Madeira ponuja nepozabno gurmansko izkušnjo

Madeira je eden izmed tistih turističnih destinacij, ki jih je vredno obiskati že samo zaradi gurmanskih izkušenj, ki jih ponuja. Ker je Madeira otok, ni nič čudnega to, da je tudi lokalna hrana osredotočena okrog morskih jedi. Izjemno cenjena specialiteta je modroplavuta tuna, modra in bela jadrovnica in pa seveda suličica. Madeira se lahko pohvali s kuharji, ki znajo te ribe pripraviti na takšen način, da okusa ne bomo tako zlahka pozabili. Zagotovo pa mora vsak ljubitelj dobre hrane poskusiti črnega morskega meča, ki ga postrežejo z banano. Izbranost kombinacije teh okusov je božanska. Seveda pa niso vsi ljubitelji dobre hrane zadovoljni z ribjimi in morskimi jedmi. Madeira ponuja hrano tudi za tiste, ki imajo raje hrano na osnovi rdečega mesa in zelenjave. Ena izmed takšnih specialitet ima ime Espetada, ki je narejena na osnovi govedine in česna. Gre za specialiteto, ki je precej slana in je marinirana v domačem vinu, vinskem kisu in olivnem olju. Poleg vseh teh klasičnih specialitet ponuja Madeira tudi jedi iz zajčjega mesa in svinjine, ki bi jih bilo prav tako škoda ne poskusiti.

Madeira Espetada

K vsaki dobri hrani se prilega tudi dobro vino. Madeira je namreč svetovno znana po vrhunskih vinih, ki jih lahko obiskovalci degustirajo v lokalnih gostilnah. Na voljo so tako sladka kot suh vina. Je pa za njih značilno, da so namenoma izpostavljena nekoliko bolj oksidacijskim procesom, zaradi česar dobijo poseben okus. Madeira je iz stališča gurmanske izkušnje ena izmed najbolj prestižnih lokacij, ki je v kombinaciji z drugimi storitvami odlična izbira za sprostitev in užitek.

Madeira vino