Madeira med ostanki deževnega gozda in festivalom cvetja

madeira

 

Madeira je otok, ki leži na severu Atlantskega ocena in je del portugalskega ozemlja. Madeira je izjemno dobro obiskana turistična destinacija, saj jo letno obišče več kot milijon turistov. Razlogov za obisk je seveda veliko. Najprej velja omeniti izjemno ugodne vremenske pogoje, ki jih ustvarja subtropsko – mediteranska klima. Povprečna temperatura v letu redkokdaj pade pod 18 stopinj Celzija. Največ deževnih dni v letu ima Madeira v decembru in januarju, ko so tudi temperature najnižje. Zagotovo pa bo turiste razveselilo, da poletni meseci, tisti med junijem in septembrom, imajo le 1 do 3 deževne dneve.

 

Madeira ponuja izjemno pestro pokrajino. Tako lahko odkrivamo na jugu otoka preostanek subtropskega deževnega gozda, ki je nekoč pokrival celotni otok. Deževnega gozda ni ostalo veliko, ker so ga staroselci požgali, da bi pridobili več obdelovalne površine. Od tod tudi ime Madeira, ki v portugalščini pomeni les. Mogočna drevesa, ki jih lahko odkrivamo med sprehodi po izjemno lepo urejenih sprehajalnih stezah, so sedaj zaščitena pod Unescom.

 

madeira

Za tiste, ki jih med počitnikovanjem bolj privlači družbeno življenje, kot pa odkrivanje ostankov deževnega gozda, Madeira ponuja številne priložnosti. Najverjetneje je najbolj znan festival na Madeiri festival rož, ki poteka spomladi. Ljubitelji rož bodo zagotovo doživeli vse tisto, kar od festivala rož pričakujejo – in še več. Parade, v katerih ne manjka cvetja, poplavijo ulice s prekrasnimi vonjavami svežih cvetlic. Skupaj z igro barv in prelestnih vonjav nam Madeira lahko pričara izjemna, nepozabna občutja, ki jih ne moremo doživeti nikjer drugje kot na tem oceanskem otoku.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.