Prevajanje google play aplikacij

Prevajanje aplikacij in ciljanje uporabnikov

Prevajanje aplikacij v tuje jezike, ježe nekaj let standard, ki se ga drži večina razvijalcev različnih aplikacij in druge programske opreme. Sicer je predpostavka, da večina uporabnikov aplikacije, ki je namenjena za širšo uporabo, pozna angleški jezik, pa je vseeno smiselno tudi prevajanje aplikacij v čim več jezikov. Mnogi uporabniki namreč precej raje posegajo po aplikacijah, če so te prevedene v njihov materni jezik. Nekatere funkcija aplikacije, ki so izražene v tujem jeziku, lahko uporabniku prav zaradi tega ostanejo ne razumljene in jih prav zato nikoli ne bo uporabil. Če pa ima celotno funkcionalnost aplikacije prevedeno v materni jezik, potem je uporabniška izkušnja lahko veliko boljša.

Vendar pa prevajanje aplikacij ne pomeni samo prevajanje menijev in drugih neposredno vidnih orodij v aplikaciji, ampak tudi celotne dokumentacije, ki spada zraven. Zelo pomemben vidik prevajanje so navodila za uporabo, ki se v aplikaciji že integrirana. Uporabniška izkušnja je precej odvisna od tega, kako kvalitetno so ta navodila napisana. Še posebej takrat, ko se izvaja prevajanje aplikacij, je pomembno, da so navodila in druge pomoči prevedene kar se da zvesto originalu.

Vsekakor je prevajanje aplikacij smiselno predvsem iz tega vidika, da se s tem širi naš trg. Večji spekter potencialnih uporabnikov kot imamo, več aplikacij bomo prodali. S tem, ko aplikacijo prevedemo v veliko števil jezikov, ciljamo večje število potencialnih uporabnikov. V nekaterih svetovnih državah je angleščina zelo slabo razumljena in govorjena, zato je potrebno te države še posebej izpostaviti. V primeru, da predstavljajo velik potencialni trg, potem so stroški za prevajanje aplikacij za ta trg vsekakor upravičeni. Poleg tega pa prevajanje aplikacij približa le-te tudi različnim skupinam uporabnikov. Starejše generacije so še vedno šibke pri uporabi angleškega jezika, čeprav postajajo čedalje bolj informacijsko pismene, zato je tudi iz tega vidika smiselno ciljati takšne uporabnike aplikacij. Vendar naj bo prevajanje aplikacij kvalitetno, saj lahko v nasprotnem primeru naredimo več škode kot koristi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.