Arhiv Značk: avtomobilsko zavarovanje

Izračun zavarovanja za avtomobil

Ste pred tem, da sklenete avtomobilsko zavarovanje? Potem vas zagotovo zanima tudi izračun zavarovanja, ki ga danes lahko opravite hitreje kot kadarkoli. Izdelava izračuna vam bo omogočila, da boste na enostaven način preverili ceno za zavarovanje ter jo primerjali s svojim sedanjim avtomobilskim zavarovanjem.

avtomobilsko zavarovanje

Kaj je osnovno ali obvezno avtomobilsko zavarovanje?

Osnovno avtomobilsko zavarovanje je zavarovanje avtomobilske odgovornosti. Je obvezno, varuje vas pred takšnimi ali drugačnimi stroški za škodo, ki ste jo povzročili s svojim jeklenim konjičkom. Tako se z njim zaščitite pred odgovornostjo za škodo. Zavarovanje avtomobilske odgovornosti se navezuje na avto. Z osnovnim avtomobilskim zavarovanjem je zavarovan vsak voznik, ki avtomobil uporablja.

Če vas zanima cena za zavarovanje avtomobila, potem naredite brezplačen informativni izračun zavarovanja. Tak izračun zavarovanja je izdelan samo za vas, z njim pa lahko ceno primerjate s trenutnim zavarovanjem. Dejstvo je, da številni ljudje za avtomobilsko zavarovanje plačujejo preveč. Znesek, ki ga boste morali plačati za zavarovanje, je odvisen od številnih dejavnikov/. Zato je še kako pomembno, da izračun zavarovanja upošteva tudi vse popuste, do katerih imate pravico. Tako boste lahko prihranili kar nekaj denarja.

Kaj je kasko zavarovanje?

Sklepa se predvsem pri novejših avtomobilih in je prostovoljno. A včasih ga je smiselno skleniti tudi pri starejših letnikih, saj so stroški popravila lahko bistveno večji kot je premija za kasko zavarovanje. Kasko delimo na delni kasko ter kasko pakete. Med najbolj znanimi paketi je polni kasko, ki obsega največ kritij. Tudi za kasko zavarovanje si lahko izdelate izračun zavarovanja in preverite, kje bi lahko še prihranili.

Ste vedeli? Slovenci vsako leto namenimo kar tretjino milijarde za zavarovanje avtomobila! Nekoč so bile morda ponudbe zavarovalnic identične, danes pa temu ni več tako. Zato vam toplo priporočamo, da pred sklenitvijo avtomobilskega zavarovanja opravite še izračun zavarovanja. Le tako boste poskrbeli, da vam kasneje morda ne bo še kako žal.