Adidas, globalno znana blagovna znamka

Adidas globalno znana blagovna znamka športne obutve, oblačil in dodatkov.

Blagovna znamka Adidas je dobro znana tudi v Sloveniji, saj je bila na trgu nekdanje države ena redkih prisotnih tujih blagovnih znamk športne opreme. Tuja športna oprema je imela v tistih časi omejen vstop na trg, zato takratne športne trgovine niso imele niti približno takšno ponudbo kot današnje. Začetki blagovne znamke Adidas segajo v dvajseta leta dvajsetega stoletja. Ustanovitelj blagovne znamke Adolf Dassler je prve izkušnje z izdelavo obutve pridobival v tovarni čevljev poleg očeta Christopha Von Wilhelma Dasslerja. Prvi proizvodni prostori so bili v mamini čistilnici v Herzogenaurachu na Bavarskem. Po povratku iz vojne se je poslu pridružil mlajši brat Rudolf, podjetje se je imenovalo Gebrüder Dassler Schuhfabrik ali prevedeno Tovarna čevljev bratov Dassler. Preboj na svetovna tržišča je omogočila izjemna marketinška poteza Adija Dasslerja, ki je športno obutev ponudil ameriškemu sprinterju Jesseju Owensu. Ameriški sprinter je na olimpijskih igral v Berlinu leta tisoč devetsto šestintrideset dosegel štiri zlate olimpijske medalje, kar je sprožilo veliko zanimanje za športno obutev bratov Dassler. Brata Dassler sta se po vojni sprla, kar je prineslo dve globalno znani blagovni znamki. Adidas je bila blagovna znamka Adolfa Dasslerja, Rudi Dassler je ustanovil blagovno znamko Ruda, ki se je kasneje dobila ime Puma. Podjetje Adidas je bilo prvič uradno registrirano leta tisoč devetsto devetinštirideset. Danes imata tako Adidas kot Puma še vedno sedež v mestu Herzogenaurach v Nemčiji. Pod blagovno znamko Adidas je danes moč kupiti športno obutev, majice, ure, očala, torbe in druge športne ter z oblačili povezane artikle. Oprema je v nekaterih delih ponudbe specializirana za športe, kot so košarka, nogomet, golf, tek, tenis ter razne druge športe. Poleg klasične športne opreme so priljubljeni prodajni artikli tudi sandali, očala, ure in drugi artikli blagovne znamke Adidas.

Adidas je prepoznavno ime v svetu športa.

Adidas, naredimo nekaj zase

Adidas pomeni rekreativcem priložnost, da lahko za lastno zdravje največ naredijo sami.

Splošno znano je, da zase lahko človek največ naredi sam. V sodobnem času je trend skrbi za zdravje bistveno bolj prisoten. Posledično vedno več ljudi išče možnosti, kako bi preko športne aktivnosti naredili več za svoje zdravje. Možnosti je na vsakem koraku več kot dovolj. Začetni koraki so največkrat osnova, na kateri gradimo prihodnost. To je predvsem pomembno za osebe, ki so zaradi takšnih ali drugačnih obveznosti izpustili številne priložnosti za športne aktivnosti. v mnogih primerih se potem, ko se zapusti šolske klopi ter obvezno športno vzgojo, tudi neha s športnimi aktivnostmi. Po določenem obdobju pa človek spozna kako pomembna je športna aktivnost. Nekatere k temu prepriča slabše počutje, druge občutek slabe vesti, tretje neka čisto druga motivacija. Začetek je pomemben, ni pa enostaven. Velikokrat se najprej poišče Adidas športna oprema v primerih, ko opreme preprosto ni. Starejša oprema bodisi ni več uporabna, je zastarela, ne koristi več in podobno. Vse, ki zanima ponovno soočenje z športno aktivnostjo je Adidas velikokrat novost. V preteklosti so jo uporabljali bolj ali manj priložnostno, predvsem pa zelo redko, zato jim je Adidas neznanka. Zavedati pa se morajo, da je Adidas več kot le blagovna znamka s številnimi prodajnimi modeli. Danes je Adidas tudi blagovna znamka, od katere je mogoče dobriti številne koristne informacije. Med drugim jih omogočajo prodajalci, včasih pa imamo srečo, da najdemo sogovornika, ki je vešč in izkušen določene aktivnosti. Tako lahko na enostaven način dobimo obilo koristnih informacij in nasvetov. Zato je mnogim obisk koristen vir informacij pri raznih dilemah in dvomih. Trgovci so osebe, ki poznajo tako kupce, kot tudi široko področje športne opreme. Temu primerno lahko koristijo vse razne informacije takšne sorte predvsem mnogim začetnikom.

Adidas je tradicionalno dobra izbira za tako občasne rekreativce, kot profesionalne športnike.

http://hervis.si/store/brand/1_001

Adidas poznajo vsi

Adidas je globalna znamka .

Med športnimi navdušenci in rekreativci je Adidas dobro znana blagovna znamka. Športni navdušenci vedo, da je Adidas prisoten pri mnogih vrhunskih dosežkih. V času, ko so dogodki globalni, ter zlahka na očeh vsem, ki si to želijo, je to še toliko bolj očitno. Blagovno znamko ni teko prepoznati. Njena prepoznavnost je velika in zlahka opazna. Toliko bolj pa Adidas poznajo aktivni rekreativci ter vsi, ki željo zase zgolj najboljšo kakovost. Rekreacija je danes pomemben sestavni del aktivnih ljudi. Za svoje zdravje si želijo le najboljše, temu primerno je rekreacija sestavni del njihovega življenja. Dobra športna oprema jim omogočanje doseganje rezultatov pa tudi osebnega napredka. Najbolj zaželeni so napredki pri izboljšanju forme ter splošno dobrem zdravstvenem stanju. Adidas že dolgo časa ni le športna oprema, ampak je tudi moden izdelek. Zato Adidas ne srečujemo nujno le na športnih terenih, ampak velikokrat tudi izven športnih terenov. Adidas ima zato množico koristnih lastnosti. Koristne lastnosti so v prvi vrsti namenjene športnim aktivnostim tako vrhunskih športnikov kot tudi aktivnih rekreativcev. Ker je zgodovina sodelovanja pri vrhunskih športih in rekreativnih podvigih bogata, kakovost in odličnost lastnosti ni vprašljiva. Vsak športni rezultat vrhunskih športnikov in podvig aktivnih rekreativcev se začne v razvojnih centrih športnih blagovnih znamk. Razvojniki stalno spremljajo zahteve športnikov ter rekreativcev. Z zagotavljanjem boljših lastnostih v novih generacijah izdelkov lahko zagotavljajo napredek. Slednji se najbolj pozna pri izboljšanih rezultatih. Razvoj je stalen in neprekinjen. Dober rezultat športnika ali rekreativca je čez čas ovira, katero želi preseči. Zato potrebuje spet pomoč razbojnikov in razvojnega centra. Poleg tega je prednost tako rekreativcev, kot vrhunskih športnikov, da vsi sledijo najboljšim. Dober rezultat konkurence je motiv najboljše sorte. Vse to se odraža tudi pri blagovni znamki.

Adidas je blagovna znamka s tradicijo odličnosti za vse vrhunske športnike kot tudi za vse aktivne rekreativce.

Nekaj o kakovosti Adidas izdelkov

Športna oblačila blagovne znamke Adidas so namenjena osebam, ki ljubijo šport, se ukvarjajo s športom, jim je šport tako ali drugače blizu ali pa preprosto obožujejo vrhunski dizajn, s katerim Adidas že vrsto let polni police trgovin. Trgovine z oblačili so polne blagovnih znamk, ki imajo določen ugled, vendar le malo katera blagovna znamka ima tako dolgo tradicijo kot jo ima Adidas. Najbrž ne boste našli človeka, ali pa ga boste le zelo težko dobili, ki ne bi zaupal tej blagovni znamki. Malokdo je prepričan, da je Adidas le videz. Že na prvi pogled lahko opazimo, da so Adidas izdelki drugačnega kova kot so drugi. To lahko najbolje opazimo, če pogledamo na kroj, torej kako je blago zašito skupaj. Kakovosten kroj pomeni, da so spoji zaključeni, da so deli, ki so nekoliko bolj občutljivi, večkrat zašiti itn. Naslednjič, ko boste v trgovini, poglejte, kako temu strežejo Adidas športna oblačila in bili boste presenečeni, če jih boste primerjali z drugimi.

Adidas se je specializiral za izdelavo športne opreme, ki je namenjena velikemu številu športov. Nekateri od njih v Sloveniji še niso popularizirani, drugi pa so zelo priljubljeni, kot so tek, košarka, nogomet, odbojka, odbojka na mivki, badminton itn.

Adidas izdeluje tudi izjemno kakovostna obuvala. Ljubitelji teka so vsako leto bolj presenečeni nad inovacijami, ki jih Adidas neprestano implementira v svoje superge za tek. Adidas ima zaposlene cele razvojne oddelke, ki opravljajo različne meritve in študije glede materialov in tehnologij, ki jih uporabljajo pri izdelavi superg za tek. Mnogokrat boste opazili, da Adidas lansira neko novo tehnologijo in kmalu zatem ima že slednike, ki uvedejo podobno rešitev z drugim imenom in nekoliko spremenjenim dizajnom. Brez večjih težav lahko trdimo, da je Adidas inovativno podjetje, ki že skoraj 70 let kroji smernice vrhunskega športa. Ni nenavadno, da nanj prisegajo profesionalni in rekreativni športniki iz celega sveta.

http://www.superge.si/

Kakšna je kvalitetna pohodniška obutev?

Pohodniška obutev je pomemben del opreme za udobnejši in predvsem bolj zanesljiv korak v Slovenskih gorah. Idealna pohodniška obutev pa ni le udobna, temveč mora nuditi dovolj zaščite. Ko kupujemo tovrstno obutev moramo stremeti k pomembnim lastnostim kot so lahkotnost, udobje in tistim, da se noga ohranja suha, topla in predvsem dobro zaščitena. Idealen čevelj za pohodništvo mora biti iz kvalitetnega materiala, ergonomsko oblikovan, hkrati pa se mora prilagajati različnim tipom stopal. Gornji del čevlja mora biti dovolj tesen, nogi mora nuditi podporo, v kolikor je gornji del preširok lahko to situacijo rešimo z debelejšimi nogavicami, če je pretesen je potrebno izbrati drug čevelj. Pestro izbiro čevljev najdete na superge.si spletni strani. Prsti ne smejo biti utesnjeni, z vseh strani naj bo dovolj prostora. Bolje je, da je pohodniška obutev za pol številke večja, kot je naša realna številka. Podplat naj bo kakovosten, zagotavljati mora dober oprijem kar je še posebej pomembno pri strmih, spolzkih in mokrih terenih. Skozi podplat se nikakor ne smejo čutiti korenine in skale. Pri samem nakupovanju si je potrebno vzeti vsaj pol ure časa, le tako bomo izbrali pravi model, ki se bo prilegal naši nogi, pred tem pa seveda pregledati ponudbo pohodniških čevljev na enem mestu. Stopalo mora biti v čevljih stabilno, peta trdno usidrana, prsti morajo imeti dovolj prostora. Kvalitetna pohodniška obutev je zagotovilo, da nas ne bo pustila na cedilu tudi v primerih, kjer je teren najtežji. Ker ima vsaka blagovna znamka svojo definicijo številk povprečne noge je zagotovilo za ustreznost le preizkus pred nakupom. Praviloma je kakovostna pohodniška obutev nekoliko dražja, kar pa gotovo ni ovira.