnice na območju jugovzhodne Slovenije, razen občin Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel ter Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Posavske statistične regije. Zaključijo se štiriindvajsetega februarja. Sedemindvajsetega februarja se začnejo zimske počitnice za občine Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel ter Gorenjsko, Goriško, Notranjsko-Kraško, Obalno-Kraško, Osrednjeslovensko in Zasavsko statistično regijo. Prav tako trajajo cel teden, zaključijo se tretjega marca. Učencem zimske počitnice prijajo, čas pa porabijo zelo različno. Teden dni na prvi pogled izgleda dolg termi, zaposleni z aktivnostmi trdijo nasprotno. Njim čas hitro mine, aktivnosti pa poskrbijo za pridobivanje raznih znanj in veščin. Zimske počitnice preživijo učenci bodisi doma in v domačem okolju, drugi gredo preživijo počitnice z doma. Doma je za mnoge najlepše, predvsem ko lahko samostojno počnejo zanimive aktivnosti ali aktivnosti po nareku staršev. Veliko bolj koristno je čas dobro izkoristiti, kot ga zapraviti za nekoristne aktivnosti. V večjih mestih so organizirane številne aktivnosti, ki otroke motivirajo, jih razvedrijo, starši pa imajo zagotovljeno tudi varstvo otrok za čas trajanja izbrane aktivnosti. Kdor želi podrobnejše informacije, lahko poišče na spletu možnosti ali pa se odloči za samoorganizacijo. Ponudbe dejavnosti za aktivne zimske počitnice je veliko, gre predvsem za razne delavnice, športne aktivnosti ter razne druge možne oblike preživetja prostega časa po načelu prijetno s koristnim. Vsekakor je takšna aktivnost boljša, kot pa preživeti čas pred televizijo ali računalnikom. Mnogi starši si zimske počitnice vzamejo tudi dan ali cel teden dopusta, ter ga preživijo skupaj z otroci. Vsa večja mesta in kraji imajo več kot dovolj možnosti za skupne izlete ali razne druge aktivnosti.

Zimske počitnice nudijo številne možnosti za dobro preživet prosti čas.

Dodatne informacije

smucanje maribor

Smučišča v Sloveniji, naravno okolje

Smučišča v Sloveniji so v smučarske namene izkoriščeno izjemno lepo naravno okolje .

Alpski deželi primerno so smučišča v Sloveniji obiskana, na njih smučajo smučarji različnih zahtevnostnih stopenj. Posebnost smučišč je njihova raztresenost po celotnem območju dežele na sončni strani Alp. Na zemljevidu smučišča v Sloveniji najdemo na praktično celotnem ozemlju. Izjema so predeli severovzhodne Slovenije, Krasa, Dolenjske ter Notranjske. Vendar ta območja skrivajo številna manjša smučišča v Sloveniji. To so smučišča, ki jih starši uredijo za otroke ali pa prebivalci lokalnih skupnosti poprimejo za delo ter uredijo smučišča za prve smučarske užitke. Med najbolj znana smučišča v Sloveniji sodijo : Kranjska Gora, Krvavec, Mariborsko Pohorje , Velika planina, Golte, Vogel, Rogla, Kanin, Kope ter Cerkno. Obiskovalcem je znano, da so ta smučišča raztresena po širokem ozemlju dežele. Zato smučišča v Sloveniji nudijo posebno doživetje, če jih čim več izkusimo. Kanin nudi povezavo s sosednjo Italijo, ter smučanje na nasprotni strani Prestreljenika. Preko smučišča Sella Nevea, se lahko slovenski ali drugi obiskovalci Kanina na slovenski strani, odpravijo pogledat k sosedom. Čaka jih izjemna kulisa z Montažem in Višem, ter priložnost za smučarske užitke. Kanin je za smučišča v Sloveniji najbolj zahodna točka, Mariborsko Pohorje je najbolj vzhodna. Smučišči sta si različni, da si bolj ne bi mogla biti. Prednost obeh je v tem, da se lahko do smučarski prog odpravimo iz mesta. Bovca oziroma Maribora. Podobne izkušnje lahko nudijo tudi številna druga smučišča v Sloveniji. Zanimivost vseh smučišč je v tem, da si niso oddaljena z velikimi razdaljami, ter jih z lahkoto povežemo v paket ponudbo. Zraven pa se lahko doda obisk pokrajin ob prometnicah, ki so prav tako ogleda vredno doživetje v vseh letnih časih. Potrebno si je zgolj vzeti čas, se ustaviti vsaj za kratek počitek.

Smučišča v Sloveniji so bogastvo, ustvarjeno na osnovni izrednih naravnih lepot in posebnosti.

Izlet na Roglo

Najem apartmaja na Rogli za družine

Rogla je slovensko smučišče, ki velja za najbolj prijazno do družin, zato je tudi najem apartmaja na Rogli posebej prilagojen družinskim zahtevam in potrebam. Številna družinam prijazna smučišča so prilagojena različnim stopnjam zahtevnosti smuke. Za najmlajše je organizirano tudi varstvo, tako da se lahko starši tudi samostojno prepustijo sproščujoči smuki. Ko pride do vprašanja prenočišča, pa je za družine najem apartmaja na Rogli najboljša izbira iz različnih razlogov.

Prvi razlog, zakaj je najem apartmaja na Rogli za družine dobra izbira, je posebej ugodna cena. V primerjavi s hoteli je namreč najem apartmaja na Rogli mnogo cenejši. Na razpolago so apartmaji različnih velikosti, od tistih namenjenih parom do apartmajev s 6. ležišči ter vsemi možnostmi vmes. Najem apartmaja na Rogli pa je za družine posebej primeren tudi zato, ker imajo družine rade svoje intimno okolje, v katerem skupno preživljajo dopust. Apartmaji tako nudijo sproščen, intimen prostor, ki postane zbirna točka za vse družinske člane. Opremljeni so z lastno kuhinjsko nišo, kar je zelo pomembno za ustvarjanje družinskega vzdušja pri druženju ob toplem čaju po prijetni smuki.

Rogla v vseh letnih časih, posebej pa še pozimi, vabi goste, ki so željni wellnessa in aktivne rekreacije. Vsako leto ponudbo obogati z dodatnimi storitvami, pri čemer nikoli ne pozabi na posebne ponudbe in ugodnosti namenjene družinam, ki iščejo počitek in radosti v zimskem raju. Najem apartmaja na Rogli je za družine najboljši način, kako zgrabiti priložnost, ki jo ponuja naravno okolje Zreč in si privoščiti dopust, ki bo zadovoljil vse družinske člane – vsakega na svoj način.