Charlie Chaplin

Predstavitev 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem

V tako kulturno zgodovinsko bogati deželi kot je Irska, res ni težko zelo hitro napolniti seznama 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem. Najprej velja omeniti, da se je Irska osamosvojila leta 1922. Takrat je bila v irsko angleški vojni razdeljena na katoliški in protestantski del. Vsekakor boste veliko izmed 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem našli v glavnem mestu Dublin. Irski pubi spadajo brez dvoma med 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem. Res je, da jih boste našli na vsakem koraku, vendar pa je na njih nekaj tako posebnega, kar ne srečate v nobenem drugem baru, kar preprosto morate doživeti. Zato je na seznam 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem potrebno uvrstiti ulico Temple Bar, v kateri se ponujajo številni tradicionalni irski pubi.

Naslednja zanimivost iz seznama 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem je Wicklow. Obiskovalci, ki so si to že ogledali, priporočajo tako imenovani Daytour of Wicklow, kjer vas bodo izkušeni vodniki peljali skozi najbolj zanimive mojstrovine. V Dublinu je veliko klasičnih in modernih galerij, kjer se nahaja kar nekaj fantastičnih prič preteklosti, ki jih lahko uvrstimo med 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem.

Če znamenitosti iščete izven mest, potem pojdite v dolino dveh jezer, kjer se nahaja samostan Glendalough. Nekoč je bil ta samostan versko in kulturno središče, danes pa spada med 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem. Ljubitelji narave se bodo navduševali na dolino reke Avoca, ki teče proti jugu Irske. Iz južnih obal so v preteklosti v času lakote emigrirali številni Irci. Kot zanimivost lahko omenimo, da so od tod emigrirali tudi predniki bivšega ameriškega predsednika Johna Kennedya.

Med 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem spada tudi univerzitetno mesto Cork. Mesto ima na stotine mostičkov, ki povezujejo bregove prek kanalov. Zaradi tega močno spominja na Pariz, zato mnogi mesto imenujejo kar Pariz Irske. Kot zanimivost pa lahko povemo, da je bilo Cork izbrano za evropsko prestolnico kulture v letu 2005.

Če gremo dalje se med 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem uvršča tudi Ring of Kerry, kjer potekajo fascinantne panoramske vožnje, ki navdušujejo in fascinirajo vse ljubitelje naravnih znamenitosti. Najvišje vrhove pa lahko vidimo prek polotoka Iveragh. Poleg tea se v bližini nahaja plaža ob kraju Waterville, kjer je rad počitnikoval Charlie Chaplin, tako da si je vsekakor vredno ogledati tudi to, če se nahajate v bližini. Na podlagi vsega, kar smo predstavili, si lahko ustvarite lasten seznam, ki vsebuje 10 najzanimivejših znamenitosti na Irskem. Počitnice si nato prilagodite glede na lasten itinerarij in poskusite čim bolje izkoristiti čas v tej prečudoviti deželi.

http://www.agencija-oskar.si/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.