Pravi in umetni lasni vstavki

Običajno, ko imamo možnost izbire med pravimi in umetnimi stvarmi, se bomo raje odločili za prave ali naravne. In velikokrat velja tudi enako prepričanje o lasnih vstavkih. Kar pa seveda ni nujno, kajti kakovostni lasni podaljški, ne glede na to ali gre za prave ali umetne, lahko zagotovijo naraven videz podaljšanih las. Istočasno pa lahko tudi sami vplivamo na kakovost lasnih vstavkov z ustrezno nego.

Razlike sicer so in te razlike so predvsem glede ravnanja z lasnimi vstavki. Pravi lasni vstavki so iz pravih ali naravnih las. Sicer gre za do določene mere obdelane lase, vendar samo zato, da jih lahko kasneje vstavljamo. Naravne lasne vstavke lahko po želji oblikujemo, kar pomeni, da jih lahko likamo ali kodramo. Prav tako jih lahko tudi barvamo. Medtem, ko umetnih lasnih vstavkov ali lasnih vstavkov iz las sintetičnega materiala ne smemo barvati. Tudi oblikovanje je omejeno oz. je možno le pod točno določenimi pogoji. Med naravnimi in umetnimi lasnimi vstavki je to bistvena razlika.

Kakovostni lasni vstavki – lasje, so mehki, gladki in padajo. Tako naravni lasni vstavki, kot vstavki las iz sintetičnega materiala. Z naravnimi in pri podaljševanju se pomešajo z našimi naravnimi tako, da ni bojazni, da bi se na prvi pogled opazilo, da gre za podaljšane lase z lasnimi vstavki.

Oboji lasni vstavki zahtevajo ustrezno nego in se o negi pozanimamo pri ponudniku ali pri tistemu, ki nam je lasne vstavke vstavil.