Madeira, otok cvetja in naravnih lepot

Ena največjih turističnih atrakcij Madeire je pestrost barvite flore, ki se krasno spaja z modrino morja, tega prikupnega otoka. Zaradi specifične klime, ki združuje lastnosti mediteranskega in tropskega podnebja, nudi Madeira ugodne pogoje za rast vseh vrst cvetja in zelenja.  To deje otoku posebno barvitost in ponuja krasno okolje za sprehajanje in pohajkovanje.

Madeira

Ljubitelji narave nikakor ne smete zamuditi ogleda subtropskih gozdov, ki se raztezajo po celotnem otoku. Veliko območje teh gozdov je zaščiteno in Madeira se lahko pohvali s priznanjem UNESCO, ki je gozdove vpisal v seznam svetovne naravne dediščine. Krasen razgled čez lepote otoka pa si lahko privoščite tudi s pohodom na nižje hribe vulkanskega izvora.

Na severnem delu otoka si lahko med naravnimi lepotami ogledate tudi kraj Santana, ki je svetovno znan po malih trikotnih hišicah, zgrajenih iz okoliškega kamna, ki krasijo naravno okolje s svojo skromnostjo in klasičnimi barvami otoka: belo, modro in rdečo. Santana ponosno ohranja svojo tradicijo. K temu je delno botrovalo tudi dejstvo, da je bila zaradi slabega dostopa dlje časa precej izolirana od ostalega otoka. Kmetijstvo in domača obrt tako še vedno igrata pomembno vlogo v domači ekonomiji. V tematskem parku Madeire boste lahko spoznali zgodovinsko, naravno in kulturno dediščino arhipelaga. Če otok obiskujete v juliju pa nikakor ne smete zamuditi tradicionalnega festivala »24 urnega plesanja«.

Santana

Divje barve neskončnih vrst cvetja, ki krasijo otok Madeira bodo nedvomno očarale vsako damo. Zaradi posebnih klimatskih pogojev je namreč Madeira vsepovsod posajena z eksotičnimi cvetjem, ki prihaja iz vseh koncev sveta. Pestrost parkov, vrtov in subtropskih gozdov so namreč paša za vsake oči.