Mehika: ponudba za vse okuse

Mehika je v svetovnem merilu ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij. Že sama velikost te ogromne države naznanja, da lahko v njej vsakdo dobi turistično izkušnjo po svojem okus. Naj bo cilj potovanja poležavanje na peščenih plažah, razposajenost dnevnega vrveža in nočnega življenja ali pa ogled kulturnih znamenitost ali pestre naravne dediščine; vse to je mogoče najti v eni sami državi. Organizacija UNESCO, ki srbi za zaščito svetovne kulturne dediščine, je v Mehiki pod svojo zaščito uvrstila kar 31. znamenitost, kar je Mehiko postavilo na peto mesto v primerjavi z vsemi ostalimi državami sveta ter na prvo mesto z ozirom na ameriški kontinent.

Azteki
Tempel Aztekov

Med največje atrakcije kulturne dediščine spadajo ostanki starodavnih, izumrlih civilizacij (Maji, Azteki itd.), ki pričajo o tem, na kako visokem nivoju je bila tehnologija na tem kontinentu že preden so ga odkrili osvajalci iz stare celine. Mehika je tudi rekorder na področju biodiverzitete, saj ugodne podnebne razmere, ki se širijo v različne klimatske pasove, omogočajo obstanek in razvoj številnih živalskih in rastlinskih vrst. Po kazalnikih biodiverzitete tako Mehiko uvrščamo med mega-raznolike države, saj sama Mehika premore kar 10 do 12 odstotkov celotne svetovne biodiverzitete.

tekila
Tekila prihaja iz Mehike

V Mehiki pa bodo na svoje prišli tudi gurmani, ki radi okušajo značilnosti lokalne hrane. Različne vrste mesa (goveje, ovčje, svinjsko, perutnina) se prepletajo z okusi domačega rastlinja (koruza, paradižnik, čili, fižol, sladek krompir, vanilja, papaja itd.). Barvitost in pisanost mehiških okusov pa je nujno poplakniti z najznamenitejšo pristno mehiško pijačo: tekilo. Alkoholna pijača, pridelana iz modre agave, je znana in se pije po celotnem svetu, Mehika pa je edina država sveta, ki si prilašča njen pristni recept.