Mehika – destinacija za vse okuse

Razlogi, zakaj obiskali Mehiko so tako različni in pestri, kot so turistične atrakcije, s katerimi Mehika na potovanje vsako leto privabi na milijone ljudi. Destinacija turistom nudi raznovrstne načine sporočanja in tudi pustolovske podvige. Zato je Mehika primerna za turiste z različnimi zahtevami; za tiste, ki bi radi poležavali na peščenih plažah, za tiste, ki bi radi izkusili živahno kulturo in pestro kulinariko, in za tiste, ki bi radi spoznali tehnične dosežke že zdavnaj izumrlih kultur.

Mehika ponuja kar 31 krajev, ki so od organizacije UNESCO pridobili prestižen naziv kulturne dediščine svetovnega pomena. Med njimi so tudi starodavne piramide, ki so jih gradile izumrle civilizacije, in drugi ostanki nam oddaljenih kultur. Najstarejša nam poznana civilizacija, ki je bila naseljena na območju sodobne Mehike, naj bi tam obstajala že 1500 let pred našim štetjem. Sledile pa so ji še mnoge druge in sicer vse do obdobja, ko so na mehiška tla prodrli prvi evropski osvajalci. Špansko osvajanje tega ozemlja se je pričelo v začetku 16. stoletja, ko je območje naseljeval veliki azteški imperij, ki je v svoji oblasti držal množico drugih ljudstev in plemen. Osvojitev ozemlja je bila za Špance možna ravno zaradi tega; saj so proti dominaciji Aztekov naščuvali tudi domorodna ljudstva.

Dolga zgodovina različnih ljudstev, ki so naseljevala to območje, nudijo turističnim obiskovalcem, ki se zanimajo za kulturno dediščino obiskanih krajev, možnost, da spoznajo starodavne civilizacije. Poleg tega Mehika ponuja izvrstno klimo in naravne lepote, v tvorijo okolje primerno za počitek od vsakdanjega stresa. Lokalno življenje pa je pesto in razigrano, polno glasbe in plesa, ki začini dnevno in nočno življenje popotnika.

Be Sociable, Share!