Tudi ptice potrebujejo primerno opremo za normalno bivanje v vašem domu

Oprema za ptice

Tudi ptice potrebujejo primerno opremo za normalno bivanje v vašem domuTako kot vsaka žival tudi ptice potrebujejo nekaj opreme in primernih pripomočkov, ki jih mora imeti vsak lastnik te živali. Oprema za ptice se lahko razlikuje glede na vrsto ptic, a največkrat se ta razlika opazi le v velikosti kletk, količini hrane, ki jo neka ptica zaužije in podobnem.

Ptičja kletka ali kletka za ptice je najbolj nujna oprema za ptice. V nasprotnem primeru bodo ptice hitro pobegnile ali poginile, če se bodo zaletele v kakšen predmet. Največkrat je lahko usodno okno, ki ga ptice, na svoji poti na prostost, sploh ne opazijo.

Pri nakupu ptičje kletke bodite pozorni na to, da je kletka dovolj velika in ima hkrati dovolj pogosto postavljene rešetke, da ptica ne more uiti ali se zatakniti. Tudi hrana za ptice oz. ptičja hrana se običajno vstavi v kletko, tako da mora biti dovolj prostora in primerno mesto v kletki tudi za to.
Ptičja kletka je lahko viseča in se obesi na strop sobe ali pa prostostoječa in se jo le postavi na neko omaro, mizo ali kakšen podoben predmet. Kakšna vrsta kletke vam najbolj ustreza in vam je najbolj všeč je odvisno predvsem od vas samih, pozorni pa bodite tudi na to, da bo za izbrano kletko dovolj prostora v vašem stanovanju, hiši oz. tam kamor želite kletko postaviti.
Če želite kletko uporabljati tudi med transportom, imejte tudi to v mislih. Še najbolj pametna bo uporaba dveh različnih kletk, saj bo le tako lahko vsaka prirejena točno temu za kar jo boste potrebovali. Tako bo lahko kletka za običajno domačo uporabo večja in bolj udobna, transportna kletka pa manjša in prilagojena prostoru, ki ga običajno v avtomobilu vedno primanjkuje.