Počitnice v Španiji, deželi sonca, smeha in sieste

Dolge peščene plaže, temperamentni flamenco, prijetne popoldanske sieste, okusne paelle… Vse to so verjetno prve asociacije, ko rečemo počitnice Španija!

Španija s svojo lego, naravnimi in kulturnimi znamenitostmi ter gostoljubnimi ljudmi pa ponuja še veliko več. Glavna turistična sezona je poletje, ko na počitnice v Španiji prihajajo turisti z vse Evrope. Mesteca ob Mediteranu so prava izbira za oddih na plaži in opazovanje ritma in dihanja obmorskih mest, kot so Barcelona, Valencia, Malaga…

Španija - mesto Barcelona

Lepe plaže, očarljive znamenitosti ter pravi prostor za oddih so tudi španski otoki – Balearski otoki v Sredozemskem morju z najbolj znano Palma de Mallorca, Ibiza, ki je raj za kopalce in žurerje, ter Kanarski otoki v Atlantskem oceanu, ki so povsem primerni za tople počitnice sredi zime.

Španija je razdeljena na slikovite pokrajine, med katerimi sta povprečnemu turistu najbolj znani Andaluzija in Katalonija. Državo odlikuje raznolika pokrajina, od gora, ki na severu padajo v Atlantik, do gozdov v notranjosti države in prelepih plaž ob Sredozemskem morju.

Španija je tudi zaklad kulturnih in umetniških presežkov. Zgodovinske znamenitosti od rimskih izkopanin do muslimanskih utrdb ter baročnih katedral navdušijo še tako zahtevnega popotnika, ki si po svoje kroji počitnice Španija. Španci imajo pestro zgodovino, o kateri priča razvejanost arhitekturnih slogov. Kulturni utrip še iz časov prvih romanopiscev in slikarjev je še vedno živahen.

Kaj pa hrana? Najbolj znana posebnost španske kulinarike so tapas, majhni sendviči, ki jih domačini obložijo z razno raznimi sestavinami. Med najbolj okusne jedi spadata tudi paella in španski pršut. Na splošno španska kuhinja vsebuje veliko mesa, zelenjave, morske hrane, sire in sladice.

Počitnice Španija?
Da, to je definitivno prava izbira.