Kampiranje

Različne možnosti za kampiranje

Kampiranje je oblika preživljanja dopusta, ki vam omogoča, da ste najbolj časovno fleksibilni. Tisti, ki se odločajo za preživljanje dopust z nastanitvijo v hotelski sobi, imajo zaradi tega kar nekaj omejitev. Prva in najbolj vidna omejitev je povezana s strežbo obrokov. Kdor se odloči za polni penzion v hotelski restavraciji, mora prihajati na zajtrk, kosilo in večerjo ob določenih terminih. Če zjutraj zaspi, ker je prejšnji večer bil na pozni zabavi, potem je zajtrk izgubljen. To pa vam kampiranje povsem prihrani. Na razpolago imate vedno dve opciji: hrano si lahko pripravljate sami, kar pomeni, da boste zanjo porabili precej manj denarja, kot če vam jo pripravljajo drugi, lahko pa kadarkoli obiščete kakšno gostilno.

Naslednja prednost, ki jo omogoča kampiranje, je občutek svobode in povezanost z naravnim okoljem. Občutek, ko si pripravite šotor in prostor pred njim z mizo, kjer se boste družili s sorodniki ali znanci, je preprosto nepopisno prijeten. Kdor se odloči za kampiranje, se odloči za veliko bolj aktivno preživljanje dopustniškega časa. Ljudje smo med seboj precej različni, nekateri radi preživijo svoj dopust tako, da čim več časa lenarijo, drugi pa se lahko odpočijejo le, če so aktivni.

Kampiranje seveda dopušča različne načine namestitve. Šotorjenje ob morju je najbolj klasičen način, ki je tudi najbolj cenovno ugoden. Šotor, ki ne nudi najbolj optimalne izolacije, takšnega tako ali tako ne potrebujemo v poletnih mesecih, je dostopen po relativno nizki ceni. Naslednja možnost za kampiranje so tudi avtodomi. Če si želite kampiranje z avtodomom, to še ne pomeni, da ga morate kupiti, ampak si ga lahko tudi izposodite. Seveda je cena precej višja od šotorjenja, vendar pa vam avtodom prinaša tudi več možnosti. V primeru slabega vremena boste bolj zaščiteni, če vam kamp ne bo všeč, boste lahko hitreje poiskali boljšega in še bi lahko naštevali. Kampiranje je torej možno na več načinov in vsako sezono lahko poskusite kakšnega drugega.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.