Šrilanka – kdaj jo obiskati

Najbrž ni človeka, ki bi si ne predstavljal, ko si utrujen od dela zamišlja kraj za oddih,  idiličnega tropskega okolja kot je Šrilanka. To je kraj, ki je v resničnosti popolnoma enak tistim podobam, ki jih gledamo v filmih in v turističnih televizijskih oddajah. Morje, ki ga ponuja Šrilanka, je sinje modre barve, bele peščene plaže so tako dolge, da lahko na njih brez problema dobimo kotiček, kjer bomo lahko popolnoma sami. Tudi ljudje so tako prijazni in gostoljubni, kot jih prikazujejo oddaje, ki skušajo ljudem po svetu pripeljati košček te prekrasne dežele v njihov dom. Vendar pa tudi za Šrilanko velja, kot to velja za vse idilične kraje po svetu, da jo lahko doživi le tisti, ki jo obišče sam.

Šrilanka

Tropsko podnebje, ki ga ima Šrilanka, je obvladovano s strani dveh monsunov. Prvi monsun prinaša deževno obdobje na jugozahodni del otoka in sicer v obdobju med majem in avgustom. Drugi monsun pa prinaša spremembo na severozahodnem delu otoka in sicer v času med oktobrom in januarjem. Tako je za obiskovalce, ki se odločajo za Šrilanko, najbolje, da svoj obisk planirajo glede na ti dve monsunski obdobji, tako da obiščejo tisti del, kjer trenutno ni monsuna.

 

Seveda ni vseeno, kateri del Šrilanke obiščemo. Šrilanka ima na severu v povprečju za 5 stopinj nižjo temperaturo, kot jo ima na jugu, pa tudi nasploh je na severu nekaj več padavin. Obalno področje ima povprečno temperaturo 27 stopinj Celzija. Šrilanka je turistična destinacija, ki jo lahko obiščemo v vsakem letnem času, le paziti moramo, da se izognemo monsunu.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.