Madeira – sanjski otok za sanjske počitnice

Madeira – podnebne razmere

Madeira je otok, ki je del Portugalske. Podnebne razmere Madeire so izjemno ugodne za turizem, saj je deževnih dni izredno malo, temperature pa so tudi v zimskih dneh občutno višje od tistih na celini. Če se torej odločite za počitnice na Madeiri, vam sonca, ki se mu boste lahko predajali na eni izmed čudovitih plaž, zagotovo ne bo manjkalo, kar bo prijetna sprememba, če ste sicer vajeni turobnega vremena. Tudi morje je prijetno toplo in kot nalašč za sprostitev. Podoba Madeire povsem ustreza tistim pravljičnim slikam, ki si jih verjetno predstavljate, ko želite pobegniti od napornega vsakdana – pa čeprav zgolj v mislih.

 

Nočno življenje na Madeiri

Če pa se vendarle odločite, da si zaslužite oddih, ki ne bo potekal zgolj v vaši domišljiji, je Madeira kot nalašč za to. Poleg rajskega vzdušja na plažah čez dan, se Madeira ponaša tudi z izredno pestrim nočnim življenjem. Številni bari, diskoteke, celo poseben center za mlade … Za vse ponočnjake je tako na Madeiri več kot poskrbljeno. Znani so tudi posebni verski obredi, ki potekajo kar na plaži in se običajno zaključijo z veličastnim ognjemetom in rajanjem pozno v noč. Izkušnja, ki je zagotovo ne doživite vsak dan. Madeira – zabavajte se, kot se niste še nikoli!

Madeira – počitnice za gurmane

Madeira pa je prava izbira tudi za kulinarične sladokusce, saj se ponaša z izredno raznolikimi specialitetami, ki vas ne bodo pustile ravnodušnih. Večinoma gre za jedi, pripravljene na žaru, pri čemer prevladuje predvsem lahka morska hrana. Znane so tudi njihove posebne enolončnice, pohvalijo pa se lahko celo z lastnim vinom, ki nosi precej nedvoumno ime – Madeira. Pripravite torej svoje brbončice, saj jih na Madeiri čaka veliko dela!  

Madeira – ker je tudi Bog sedmi dan počival!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.