Naložbeno zlato je denar že več stoletij

Skozi zgodovinsko obdobje se je investicijsko zlato izkazalo kot posebno in dragoceno blago. Če si imel v posesti zlato, ti je to predstavljalo dobro zaščito pred inflacijo in zagotavljalo finančno kritje tudi v času politične in ekonomske negotovosti.

 

Danes zlato kljub nihanjem na borzi velja še vedno eno najbolj varnih naložb. Ljudje se za naložbeno zlato odločajo predvsem zaradi tega, da niso povsem odvisni od finančnega sistema in imajo v rokah vedno varno zamenljivo valuto.

Investicijsko zlato

Je naložbeno zlato res finančna varnost?

 

Ker naložbeno zlato ohranja kupno moč in je neodvisno od finančnega sistema, je zelo dobra zaščita pred geopolitičnimi trenji. Ljudem je pomembno, da s to naložbo niso povsem odvisni od finančnega sistema in jim je takšna finančna varnost otipljiva.

 

Če boste investirali v zlato, potem se morate odločiti za eno od strategij investiranja, ali dodatno razpršiti svoj portfelj ali pa imeti investicijo, ki bo ohranjala svojo vrednost. Ali bo vaše naložbeno zlato varno v prihodnosti je težko reči?

 

Kakšna bo pa vaša strategija za naložbeno zlato?

 

Ena od strategij je fizično zlato v vašem skrbništvu v obliki kovancev, kartic ali palic. Pri tej odločitvi bodite pozorni, da kupujete zlato od zaupanja vrednega distributerja, nato ga hranite doma v sefu ali sefu finančne ustanove.

 

Opcija za naložbeno zlato so investicijski skladi, ki fizično zlato shranjujejo v sefih, za katere skrbi neodvisni skrbnik. Enote teh skladov lahko kupite na skoraj vseh trgovskih platformah. V kolikor pa radi špekulirate in radi tvegate, potem so za vas primerna izbira delnice zlatih rudnikov.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.