Sandali za na plažo

Sandali za različne priložnosti

Sandali so najbolj uporabljena obuvala v najtoplejših mesecih v letu. Predvsem poleti jih ljudje nosimo skoraj ves čas, saj so praktični predvsem iz tega vidika, da precej zmanjšajo občutek toplote. Tako kot nam v poletnih mesecih ustrezajo kratka oblačila, ki pokrijejo čim manj kože, nam ustreza tudi nošenje obuval, kot so sandali, ki pustijo, da stopalo diha in se ne poti.

Na razpolago so različni sandali, ki ustrezajo različnim namenom in uporabi. Za na plažo so najbolj primerni plastični sandali ali pa kakšne japonke. Peščene in prodnate plaže ne predstavljajo večjih težav pri hoji, vendar pa je pametno nekoliko bolje poskrbeti za obutev po kamnitih plažah ali pa na bazenih. Gre namreč za drseče površine, zato je dobro, da imajo sandali nekoliko bolj oprijemajoči podplat. Dovolj je že rebrasta površina podplata, ki zagotavlja dodatno stabilnost. Zdrsi na takšnih površinah so lahko izjemno neprijetno in tudi nevarni, saj lahko mimogrede pride do hujše poškodbe, ki uniči dopust. Obuvalo za na plažo pa mora seveda biti tudi takšno, da se v njem počutite dobro. Poletna moda je pomembna in se praktično vsako leto spreminja, s tem se spreminjajo barve kombinacije barv kopalk in sandalov, dizajn itn.

Poletna obutev je namenjena tudi drugim priložnostim in ne samo obiskovanju plaž in bazenov. Prav tako pa so tudi različni sandali namenjeni različnim priložnostim. Ženski sandali s peto so lahko odlična izbira za obisk gledališča, poroke ali kakšnega drugega svečanega dogodka. V zadnjem času so postali precej popularni sandali s platformo. Platforma je lahko bodisi enako visoka po celotnem delu podplata ali pa ima še dodatno privzdignjeno peto. Tudi moški sandali so lahko nekoliko bolj fini in klasični. Res je, da moški sandali niso tako prefinjeni kot ženski, vendar lahko za določene priložnosti nadomestijo tudi kakšen zaprt čevelj in prav tako ustvarijo eleganten videz. Vendar pa jih boste zelo težko kombinirali z dolgimi hlačami, saj ne izpadejo najbolj okusno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.