Brez kvalitetne in udobne pohodniške obutve se ne podajte na daljše pohode

Pohodniška obutev

Brez kvalitetne in udobne pohodniške obutve se ne podajte na daljše pohodeTako kot novi čevlji je tudi pohodniška obutev lahko v začetku precej neprijetna. Uporaba usnja in podobnih materialov vam kaj hitro povzroči, da pride do kakšnega žulja ali podobne poškodbe, ki je neprijetna in lahko precej pokvari vaš prvi izlet v novih čevljih. Če upoštevate nekaj osnovnih nasvetov, vam bo pohodniška obutev dobro služila že od prvih dni in jo boste z veseljem uporabljali.

Na prve stvari morate biti pozorni že v trgovini. Primerno veliki pohodniški čevlji so edina primerna pohodniška obutev, zato ne zapravljajte denarja, če niste popolnoma prepričani o velikosti.

Tudi udobnost je izjemnega pomena in tudi to boste lahko hitro ocenili. Tako se takoj odpravite na krajši sprehod po trgovini in se šele na podlagi teh izkušenj odločite, če so izbrani pohodniški čevlji dovolj kvalitetni in udobni, da vam bodo dobro in dolgo služili.

Izbirajte le kvalitetne izdelke, čeprav so precej dražji. Ne bo odveč tudi izbira kvalitetnih blagovnih znamk, ki so jih preizkusili že številni pred vami. Alpina pohodniški čevlji in pohodniški čevlji Salomon sta dve možnosti, ki prav gotovo spadajo v sam vrh, ko je v pogovoru omenjena pohodniška obutev.

Ena izmed bistvenih stvari je tudi uporaba čevljev. Ko ste prepričani, da ste izbrali prave čevlje in ste jih že kupili, so le ti še vedno precej trdi, saj jih pred vami ni nosil nihče, razen v primeru, če ste se odločili za nakup rabljene opreme. Nikar se z novimi čevlji ne odpravite na izredno dolg pohod ampak raje izberite stare čevlje za takšne podvige. Nove čevlje pa najprej nekajkrat uporabite na krajših razdaljah, saj se bodo tako omehčali in prilagodili vaši nogi, ne da bi vi pri tem utrpeli kakršne koli posledice.