Arhiv Značk: angleščina

maturitetni tečaji in izobraževanja

Angleščina, jezik iz Anglije

Angleščina je jezik, ki ga je Velika Britanija ponesla v svet, ter razširila njegovo uporabnost na praktično vse konce sveta.

Z željo odkrivanja sveta ter osvajalsko željo, se je angleščina začela širiti na druge sveta v šestnajstem stoletju. Širjenje angleščina doživlja še danes. V preteklosti se je angleščina širila predvsem na podlagi raznih gospodarskih, političnih, kulturnih in drugih interesov, danes pa se angleščina vedno bolj širi na podlagi splošnih interesov. Angleščina je ena od osnovnih veščin za globalno sporazumevanje . Takšno uporabno vrednost ima angleščina , ker je razširjena na vse celine, uporablja se v globalni komunikaciji mnogih strokovnih in manj strokovnih področji, velja tudi za jezik, ki je najpogosteje na učnem seznamu raznih izobraževalnih ustanov. Angleščina je zahodno germanski jezik, ki izvira iz Anglije. Kot prvi ali materin jezik velja angleščina za več kot štiristo milijonov ljudi po vsem svetu. V tem pogledu ne velja za svetovno najbolj razširjen jezik. PO podatkih izpred desetletja je angleščina tretji jezik, po številu oseb, ki ga uporabljajo kot prvi ali materin jezik. Velja pa za zelo razširjen oziroma enega najbolj razširjenih jezikov, ker se uporablja v raznih panogah ter ima kulturni, znanstveni, politični, vojaški vpliv. Angleščina se kot prvi jezik uporablja v Združenem Kraljestvu, Združenih državah Amerike, Avstraliji, Novi Zelandiji. Manj znano je, da se angleščina kot prvi jezik uporablja še v državah : Bermuda, Bahami, Barbados, Gibraltar, Gvajana, Jamajka, Antiva, Saint Kitts in Nevis, Trinidad in Tobago. V drugih delih sveta je angleščina eden od glavnih jezikov. Gre za države, ki imajo poleg angleščine kot glavni jezik še druge jezike. Tako se angleščina uporablja kot glavni jezik poleg španščine, francoščine, francosko kreolščino, irščino, malajščino ter drugimi jeziki. Poleg tega je angleščina v nekaterih deželah uradni jezik, ki pa ni domoroden.

Angleščina je jezik, ki je razširjen na praktično vseh celinah sveta.

 

Inštrukcije angleščine in nemščine

Inštrukcije angleščine in nemščineVerjetno že vsi dobro veste, da angleščina spada med zahodnogermanske jezike in izvira iz Anglije. Angleščina je jezik, ki je razširjen po celem svetu v največjem številu, zato se na lestvici svetovnih jezikov nahaja na prvem mestu. Tako je angleščina tudi najpogosteje uporabljeni jezik v Evropski uniji. Z angleščino se vsak posameznik srečuje vsak dan in to ne le v šoli ali na delovnem mestu, ampak tudi v prostem času, prek različnih medijev. V zadnjem času se učenje angleščine umešča tudi v obdobje predšolske vzgoje, kar pomeni, da se predšolski otrok že lahko uči angleščine na tečaju, če je to želja otroka oziroma staršev. V šoli pa je angleščina seveda obvezni predmet. Več o angleščini boste izvedeli tu.

Na drugem mestu svetovnih jezikov, predvsem v Evropski uniji, pa se zagotovo nahaja nemščina. Nemščina ima dve glavni narečni skupini in sicer visoka ter nizka nemščina. Z nemščino se srečujejo že učenci, mnogim dijakom pa je to tudi obvezni predmet v šoli. Tako nemščina kot angleščina pa učencem, dijakom, študentom in odraslim dela težave pri učenju in razumevanju jezika. Takšne in drugačne probleme pri učni snovi angleščine in nemščine pa zagotovo rešijo ustrezne inštrukcije. Horizont, center za inštrukcije, vam poleg ostalih inštrukcij ponuja tudi inštrukcije angleščine in nemščine, več o inštrukcijah nemščine pa najdete tukaj.

Pri inštrukcijah angleščine in nemščine gre za poučevanje tistih učnih vsebin, ki so predpisane v učnem načrtu. Inštrukcije so namenjene tistim, ki želijo doseči minimalni standard znanja pri angleščini ali nemščini in tistim, ki si želijo višje ocene in tako doseči zahtevnejši standard. Za naročilo inštrukcij pa obiščite spletno stran učnega centra Horizont.

Prevod v angleščino je velikokrat nujnost za obstoj podjetja

Prevajanje v slovenščinoPrevod v angleščino je velikokrat nujnost današnjega časa, še posebej, če ste lastnik podjetja in želite svoje usluge ponuditi tudi v deželah, ki so izven naše meje. Prevod v angleščino je pomembno za vsakogar, ki se zaveda, da je angleški jezik v svetu številka ena. Za prevod v angleščino si vedno izberite prevajalca, ki ima bogate izkušnje, ki zna ohranjati slog in seveda sporočilo besedila, ki ga želite predstaviti v angleškem jeziku. Slabe prevodi so tisto kar vam lahko naredi veliko škode, zato nikar ne tvegajte, če vaša angleščina ni dobra oziroma odlična. Prevodi v angleščino so potrebni na številnih področjih, najpogosteje so potrebni pri navodilih za uporabo, poslovni korespondenci, pri promocijskih besedilih, v leposlovju in spletnih straneh. To so splošna besedila. Prevod v angleščino pa je velikokrat potreben tudi pri strokovnih besedilih kot so pogodbe, programska oprema in znanstveni članki. Prevod v angleščino pa je neizbežen tudi, ko je potrebno prevajati najrazličnejše zakone in predpise. Prevajalec, ki želeno področje dobro pozna je prava izbira za prevajanje tovrstnih besedil saj je lahko določeno področje specifično, velikokrat pa vsebujejo izraze, ki jih vsakdo ne razume. Tehnična strokovna terminologija je izjemnega pomena, neustrezno prevedena beseda ali izraz pa lahko povzroči nerazumevanje celotnega besedila, kar lahko vodi v posmeh in v izgubo zaupanja v vas in v vaše sposobnosti. Poznavalec gradbeništva lahko iz rokava strese več kot deset vrst gradbenega materiala, vsak prevajalec pa žel ne zna prevesti vseh specifičnih terminov, ki jih besedilo ponuja. Zato je še posebej pri prevajanju tehničnih besedil odločilnega pomena izbor ustrezne prevajalske agencije in seveda ustreznega prevajalca. Ko prevajalec pripravlja prevod v angleščino v prevajalski agenciji pri tem sodeluje več strokovnjakov, poleg tistega, ki prevaja še lektor in vodja projekta. Prevod v angleščino je pomembno ogledalo vas in vašega podjetja.

Več informacij