Arhiv Značk: Jeruzalem

Izrael

Izrael kot turistična destinacija

Izrael je spada med zibelke starih civilizacij. Na ozemlju, kjer se nahaja današnji Izrael, so se v preteklosti odvijali dogodki, ki so oblikovali človeško zgodovino in jo še danes. Kot država je Izrael izjemno mlada, saj je bila ustanovljena komaj v prejšnjem stoletju, ne glede na to, pa so mesta, ki so zrasla v zadnjih desetletjih med najlepšimi na svetu. Potovanje v Izrael je običajno z letalom, poudariti pa velja, da ima Izrael kar 53 letališč, tako da ne bo potrebno izgubljati časa s potovanjem po notranjosti države z lokalnimi prevozi.

Potovanje v Izrael ima nekaj točk in krajev, ki jih preprosto ne smete zamuditi, če se odločite, da boste tja odpotovali. Tel Aviv je sodobno mesto, ki je v zadnjih letih postalo prava urbana džungla. Če si želite nočnih zabav, potem je to najbolj primerna točka za preživljanje dopusta. Vsekakor pa morate čez dan izkoristiti tudi kulturne znamenitosti, ki jih ne manjka v tem delu. Za tiste, ki odpotujejo v Izrael, je nujen obisk gore Tabor, kamor je Jezus odpeljal svoje apostole. Tam danes stoji bazilika Spremenjenja. Blizu se nahaja tudi Kana Galilejska, ki je znana po čudežu pretvorbe vode v vino.

Med znamenitosti, ki jih ponuja Izrael, spada tudi Galilejsko jezero. Blizu se nahaja tudi Kafarnaum, kjer stoji hiša svetega Petra. Če vas še naprej zanimajo zgodovinske točke krščanske religije, potem morate nujno obiskati še Betlehem in mesto Haifa.

Zagotovo pa mora vsakdo, ki obišče Izrael, vsaj kakšen dan preživeti v Jeruzalemu. To je pravo mesto nasprotij, v katerem se stikajo različne kulture in religije. Stari del Jeruzalema je praktično potopljen v zgodovino, ki je oblikovala svetovno kulturo. Da bi si lahko ogledali vse znamenitosti, boste potrebovali kar nekaj dni. Izrael je v konfliktu s Palestino, vendar pa je na turističnih točkah izjemno dobro poskrbljeno za varnost turistov, tako da je vsaka skrb odveč.

Poglejte več informacij o Izraelu

Izrael in verski turizem

Izrael je ena izmed najbolj zanimivih držav, ki jih lahko obiščemo na Bližnjem vzhodu. Geografsko gledano leži država v JV delu Azije ob Sredozemskem morju. Geografsko je sicer Izrael majhna država, vendar pa je njena politična moč v svetu zelo visoka. Šteje sicer 7,2 milijona prebivalcev. Njeno glavno mesto je Jeruzalem, ki je ena izmed najbolj obiskanih turističnih destinacij na svetu. Izrael je nasploh, kar se turizma tiče, še najbolj prepoznaven prav po tem mestu. Čar Jeruzalema je neskončen, saj je mesto pomembno za številne ljudi po vsem sveti in ne le za Izraelce. Jeruzalem je poznan tudi po imenu Davidovo mesto ali pa Sion. Leži med Sredozemljem in pa Mrtvim morjem. Jeruzalem je sveto mesto za mnoge različne religije in etnične skupnosti, kot so judje, kristjani, muslimani in Armenci. Mesto je razdeljeno po principu štirih četrti. Izrael je obmejen od Zahodnega brega prek meje, ki poteka skozi Jeruzalem, zato si lahko predstavljamo, da je to izjemno vroče področje, ki nosi številne simbolne pomene. Zato je tudi iz tega vidika izjemno zanimivo.

Izrael ponuja turistu, ki obišče Jeruzalem, številne znamenitosti, ki si jih lahko ogleda, se o njih pouči in izobrazi. Takšna znamenitost z izjemnim verskim nabojem je Zid objokovanja, ki je ostanek Jeruzalemskega templja, Židje ga imajo za najsvetejši objekt judovstva kot religije. Odhod v Izrael tudi ne sme ostati brez obiska Bazilike Svetega groba, ki je izjemno pomemben krščanski spomenik. Izrael ima v Jeruzalemu tudi sedež svoje vlade in številne druge pomembne politične ustanove, ki skrbijo za delovanje države.