Arhiv Značk: otroška trgovina

Igrače krepijo miselnost in vedenje otrok

Izobraževalne igračeIgrače so tiste, ki pri otroku najbolj urijo in krepijo gibalne pa tudi motorične spretnosti. Igra s igračami velikokrat pomeni za otroka enkratno in nepozabno dejavnost, s katero leto za letom raste, se razvija in se osebnostno in emocionalno razvija. Že zelo majhen otrok igrače opazuje, jih grize, tipa in jih raziskuje s pomočjo ust. Najpogosteje je prav igrača tisto, kar kupimo otroku za darilo ob najrazličnejših priložnostih.  Prikupne mehke, samosvoje in prikupne živalce, ki navdušujejo mlado in staro po celem svetu so gotovo tisto, kar poznamo prav vsi. Mehke in plišaste igrače so tiste, ki jih ima rad prav vsak manjši, pa tudi malo večji otrok. In, če se spominjate svoje mladosti, se gotovo spomnite lesenih igrač, ki zaradi svojega povsem naravnega materiala znova prihajajo v ospredje, pa čeprav so bile vedno nekje tam. Lesene didaktične sestavljanke, igre spretnosti ali miselne igre bodo gotovo navdušile še tako zahtevnega kratkohlačnika. S takšnimi igračami se razvija spretnost in hitrost, kar bo otroku v prihajajočih letih še kako koristilo. Igrače so res namenjene predvsem otrokom, a le zakaj ne bi otroka spustili vase in se z njim igrali različne vloge. Središče otrokovega življenja so prav gotovo igrače.

Namizne družabne igre za vse starosti

Mnogi smo z leti že pozabili, kako zabavne utegnejo biti namizne družabne igre in skupno druženje, ki nam ga te ponujajo. Igranje je dejavnost, ki jo po veliki zmoti razumemo, kot da bi pripadala le otroškemu svetu, tudi na potovanjih. Vsakdo izmed nas se rad igra, le da smo mogoče v času odraščanja že pozabili, da to tudi lahko počnemo. Kot odrasli ljudje smo si v glavo zmotno pribili prepričanje, da se lahko družimo le ob resnih pogovorih. Namizne družabne igre nam ponujajo priložnost, da ponovno okusimo radosti igranja, na katere prepogosto pozabljamo. Zagotovo je od naše zadnje skupne igre na tržišču že kar nekja novih iger, zato je dobro pred nakupom, preveriti ponudbo.

Zmotno je prepričanje, da imajo namizne družabne igre omejitve glede starosti igralcev. Dejansko so namizne družabne igre prilagojene različnim ciljnim skupinam, ki med drugim zajemajo tudi različne starostne skupine. Če torej hočete izkusiti nekaj novega ob večernem druženju s prijatelji in znanci, je čas, da za to priložnost izrabite namizne družabne igre. Skupno druženje postane kvalitetno, zabavno in smešno ter nam omogoči, da se za čas igre popolnoma potopimo v igranje in tako odmislimo vse skrbi, ovire in omejitve, ki nas pestijo v vsakdanjem življenju.

Namizne družabne igre so tudi zelo dober način za prekoračevanje generacijskih in starostnih razlik. Ko starši ne vedno več, kako bi se lahko kvalitetno družili s svojimi otroci, tudi na skupnih potovanjih,  je čas, da se na mizo privleče namizne družabne igre. V igranju smo namreč vsi enaki in vsi v enakih začetnih položajih, ne glede na to, koliko življenjskih izkušen in let nas sicer loči drug od drugega. Za starše so namizne družabne igre tudi dober način, kako bolje spoznati lastne otroke. Ravno skozi sproščeno igranje bomo namreč najbolje odkrili karakterne lastnosti naših otrok; ali tej igrajo predrzno, sproščeno ali jih napetost razdraži ali motivira.

Za kvalitetno in zabavno preživljanje skupnega, prostega časa so tako namizne družabne igre idealna izbira, dosegljiva že preko internetne trgovine, ki lahko presega tako starostne kot tudi druge omejitve, s katerimi se sicer srečujemo v vsakdanjem življenju.

Zakaj so lesene igrače najbolj varne

Lesene igrače se uvrščajo med najbolj kakovostne izdelke za otroke. Morda se na prvi pogled zdijo preproste, vendar to je prav eden izmed njihovih ključnih adutov. Večkrat so starši zmotno prepričani, da morajo biti igrače kompleksne in zapletene, da otroka privlačijo. Vendar prav lesene igrače dokazujejo, da to še zdaleč ne drži. Otroci so izjemno iznajdljivi, kajti sposobni so se igrati prav z vsemi možnimi stvarmi. Karkoli primejo v roke, je za njih lahko igrača. Vendar seveda ni vsak predmet za to tudi primeren. Lesene igrače so izdelane iz naravnega materiala, lesa, ki je gledano tudi kulturno zgodovinsko material, ki je bil med prvimi, ki se a je človek naučil obdelovati. Lesene igrače prinesejo v svet otroka nekaj te kulturne zgodovine in navdušenje, ki ga otroci, ki uporabljajo lesene igrače za vsakdanjo igro, potrjuje, da ima človek poseben odnos z lesom. Kje še dobiti leseno igračo? Preverite na: www.malibojevnik.si in kupite vašemu otroku najljubšo.

Lesene igrače so prijetne na dotik, ker stik kože in lesa ustvari prav poseben topel občutek. Nobena plastika ali druga umetna masa ne more pričarati takšnih občutkov, kot jih les. Poleg tega pa so lesene igrače popolnoma varne, kar se toksičnih snovi tiče. Pri umetnih materialih nikoli ne moremo vedeti, kaj se iz njih sprošča in kako lahko to vpliva na zdravje otroka. Običajno so vse igrače testirane, kar se vsebnosti toksičnih snovi tiče, vendar včasih se vseeno izkaže, da so v laboratoriju žal nekaj spregledali. Lesene igrače pa do takšnih težav ne bodo nikoli pripeljale in starši so lahko popolnoma brez skrbi, če otroci takšne lesene igrače spravljajo v usta. Mehak les in previdno zaobljeni robovi so danost, ki lesene igrače uvršča na vrh varnih igrač – in varnost je tisto, kar želimo dati svojemu otroku.

Prilagodljiva in priročna previjalna torba, nepogrešljiv dodatek mlade družine

Previjalna torba je še kako pomemben rekvizit, ko je govora o družini s malim otrokom. V današnjih časih je poleg funkcionalnosti pomembno, da je torba moderna, praktična in lepo nosljiva. Pri nakupu je pomembno, da imamo v mislih dejstvo, da bomo na potovanju s otrokom potrebovali kar nekaj stvari. Pri izbiri je pomembno, da izberemo torbo s večjimi, po možnosti ločenimi predali, s manjšimi predalčki za steklenice in ostale pomembne stvari za otroka, pa tudi zase. Pri izbiri previjalne torbe moramo imeti v mislih, da bo le ta morda naša vsakodnevna spremljevalka. Previjalna torba je poleg osnovne nege za dojenčka, večkrat pa tudi za sebe, namenjena še shranjevanju plenic, vlažilnih robcev, krpic za brisanje in seveda rezervnih oblačil. Še posebno priročne previjalne torbe so tisto, poleg katerih so v paketu dobljive še podloge za previjanje. Verjetno vsi, ki imate male otroke veste kako zelo priročne so in za najhujšo potrebo pripravljene v najkrajšem trenutku. Še posebej priročna je previjalna torba v primerih, ko imamo več otrok. Ne le za dojenčka, uporabna je tudi za malo večje otroke, saj lahko v njo pospravimo tudi hrano. Vsestransko uporabna in zelo praktična je previjalna torba.