Arhiv Značk: računalništvo

tablični računalniki omogočajo učenje

Tablični računalniki nas učijo

Tablični računalniki so sodobne informacije spremenili v dostopnosti in drugih lastnostih. Splet je danes dobrina, brez katere si težko predstavljamo življenje. Preko spleta opravljamo mnoge aktivnosti, ki so danes postale že samoumevne. V primeru, da moramo isto dejavnost opraviti na klasičen način, se nam pokažejo pomembne razlike in seveda prednosti, katere ima sodobna tehnologija.

Tablični računalniki so spremenili marsikatero aktivnost. Pridobivanje informacij so tablični računalniki prestavili v drugo dimenzijo. Čeprav se zdi vse skupaj učeno in zapleteno temu ni tko. Pomislimo samo na branje vsebin. Nekoč smo morali po gradivo na polico, v omare ali na kakšno drugo mesto, kjer je bilo gradivo spravljeno. Danes to naredimo s preprostim klikom. Tablični računalniki nam na ta način omogočajo lažje iskanje. Poleg preproste dostopnosti, je slednja tudi bolj kakovostna. Tablični računalniki nam omogočajo tudi boljšo izbiro. Iskanje na policah je zahtevno. Posebno za tiste, ki se z iskanjem bolj redko ukvarjajo. Tablični računalniki to izbiro zelo poenostavljajo in olajšajo. Dovolj je, da vemo nekaj osnovnih podatkov o željenem gradivu. V naslednjem trenutku nam tablični računalniki omogočajo, izbiro po zadetkih. Branje samih gradiv je spet zelo enostavno. Seveda mora biti temu primerna tudi izbira tablice. Velika ločljivost je pomembna predvsem pri pregledovanj gradiv ali ogledu vsebin. Danes smo na tem področju zelo zahtevni. V Velko primerih se ljudje na staro tehnologijo ne bi vrinili niti pod točko razno. Izjema je le možnost izbire ogleda ali nezmožnost ogleda.

Takrat se večina sprijazni s starejšo tehnologij. Tablice nas v veliko primerih lahko tudi učijo. Proces učenja je v veliko primerih ponavljanje določenih vsebin. Z ponavljanjem se nam izbrane vsebine bolj ali manj trajno vtisnejo v spomin. Učenje je mogoče tudi z primerjanjem informacij iz preteklosti. Slednje je zelo koristno za spoznavanje kakovosti naše aktivnosti v preteklosti ter mnogih drugih lastnosti. Tablični računalniki so sodobnost informacij.

http://info.bigbang.si/tablicni-racunalniki/