Mehika in nastanitev

Mehika, kar se tiče nastanitve, ponuja nešteto možnosti, ki se razlikujejo po ceni in po kvaliteti. Če smo se odločili za potovanje v Mehiko zato, da bi preživeli aktivne ali malce bolj razgibane počitnice, potem nimamo kaj skrbeti. Če smo se pripravljeni le malce odpovedati visokemu standardu, dobimo hotel za zgolj 2,5 evra oziroma 100 pesov na noč, kar je v primerjavi s cenami v Sloveniji ali drugod precej malo. Mehika ima tudi precej poceni hostlov. V primeru, da odhajamo v obalne kraje, pa se splača nekoliko pogledati lokacije, kjer stojijo bungalovi. Zanimivo je, da ima Mehika precej razvito družinsko hotelirstvo, tako da takšnih hotelov ne manjka. Če pa se želimo razvajati, lahko odidemo tudi v klasične hotelske velikane, ki so najlepši in najbolj prestižni v mestu Cancun.

Mehika Cancun
Mehika Cancun

Kar se hrane tiče je praktično vsem že poznana mehiška hrana, saj se je ta razširila že po celi Evropi in jo je najbrž vsakdo že poskusil. Ampak tudi v tem primeru velja, da nihče ne zna hrane pripraviti na pristen način, kot jo pripravi domačin v svoji domači kuhinji. Mehika ima številne tradicionalne restavracije, ki pripravljajo hrano, ki se popolnoma razlikuje od evropskih verzij te hrane.

Za konec velja omeniti, da je Mehika na določenih predelih turistom lahko tudi nevarna država. Sicer pa kjerkoli smo, moramo paziti na osebne dokumente, katere kradejo z namenom preprodaje. Tudi denar je priporočljivo hraniti na zavarovanih mestih, predvsem če uporabljamo javni promet, kjer so tatvine najbolj pogoste. Onkraj tega pa je Mehika zelo gostoljubna država, ki zna poskrbeti za vse turiste.