Počitnice pod toplim egiptovskim soncem

Egipt leži v severovzhodni Afriki, najbolj poseljeno pa je območje okoli reke Nil, ki se v delti izliva v Sredozemsko morje. Egipt je del arabskega sveta, prevladujoča veroizpoved je islam. Egipt je znana turistična destinacija, ki lahko zadovolji različne profile gostov. S pestro ponudbo od sproščanja na neskončnih peščenih plažah kot tudi pustolovščin v puščavi ali na podmorskih potapljanjih, vas Egipt zagotovo ne bo pustil ravnodušne. Če bi radi dopust v Egiptu preživeli ob morju, sta dve najbolj znani letovišči Hurgada in Šarm el Šejk.

Največji del države pokriva puščava. To je območje, ki po večini ni naseljeno, je pa kot nalašč za puščavsko pustolovščino. Različni aranžmaji vam bodo zagotovo ponudili možnost celodnevnega izleta, kjer se boste z jeepi vozili po puščavi, jezdili kamele in mogoče tudi obiskali beduinski tabor ter kosili pri njih.

Pregreta plaže Egipta

Dediščina egiptovskega kraljestva še danes buri domišljijo in v večini turistov zbudi pustolovski duh. Piramide, svetišča, arheološki artefakti ter zgodbe o življenju v času faraonov so prve asociacije z Egiptom. Ko potujete v Egipt, so piramide v Gizi, grobnice v Dolini kraljev, templji v Luksorju in Karnaku destinacije, ki jih morate skoraj nujno obiskati.

Kairo je glavno mesto Egipta. Je prestolnica tisočerih minaretov ali biser Orienta. Na eni strani kaotični vrvež, na drugi strani umirjen tempo reke življenja Nil. V Kairu se mešata bogastvo in revščina, modernost in tisočletja zgodovine. Ko boste v Kairu, nujno pojdite na ogled Kairskega muzeja, ki prav tako velja za enega največjih muzejev, ki vas ne bo presenetil samo zaradi zgodovinske raznolikosti, temveč tudi z izjemnim številom predmetov. Posebno doživetje je tudi barantanje na tržnici Khan El Khalili ter sprehod po mestnem jedru.

Za Egipt je posebej v poletnem času mogoče najti kar veliko first in last minute ponudb. Tako lahko že za nekaj sto evrov uživate na peščenih plažah, greste na izlet ali dva ter se imate neskončno lepo!