Indija, odlična priložnost

Indija mnogim velja kot odlična priložnost za popestritev vsakdanjika.

Ker je Indija od naše dežele oddaljena destinacija, velja za v marsičem deželo drugačnega vsakdanjika. In je za vse, ki radi odkrivajo drugačnost, več kot dobrodošla izbira . O tem so se prepričali mnogi, ki so na potovanju ali potovanjih spremenili marsikaj v svojem življenju. Niso redki, ki se znova vračajo, z željo doživeti vsakdanjik, ki je doživetja vreden. Hkrati pa Indija ponuja tudi klimatsko drugačnost. Kar je kot vremenski ekstrem včasih več kot dobrodošla zamenjava sive rutine. Podnebja so raznolika in segajo v ekstremih od hladnega severa, kjer se je moč soočiti z najvišjimi točkami na planetu, na drugi strani pa tropsko klimo na jugu dežele. Številnim to omogoča zdravstvene koristi, potovanje jih sprosti in razbremenit ter navda z novimi močmi za podvige na profesionalnem ali drugih področjih. Mnogi takšna potovanja izbirajo leto za letom. Lahko bi jim rekli kar tradicionalna potovanja. Niso redki primeri, ko potekajo potovanja v podobnem časovnem terminu, družijo pa jih tudi številna druga podobna načela. Za čas potovanja se vzame termin, v katerega sodijo državni in drugi prazniki, na katere z veliko verjetnostjo računamo na dela proste dneve. Pri drugih podobnih načelih pa so pogosto izbrane vremenske, geografske in druge podrobnosti. V sodobnem času, ko prevozi niso več nedostopni, je Indija lahko kljub oddaljenosti na dosegu roke. Zato velja s tem računati, ko izbiramo svoj cilj potovanja. Pred tem pa velja predvsem zaradi vremenskih razlik ugotoviti najprimernejši čas glede na naše zahteve. Poleg tega velja dobro izbrati številne možnosti naravnih, kulturnih in drugih znamenitosti. Tako postane Indija dosegljiva in tudi čudovita izbira. Potovanja je moč izbirati na razne načine. Tako imamo veliko izbiro dobrih lastnosti, ki omogočajo, da Indija zaseda najboljša mesta med možnimi destinacijami.

Indija je zelo dobra izbira palete številnih možnih bogatih doživetji.

Indija, ena izmed najbolj mističnih destinacij na svetu

Indija je republika, ki leži v Južni Aziji in obsega večji del Indijske podceline. Je druga najbolj naseljena država na svetu, saj ima več kot milijardo prebivalcev, ki skupaj govorijo več kot sto različnih jezikov. Meji na države Bangladeš, Mjanmar, Kitajsko, Butan, Nepal in Pakistan. Na jugu jo obliva Indijski ocean, preko katerega je povezana z otokoma Maldivi in Šrilanka. Največja urbana aglomerata sta na juguzahodu Mumbaj in Kalkuta ob reki Ganges. Indija je ena najbolj mističnih destinacij na svetu in ljudem, ki prihajamo iz Zahoda, se zdi skoraj neverjetno razumevanje, kako lahko Indijci že tisočletja nespremenjeno živijo svoj način življenja, v katerem, roko na srce uživajo.

Tradicija je tista, ki izjemno močno združuje Indijce v ljubezni do svoje bede in siromaštva. Za njih je prav vsak dan nov čudež, ki se začne z obredom čaščenja sonca, brez katerega ni življenja. Indija je dežela, v kateri sta skromnost in preprostost vodili, ki jih boste spoznali pri teh ljudeh, ki imajo na obrazih večen nasmeh, v prsih pa jim bije kristalno čisto srce. Indija je velika dežela, v njej boste našli množico narodov in množico jezikov in različne kulture, ki jih med seboj povezuje globoka vernost, ki prežema življene Indijcev, ne glede na to, kateri veri pripadajo. Za potovanje v Indijo potrebujete indijski vizum, ki vam ga lahko uredi potovalna agencija ali pa si ga uredite sami na Veleposlaništvu Republike Indije v Ljubljani. Indija je varna dežela, ljudje v njej so prijazni in odprti, vendar se vseeno svetuje, da se predvsem v velikih mestih, na tržnicah, v turističnih krajih, kjer je gneča, pazi na osebno lastnino. Indijska klima je pod močnim vplivom gorovja Himalaje in puščave Thar. Potovanje v Indijo je potovanje v deželo polno kontrastov. Indija je dežela, ki svojega popotnika očara in preseneti.

Več informacij najdete tukaj

Indija, dežela velikih skrivnosti

Indija je izjemno zanimiva in skrivnostna dežela, saj se boste v njej v enem trenutku smejali, kmalu za tem pa že jokali. Indijo je treba doživeti, hkrati pa jo je treba dobro spoznati in znati preživeti. Indija je izjemna potovalna pravljica, ki jo boste lahko doživeli le, če si boste uredili indijski vizum, ki ga dobite na Veleposlaništvu Republike Indije v Ljubljani, če ga boste urejali sami, za doplačilo pa vam ga lahko uredi tudi potovalna agencija, s katero odhajate na to izjemno potovanje.

Poleg vizuma potrebujete še vsaj šest mesecev veljaven potni list. Glavno mesto Indije je New Delhi, ker pa je to izjemno velika dežela, je pomembno, da se predhodno pozanimate o tem, v katerem delu države je mokra in v katerem sušna sezona. In kaj so tiste zanimivosti, mimo katerih na potovanju po Indiji ne smete? Če je vaša destinacija Severna Indija, obiščite Tadž Mahal ali spomenik ljubezni, ki leži v bližini Agre in ga je dal zgraditi Mongolski car, Sah Jahan kot grobnico ljubljeni ženi Mumtaz Mahal. Gradnja je trajala kar 22 let, danes pa je to eden najbolj obiskanih krajev na svetu. Pojdite v Kalkuto, največje mesto in hkrati pravi kolonialni biser, naj vas prevzame Puškar-romantika ob jezeru ali pa Jailsalmer, mogočna trdnjava na karavanski poti, spoznajte Radžastan, puščavo barvitih ljudi ali pa se zapeljite po sveti reki Ganges.

Na svojem potovanju po severnem delu Indije nikar ne izpustite vnesenega vzdušja Zlatega templja Amritsar. Na jugu Indije boste lahko napolnili svoje prazne akumulatorje na tropskih plažah Kovolam, obiščete lahko Mahabalipuram, kjer boste spoznali sproščenost, čaka vas odlična morska hrana in zanimivi ogledi. Pojdite v Triči in Madurai in spoznajte srce južnoindijske kulture, obiščite narodni park Peryiar ali Backwaters, bivalne čolne na pajčevini rečnih kanalov. Indija je dežela, kjer lahko obiščete tudi plantaže čajevca.

Indija-veličastna dežela nasprotij

Indija je ogromna dežela, ki je gledana v svetovnem merilu, druga največja država sveta. To je vrhunska potovalna pravljica. Ker je Indija tako ogromna dežela, se je treba pred samim potovanjem pripraviti na vse predvidljive, pa tudi nepredvidljive dogodivščine, ki vas lahko pričakajo na poti. Pred samim potovanjem v Indijo si morate urediti indijski vizum, ki ga lahko urejate bodisi sami, na Veleposlaništvu Republike Indije, ali pa vam ga za doplačilo uredijo v potovalni agenciji. Potrebujete pa še najmanj šest mesecev veljaven potni list.

Vremenske razmere so v enakem času na različnih delih Indije zelo različne. Če pogledamo generalno, lahko podnebje v Indiji razdelimo na tri sezone in sicer na vročo, mokro ter na hladno. Samo trajanje in točen čas vsake izmed teh sezon, pa se zelo razlikuje od severnih proti južnim območjem države. Zato je še posebej pomembno, da se pred potovanjem v Indijo na spletnih straneh ali v turistični agenciji pozanimate, v katerem delu države, je v tistem trenutku najbolj primerna temperatura za obisk. Po celotnem svetu je Indija poznana po značilni, edinstveni kuhinji. A se tudi ta razlikuje glede na območje, kjer se nahajate, a ima celotna indijska prehrana kar nekaj skupnih značilnosti.

Na severu je najbolj verjetno, da boste največkrat jedli mesne jedi , jagnjetino in piščanca. Iz tega območja prihaja tudi vsem znani piščanec tandoori ter kebabi, saj na tem območju živi veliko muslimanov. Na severu je tudi veliko mleka in mlečnih izdelkov ter različnih vrst leče. V južnem delu Indije bo na krožnikih več riža, leče in zelenjave. Prav tako se bo na meniju znašla morska hrana. Največkrat pa bo hrana pripravljena na kokosovem olju, začinjena s tamarindino omako in curryjem. Vzhod je še posebej znan po sladkih dobrotah, velikokrat začinjenih z makovimi semeni. Na splošno je Indija dežela s številnimi vegetarijanci.

Več informacij

Dežela skrivnostnih okusov in najboljših začimb, Indija

Indija, Tadž MahalIndija je dežela kjer so začimbe že od nekdaj zaščitni znak trgovine med njo in Evropo. To je  država v Južni Aziji, ki obsega večji del Indijske podceline. Je dežela blišča in dežela bede, torej dežela hudih nasprotij med eno in drugo stranjo.

Indija je vrhunska potovalna destinacija, ko se enkrat odpravite tja, se boste vedno znova radi vračali. Indija je dežela, ki je v svetu poznana po neštetih in mogočnih templjih na katere je mogoče naleteti na vsakem koraku. Dežela, kjer teče čas počasneje in predvsem drugače kot pri nas, je Indija, saj zamude niso prav nič posebnega in nič čudnega. Indija je dežela, ki velja za mater sveta ter za zibelko človeštva. V srcu človeka, ki prihaja na obisk iz bolj civiliziranega Zahoda pusti močno sled. Velika tako kot celotna Evropa nam ponuja morje in največje gorovje sveta Himalajo, puščave in deževni gozd. S bogastvom religije in filozofije z različnimi bogovi in boginjami, s na tisoče različnimi živalskimi vrstami vas bo Indija preprosto očarala. Izjemno gostoljubni ljudje so Indijci o čemer priča tudi njihov tradicionalen, več kot tisoč let star pozdrav. Topla, veličastna, moderna a tradicionalna, skrivnostna in odprta, vse to je Indija.